Kantarellcrêpes med Västerbottensost och citrusdressad rucola

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Smaskiga crêpes fyllda med en kantarellstuvning och Västerbottensost. Servera gärna en frisk ruccolasallad till.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g pannkakor
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • Svampstuvning
  • 500 g kantareller eller annan svamp
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök, strimlad
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk maizena
  • 2 dl mjölk, 3 %
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk salt
  • Rucolasallad
  • 70 g rucola
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron finrivet skal och saft (endast det gula)
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk rosépeppar, smulad

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och stek kantarellerna i smöret. Tillsätt löken när de slutat vätska av sig. Salta, peppra och stek ytterligare någon minut. Pudra över maizenan och rör om.
  2. Häll i mjölken i en tunn stråle under omrörning. Låt allt puttra ihop några minuter. Smaka av med soja och ställ åt sidan. Fördela svampstuvningen på pannkakorna och vik ihop.
  3. Lägg pannkakorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Blanda olja, citronskal, citronsaft, salt, svartpeppar och rosépeppar i en bunke och vänd runt salladen. Toppa crêpesen med gräslöken och servera med salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annelie

2020-07-18

Supergott!! 💚💚

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekta endiver

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Kall gazpacho

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kålplättar med fetaost och mynta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad grilloumimacka

Betyg
Betyg
(4)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g pannkakor
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • Svampstuvning
  • 500 g kantareller eller annan svamp
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök, strimlad
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk maizena
  • 2 dl mjölk, 3 %
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk salt
  • Rucolasallad
  • 70 g rucola
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron finrivet skal och saft (endast det gula)
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk rosépeppar, smulad

Kantarellcrêpes med Västerbottensost och citrusdressad rucola

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Smaskiga crêpes fyllda med en kantarellstuvning och Västerbottensost. Servera gärna en frisk ruccolasallad till.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och stek kantarellerna i smöret. Tillsätt löken när de slutat vätska av sig. Salta, peppra och stek ytterligare någon minut. Pudra över maizenan och rör om.
  2. Häll i mjölken i en tunn stråle under omrörning. Låt allt puttra ihop några minuter. Smaka av med soja och ställ åt sidan. Fördela svampstuvningen på pannkakorna och vik ihop.
  3. Lägg pannkakorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Blanda olja, citronskal, citronsaft, salt, svartpeppar och rosépeppar i en bunke och vänd runt salladen. Toppa crêpesen med gräslöken och servera med salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annelie

2020-07-18

Supergott!! 💚💚

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekta endiver

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Kall gazpacho

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kålplättar med fetaost och mynta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad grilloumimacka

Betyg
Betyg
(4)