Kanelbullekladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.37 (27 betyg)

Otroligt god kladdkaka med smak av kanelbullar som toppas med mandelmassa, mandel och pärlsocker.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 2.5 dl ljus sirap
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 2 ägg
  • Topping
  • 50 g mandelmassa, grovriven
  • 0.5 dl hackad mandel
  • 1 msk pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret och vänd ihop med sirap, de torra ingredienserna och sist äggen. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, ca 23 cm i diameter.
  2. Strö över mandelmassa, hackad mandel och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 15–20 min. Låt gärna svalna helt innan servering.

Servering

Servera gärna med vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-10-12

Nja, lät godare än den var. Jag tycker det blev en seg konsistens som jag inte gillade...

Ann-Christin

2020-10-04

Jättegod, lätt att baka.

Liknande recept

Spara recept

Lussebullar med kvarg

Betyg
Betyg
(116)
Spara recept

Saffranskaka

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Saffransknutar med mandelmassa

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Veganska lussebullar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Apelsinrutor med kokos och tranbär

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Saffransbullar i långpanna

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saffransbulle med mandelmassa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(16)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 150 g smör
  • 2.5 dl ljus sirap
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 2 ägg
  • Topping
  • 50 g mandelmassa, grovriven
  • 0.5 dl hackad mandel
  • 1 msk pärlsocker

Kanelbullekladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.37 (27 betyg)

Otroligt god kladdkaka med smak av kanelbullar som toppas med mandelmassa, mandel och pärlsocker.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret och vänd ihop med sirap, de torra ingredienserna och sist äggen. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, ca 23 cm i diameter.
  2. Strö över mandelmassa, hackad mandel och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 15–20 min. Låt gärna svalna helt innan servering.

Servering

Servera gärna med vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-10-12

Nja, lät godare än den var. Jag tycker det blev en seg konsistens som jag inte gillade...

Ann-Christin

2020-10-04

Jättegod, lätt att baka.

Liknande recept

Spara recept

Lussebullar med kvarg

Betyg
Betyg
(116)
Spara recept

Saffranskaka

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Saffransknutar med mandelmassa

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Veganska lussebullar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Apelsinrutor med kokos och tranbär

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Saffransbullar i långpanna

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saffransbulle med mandelmassa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(16)