För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kanelstekta äpplen med smördeg

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En passande dessert på hösten när de svenska äpplena har mognat. Klassiskt smaksatt med kanel och sirap serverad med vaniljglass. Den frasiga smördegen blir det perfekta tillbehöret.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 färsk smördegsrulle (à 265 g)
  • 1 ägg
  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk ljus sirap eller lönnsirap
  • 1 tsk kanel
  • Till servering:
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen och stansa eller skär ut rundlar eller fyrkanter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen tills de är puffade och har fin färg, ca 10 min.
  2. Tärna äpplena och stek i smör, sirap och kanel tills de är lätt mjuka, spara såsen. Servera äpplena med smördegen och vaniljglass. Skeda över såsen från stekpannan och garnera med myntablad.

Servering

Både fint och gott att servera med några myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Vit chokladtryffel

(39)

Äppelsockerkaka

(36)

Sabayonne med exotisk fruktblandning

(16)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Varm mango med honung och ingefära

(26)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 färsk smördegsrulle (à 265 g)
  • 1 ägg
  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk ljus sirap eller lönnsirap
  • 1 tsk kanel
  • Till servering:
  • vaniljglass

Kanelstekta äpplen med smördeg

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En passande dessert på hösten när de svenska äpplena har mognat. Klassiskt smaksatt med kanel och sirap serverad med vaniljglass. Den frasiga smördegen blir det perfekta tillbehöret.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen och stansa eller skär ut rundlar eller fyrkanter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen tills de är puffade och har fin färg, ca 10 min.
  2. Tärna äpplena och stek i smör, sirap och kanel tills de är lätt mjuka, spara såsen. Servera äpplena med smördegen och vaniljglass. Skeda över såsen från stekpannan och garnera med myntablad.

Servering

Både fint och gott att servera med några myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Vit chokladtryffel

(39)

Äppelsockerkaka

(36)

Sabayonne med exotisk fruktblandning

(16)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Varm mango med honung och ingefära

(26)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)