Kanelbullar

Betyg (1-5):
3.46 (106 betyg)

Ett bra sätt att visa någon kärlek är att baka stora fina kanelbullar.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 5 dl mjölk
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 50 g jäst
  • 1 dl vit sirap eller socker
  • 1.5 tsk kardemumma
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk kanel
  • 100 g margarin
  • Garnering:
  • 1 uppvispat ägg
  • 0.5 dl pärlsocker eller mandelspån

Gör så här

  1. Värm mjölken i en kastrull till 37º (fingervarmt). Smula jästen i en stor bunke och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör, sirap eller socker, salt och kardemumman och rör om. Tillsätt nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen10 min för hand tills den blir slät och blank. Täck den med bakduk och låt jäsa på rumsvarmt ställe 60 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två delar. Kavla ut varje degbit till en avlång, ca 1 cm tjock platta. Blanda ingredienserna till fyllningen och bre över degplattorna. Vik plattan tredubbelt på längden. Skär varje längd i 20 avlånga strimlor. Snurra strimlorna några varv och gör en knut. Lägg den färdiga bullen på plåt smord eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ytterligare 30 minuter.
  3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker eller mandel. Grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Jäsningen blir bäst om alla ingredienser har samma temperatur. Ta därför fram allting en timme innan du ska baka. Kom ihåg att degen är känslig för drag.

Alternativa fyllningar

  1. 150 g riven mandelmassa blandad med 2 msk smör eller margarin och 1-2 tsk kanel eller 1-2 rivna äpplen eller 4 dl lingon. 2 dl äppelmos eller apelsinmarmelad eller sylt. 100 g margarin blandat med 0,75 dl råströsocker eller brun farin eller strösocker och 2 tsk stött kardemumma eller 2 tsk vaniljsocker eller 1 dl russin.

Tål inte allt!

  1. Mjölk: Byt mot havre- eller sojadryck och använd mjölkfritt margarin. Gluten: Använd ljus glutenfri mix. Ägg: Pensla bullarna med mjölk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marlene

2018-10-02

Härligt med kanelbullar, men jag tycker verkligen ni ska sluta att rekommendera människor att använda margarin i både matlagning och bakning. Inte hälsosamt enl. de senaste rönen, och inte gott heller, nej smör ska det vara!

Per

2016-10-02

Byt ut 2dl av mjölet mot dinkelmjöl så smakar de lite mer.

Emmie

2014-08-04

Sirap i fyllningen är jättegott! Jag tycker mina fyllningar slår coops! Sen har jag ett bra kalljäsningsrecept på kardemummabullar ( byt fyllning för att göra kanelbullar) som blir supersaftigt! Urminkokbok.blogg.se

Leif Lindström

2014-03-29

Det här är mitt absoluta favoritrecept på kanelbullar, de blir alltid väldigt lyckade. Jag brukar göra 32 bullar istället för 40 då blir de ännu godare :-) Jag blev så glad att receptet stod här för jag köper alltid Änglamarksmjöl och det receptet är inte lika gott som det här som finns på det vanliga Coop-mjölet...

Kerstin Ågren

2014-03-22

VAR ÄR RECEPTET MED GODARE KANELBULLAR MED LÅNG JÄSNINGSTID?

Therese

2013-03-17

Blir alltid goda och saftiga bullar med det här receptet!

Britta/Webbredaktionen

2012-10-03

1,5 tsk hel eller malen kardemumma.

Kristin Eriksson

2012-10-03

Goda bullar men ni har glömt att skriva kardemumma i degen , hur mycket ?? 1 - 2 tsk blir bra

Liknande recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vattenmelonsoppa

(0)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(2)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Hemavans äppelkaka

(155)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 5 dl mjölk
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 50 g jäst
  • 1 dl vit sirap eller socker
  • 1.5 tsk kardemumma
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk kanel
  • 100 g margarin
  • Garnering:
  • 1 uppvispat ägg
  • 0.5 dl pärlsocker eller mandelspån

Kanelbullar

Betyg (1-5):
3.46 (106 betyg)

Ett bra sätt att visa någon kärlek är att baka stora fina kanelbullar.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken i en kastrull till 37º (fingervarmt). Smula jästen i en stor bunke och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör, sirap eller socker, salt och kardemumman och rör om. Tillsätt nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen10 min för hand tills den blir slät och blank. Täck den med bakduk och låt jäsa på rumsvarmt ställe 60 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två delar. Kavla ut varje degbit till en avlång, ca 1 cm tjock platta. Blanda ingredienserna till fyllningen och bre över degplattorna. Vik plattan tredubbelt på längden. Skär varje längd i 20 avlånga strimlor. Snurra strimlorna några varv och gör en knut. Lägg den färdiga bullen på plåt smord eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ytterligare 30 minuter.
  3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker eller mandel. Grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Jäsningen blir bäst om alla ingredienser har samma temperatur. Ta därför fram allting en timme innan du ska baka. Kom ihåg att degen är känslig för drag.

Alternativa fyllningar

  1. 150 g riven mandelmassa blandad med 2 msk smör eller margarin och 1-2 tsk kanel eller 1-2 rivna äpplen eller 4 dl lingon. 2 dl äppelmos eller apelsinmarmelad eller sylt. 100 g margarin blandat med 0,75 dl råströsocker eller brun farin eller strösocker och 2 tsk stött kardemumma eller 2 tsk vaniljsocker eller 1 dl russin.

Tål inte allt!

  1. Mjölk: Byt mot havre- eller sojadryck och använd mjölkfritt margarin. Gluten: Använd ljus glutenfri mix. Ägg: Pensla bullarna med mjölk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marlene

2018-10-02

Härligt med kanelbullar, men jag tycker verkligen ni ska sluta att rekommendera människor att använda margarin i både matlagning och bakning. Inte hälsosamt enl. de senaste rönen, och inte gott heller, nej smör ska det vara!

Per

2016-10-02

Byt ut 2dl av mjölet mot dinkelmjöl så smakar de lite mer.

Emmie

2014-08-04

Sirap i fyllningen är jättegott! Jag tycker mina fyllningar slår coops! Sen har jag ett bra kalljäsningsrecept på kardemummabullar ( byt fyllning för att göra kanelbullar) som blir supersaftigt! Urminkokbok.blogg.se

Leif Lindström

2014-03-29

Det här är mitt absoluta favoritrecept på kanelbullar, de blir alltid väldigt lyckade. Jag brukar göra 32 bullar istället för 40 då blir de ännu godare :-) Jag blev så glad att receptet stod här för jag köper alltid Änglamarksmjöl och det receptet är inte lika gott som det här som finns på det vanliga Coop-mjölet...

Kerstin Ågren

2014-03-22

VAR ÄR RECEPTET MED GODARE KANELBULLAR MED LÅNG JÄSNINGSTID?

Therese

2013-03-17

Blir alltid goda och saftiga bullar med det här receptet!

Britta/Webbredaktionen

2012-10-03

1,5 tsk hel eller malen kardemumma.

Kristin Eriksson

2012-10-03

Goda bullar men ni har glömt att skriva kardemumma i degen , hur mycket ?? 1 - 2 tsk blir bra

Liknande recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vattenmelonsoppa

(0)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(2)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Hemavans äppelkaka

(155)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies