Kanderade nötter med citron

Betyg (1-5):
3.52 (33 betyg)

Glasera dina favoritnötter.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 1.5 msk socker
  • 3 msk honung eller ljus sirap
  • 1 citron, rivet skal
  • 200 g nötkärnor eller mandlar, t exmacadamia,paranötter, cashewnötter,sötmandel

Gör så här

  1. Smält socker och honung eller sirap i en stekpanna under omrörning. Lägg i citronskal och nötter och/eller mandlar och rör försiktigt om så att allt blir insockrat.
  2. Bred ut massan på en plåt med bakplåts- papper och skilj nötter/mandlar åt lite.
  3. Sätt in plåten i mitten av ugnen och låt stå tills ytan torkat lite, 10-12 minuter. Låt svalna och bryt isär dem.
  4. Förvara i burk med lock med papper mellan lagren.

Servering

Servera som tilltugg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



U

2015-12-22

Ett tips är att byta ut citronen till apelsin, och eventuellt ha i lite kanel i den smälta sockerblandningen om man tycker om det.

Liknande recept

Ananassalsa

(0)

Citronmarinerad matjes

(0)

Fruktkompott med ingefära och lime

(0)

Äppel- och basilikacaipirinha

(1)

Melonsallad med halloumi

(14)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Fläskkarré med ingefärsrubbing

(24)

Grillade fikon med parmaskinka

(2)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1.5 msk socker
  • 3 msk honung eller ljus sirap
  • 1 citron, rivet skal
  • 200 g nötkärnor eller mandlar, t exmacadamia,paranötter, cashewnötter,sötmandel

Kanderade nötter med citron

Betyg (1-5):
3.52 (33 betyg)

Glasera dina favoritnötter.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält socker och honung eller sirap i en stekpanna under omrörning. Lägg i citronskal och nötter och/eller mandlar och rör försiktigt om så att allt blir insockrat.
  2. Bred ut massan på en plåt med bakplåts- papper och skilj nötter/mandlar åt lite.
  3. Sätt in plåten i mitten av ugnen och låt stå tills ytan torkat lite, 10-12 minuter. Låt svalna och bryt isär dem.
  4. Förvara i burk med lock med papper mellan lagren.

Servering

Servera som tilltugg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



U

2015-12-22

Ett tips är att byta ut citronen till apelsin, och eventuellt ha i lite kanel i den smälta sockerblandningen om man tycker om det.

Liknande recept

Ananassalsa

(0)

Citronmarinerad matjes

(0)

Fruktkompott med ingefära och lime

(0)

Äppel- och basilikacaipirinha

(1)

Melonsallad med halloumi

(14)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Fläskkarré med ingefärsrubbing

(24)

Grillade fikon med parmaskinka

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies