Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

Tillagningstid: 25 min + tid att blötlägga nötterna.
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 8 dl färska kantareller
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 små tortillabröd
  • Pepparrotssslaw
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl vatten
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 300 g vitkål, finstrimlad
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • Picklad rödlök
  • 2 stora rödlökar, skivade
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Pepparrotsslaw: Blötlägg nötterna 2 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet och mixa nötterna med vatten, pepparrot, citronsaft och senap. Rör ner kål, gurka och lök. Smaka av med salt och peppar.

Picklad rödlök:

  1. Häll vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i löken. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara i kylen till servering (löken håller flera dagar i kylen).
  2. Borsta svampen ren och skär ev i mindre bitar. Stek svampen i en torr stekpanna tills den vätskat av sig. Tillsätt olja, salt och peppar.
  3. Stek under omrörning ett par minuter. Ta pannan från värmen. Servera pepparrotsslaw, svampen och den picklade löken i stekta tortillabröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Melonsallad med kallrökt lax - Coop

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 8 dl färska kantareller
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 små tortillabröd
  • Pepparrotssslaw
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl vatten
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 300 g vitkål, finstrimlad
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • Picklad rödlök
  • 2 stora rödlökar, skivade
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

Tillagningstid: 25 min + tid att blötlägga nötterna.
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pepparrotsslaw: Blötlägg nötterna 2 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet och mixa nötterna med vatten, pepparrot, citronsaft och senap. Rör ner kål, gurka och lök. Smaka av med salt och peppar.

Picklad rödlök:

  1. Häll vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i löken. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara i kylen till servering (löken håller flera dagar i kylen).
  2. Borsta svampen ren och skär ev i mindre bitar. Stek svampen i en torr stekpanna tills den vätskat av sig. Tillsätt olja, salt och peppar.
  3. Stek under omrörning ett par minuter. Ta pannan från värmen. Servera pepparrotsslaw, svampen och den picklade löken i stekta tortillabröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Melonsallad med kallrökt lax - Coop

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies