Kantarellgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.35 (34 betyg)

Smakrik vegetarisk gryta med kantareller. Enkel att laga och god med bönor, potatis, morötter och crème fraiche. En kantarellgryta perfekt till vardag som helg!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g kantareller, på burk, avrunna (bruttovikt)
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 7 dl vatten
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 400 g potatis, i bitar
  • 2 morötter, i slantar
  • 150 g purjolök, strimlad
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g blandade bönor, på burk (bruttovikt)

Gör så här

  1. Fräs kantarellerna i olja i en kastrull, tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är mjuk. Tillsätt vatten, vin, buljongtärningar, timjan, potatis, morötter och purjolök.
  2. Låt sjuda tills potatisen är mjuk. Rör ner crème fraiche och tillsätt bönorna. Smaka av med salt och peppar och servera när allt är varmt.

Tips

Plocka egen svamp om det är säsong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marco

2020-08-30

Kanongott! Följde receptet i nästan alla delar. Dubblade dock allt för en ordentligt stor gryta. Minskade vattnet 2 dl (på dubbel sats) och hade bara i 1 dl creme fraische på dubbel sats. Vill inte ha den för gräddig. Värt att påpeka är att man inte ska förvänta sig någon tjock svensk gryta utan att den är rinnig och mer mot vad en svensk skulle kalla soppa kanske. Gott som tusan!

Therese

2020-01-24

Såå god

Checkbox Coop

2019-11-19

Hej Diana! Gällande kantarellerna så är det bruttovikt som står i receptet men det är avrunnen vikt som ska vara i alltså 110 g! Purjolöken ska vara 150 g som i receptet, oturligt att det blev så mycket som föll bort, men 100 g kommer också räcka! När det kommer till morötter brukar man räkna med att en väger ca 75-100 g. Lycka till i köket!

Diana

2019-11-14

Ska även kantarellerna vara bruttovikt? Kantarellerna som följer med i er 320-kronorsmeny väger ju 110 gram när de är avrunna. I receptet står 200 gram. Är det samma med purjolöken att det är bruttovikt? Den väger bara 100 gram när jag skurit av det allra yttersta på blasten och någon centimeter av roten. Hur stora ska morötterna vara?

Ia

2019-10-31

Fantastiskt gott, kommer laga denna rätt många ggr😋

Marsha

2019-08-27

God smak men alldeles för mycket vatten. Drog ner till 5 dl men blev mer soppa likt än gryta nästa gång ska dra ner till 3 dl och addera om det är för torrt.

Johnny Thunders II

2019-02-19

Utomordentligt god. Adderade lite honung och stavmixade en aning för att tilltala de mindre middagsdeltagarna.

Magnus

2019-01-08

Jättegod och lättlagad!

Checkbox Coop

2018-11-14

Mari: Hej! Vad roligt att du gillar receptet! Eftersom det är både potatis och morot i grytan kan man ha den som ensamrätt, men både bröd och ris är förstås gott att servera till. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Anonym användare

2018-11-06

Gott!

Mari

2018-11-05

Jättegod! Enkel att laga, med mycket smak. Jag halverade några brysselkål och lät koka med i grytan. Med vad är grytan tänkt att ätas? Med bröd, ris, sallad?

Liknande recept

Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g kantareller, på burk, avrunna (bruttovikt)
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 7 dl vatten
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 400 g potatis, i bitar
  • 2 morötter, i slantar
  • 150 g purjolök, strimlad
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g blandade bönor, på burk (bruttovikt)

Kantarellgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.35 (34 betyg)

Smakrik vegetarisk gryta med kantareller. Enkel att laga och god med bönor, potatis, morötter och crème fraiche. En kantarellgryta perfekt till vardag som helg!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs kantarellerna i olja i en kastrull, tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är mjuk. Tillsätt vatten, vin, buljongtärningar, timjan, potatis, morötter och purjolök.
  2. Låt sjuda tills potatisen är mjuk. Rör ner crème fraiche och tillsätt bönorna. Smaka av med salt och peppar och servera när allt är varmt.

Tips

Plocka egen svamp om det är säsong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marco

2020-08-30

Kanongott! Följde receptet i nästan alla delar. Dubblade dock allt för en ordentligt stor gryta. Minskade vattnet 2 dl (på dubbel sats) och hade bara i 1 dl creme fraische på dubbel sats. Vill inte ha den för gräddig. Värt att påpeka är att man inte ska förvänta sig någon tjock svensk gryta utan att den är rinnig och mer mot vad en svensk skulle kalla soppa kanske. Gott som tusan!

Therese

2020-01-24

Såå god

Checkbox Coop

2019-11-19

Hej Diana! Gällande kantarellerna så är det bruttovikt som står i receptet men det är avrunnen vikt som ska vara i alltså 110 g! Purjolöken ska vara 150 g som i receptet, oturligt att det blev så mycket som föll bort, men 100 g kommer också räcka! När det kommer till morötter brukar man räkna med att en väger ca 75-100 g. Lycka till i köket!

Diana

2019-11-14

Ska även kantarellerna vara bruttovikt? Kantarellerna som följer med i er 320-kronorsmeny väger ju 110 gram när de är avrunna. I receptet står 200 gram. Är det samma med purjolöken att det är bruttovikt? Den väger bara 100 gram när jag skurit av det allra yttersta på blasten och någon centimeter av roten. Hur stora ska morötterna vara?

Ia

2019-10-31

Fantastiskt gott, kommer laga denna rätt många ggr😋

Marsha

2019-08-27

God smak men alldeles för mycket vatten. Drog ner till 5 dl men blev mer soppa likt än gryta nästa gång ska dra ner till 3 dl och addera om det är för torrt.

Johnny Thunders II

2019-02-19

Utomordentligt god. Adderade lite honung och stavmixade en aning för att tilltala de mindre middagsdeltagarna.

Magnus

2019-01-08

Jättegod och lättlagad!

Checkbox Coop

2018-11-14

Mari: Hej! Vad roligt att du gillar receptet! Eftersom det är både potatis och morot i grytan kan man ha den som ensamrätt, men både bröd och ris är förstås gott att servera till. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Anonym användare

2018-11-06

Gott!

Mari

2018-11-05

Jättegod! Enkel att laga, med mycket smak. Jag halverade några brysselkål och lät koka med i grytan. Med vad är grytan tänkt att ätas? Med bröd, ris, sallad?

Liknande recept

Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)