Kantarellcrêpes med västerbottensost och citrusdressad rucola

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Smaskiga crêpes fyllda med kantareller och västerbottensost

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 600 g pannkakor
  • 2 dl riven ost västerbotten
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • Svampstuvning
  • 500 g kantareller eller annan svamp
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök, strimlad
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk maizena
  • 2 dl mjölk, 3 %
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • Rucolasallad
  • 70 g rucola
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron finrivet skal och saft (endast det gula)
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk rosépeppar, smulad

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och stek kantarellerna i smöret. Tillsätt löken när de slutat vätska av sig. Salta, peppra och stek ytterligare någon minut. Pudra över maizenan och rör om.
  2. Häll i mjölken i en tunn stråle under omrörning. Låt allt puttra ihop några minuter. Smaka av med soja och ställ åt sidan. Fördela svampstuvningen på pannkakorna och vik ihop.
  3. Lägg pannkakorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Blanda olja, citronskal, citronsaft, salt, svartpeppar och rosépeppar i en bunke och vänd runt salladen. Toppa crêpesen med gräslöken och servera med salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesersallad med kycklingspett - Coop

(2)

Chèvre chaud - Coop

(3)

Kall gazpacho - Coop

(46)

Kålplättar med fetaost och mynta - Coop

(7)

Kantarelltoast med parmesan - Coop

(4)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning - Coop

(2)

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola - Coop

(18)

Ugnsstekta endiver - Coop

(48)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 600 g pannkakor
  • 2 dl riven ost västerbotten
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • Svampstuvning
  • 500 g kantareller eller annan svamp
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök, strimlad
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk maizena
  • 2 dl mjölk, 3 %
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • Rucolasallad
  • 70 g rucola
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron finrivet skal och saft (endast det gula)
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk rosépeppar, smulad

Kantarellcrêpes med västerbottensost och citrusdressad rucola

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Smaskiga crêpes fyllda med kantareller och västerbottensost

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och stek kantarellerna i smöret. Tillsätt löken när de slutat vätska av sig. Salta, peppra och stek ytterligare någon minut. Pudra över maizenan och rör om.
  2. Häll i mjölken i en tunn stråle under omrörning. Låt allt puttra ihop några minuter. Smaka av med soja och ställ åt sidan. Fördela svampstuvningen på pannkakorna och vik ihop.
  3. Lägg pannkakorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Blanda olja, citronskal, citronsaft, salt, svartpeppar och rosépeppar i en bunke och vänd runt salladen. Toppa crêpesen med gräslöken och servera med salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesersallad med kycklingspett - Coop

(2)

Chèvre chaud - Coop

(3)

Kall gazpacho - Coop

(46)

Kålplättar med fetaost och mynta - Coop

(7)

Kantarelltoast med parmesan - Coop

(4)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning - Coop

(2)

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola - Coop

(18)

Ugnsstekta endiver - Coop

(48)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies