För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

Tillagningstid: 25 min + tid att blötlägga nötterna.
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 dl färska kantareller
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 små tortillabröd
  • 0.5 tsk salt
  • Pepparrotssslaw
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl vatten
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 300 g vitkål, finstrimlad
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • salt och svartpeppar
  • Picklad rödlök
  • 2 stora rödlökar, skivade
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 msk salt

Gör så här

  1. Pepparrotsslaw: Blötlägg nötterna 2 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet och mixa nötterna med vatten, pepparrot, citronsaft och senap. Rör ner kål, gurka och lök. Smaka av med salt och peppar.

Picklad rödlök:

  1. Häll vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i löken. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara i kylen till servering (löken håller flera dagar i kylen).
  2. Borsta svampen ren och skär ev i mindre bitar. Stek svampen i en torr stekpanna tills den vätskat av sig. Tillsätt olja, salt och peppar.
  3. Stek under omrörning ett par minuter. Ta pannan från värmen. Servera pepparrotsslaw, svampen och den picklade löken i stekta tortillabröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Inlagd sill

(16)

Västerbottensostpaj med rödlökschutney

(37)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

(0)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 8 dl färska kantareller
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 små tortillabröd
  • 0.5 tsk salt
  • Pepparrotssslaw
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl vatten
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 300 g vitkål, finstrimlad
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • salt och svartpeppar
  • Picklad rödlök
  • 2 stora rödlökar, skivade
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 msk salt

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

Tillagningstid: 25 min + tid att blötlägga nötterna.
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pepparrotsslaw: Blötlägg nötterna 2 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet och mixa nötterna med vatten, pepparrot, citronsaft och senap. Rör ner kål, gurka och lök. Smaka av med salt och peppar.

Picklad rödlök:

  1. Häll vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i löken. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara i kylen till servering (löken håller flera dagar i kylen).
  2. Borsta svampen ren och skär ev i mindre bitar. Stek svampen i en torr stekpanna tills den vätskat av sig. Tillsätt olja, salt och peppar.
  3. Stek under omrörning ett par minuter. Ta pannan från värmen. Servera pepparrotsslaw, svampen och den picklade löken i stekta tortillabröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Inlagd sill

(16)

Västerbottensostpaj med rödlökschutney

(37)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

(0)