Kanderade nötter med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.53 (34 betyg)

Glasera dina favoritnötter.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 msk socker
  • 3 msk honung eller ljus sirap
  • 1 citron, rivet skal
  • 200 g nötkärnor eller mandlar, t exmacadamia,paranötter, cashewnötter,sötmandel

Gör så här

  1. Smält socker och honung eller sirap i en stekpanna under omrörning. Lägg i citronskal och nötter och/eller mandlar och rör försiktigt om så att allt blir insockrat.
  2. Bred ut massan på en plåt med bakplåts- papper och skilj nötter/mandlar åt lite.
  3. Sätt in plåten i mitten av ugnen och låt stå tills ytan torkat lite, 10-12 minuter. Låt svalna och bryt isär dem.
  4. Förvara i burk med lock med papper mellan lagren.

Servering

Servera som tilltugg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



U

2015-12-22

Ett tips är att byta ut citronen till apelsin, och eventuellt ha i lite kanel i den smälta sockerblandningen om man tycker om det.

Liknande recept

Spara recept

Trefrukts-marmelad med chili

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillade fikon med parmaskinka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ananassalsa

Betyg
Betyg
(2)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1.5 msk socker
  • 3 msk honung eller ljus sirap
  • 1 citron, rivet skal
  • 200 g nötkärnor eller mandlar, t exmacadamia,paranötter, cashewnötter,sötmandel

Kanderade nötter med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.53 (34 betyg)

Glasera dina favoritnötter.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält socker och honung eller sirap i en stekpanna under omrörning. Lägg i citronskal och nötter och/eller mandlar och rör försiktigt om så att allt blir insockrat.
  2. Bred ut massan på en plåt med bakplåts- papper och skilj nötter/mandlar åt lite.
  3. Sätt in plåten i mitten av ugnen och låt stå tills ytan torkat lite, 10-12 minuter. Låt svalna och bryt isär dem.
  4. Förvara i burk med lock med papper mellan lagren.

Servering

Servera som tilltugg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



U

2015-12-22

Ett tips är att byta ut citronen till apelsin, och eventuellt ha i lite kanel i den smälta sockerblandningen om man tycker om det.

Liknande recept

Spara recept

Trefrukts-marmelad med chili

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillade fikon med parmaskinka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ananassalsa

Betyg
Betyg
(2)