Kalvstek i gryta

Betyg (1-5):
2.69 (74 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 kg benfri kalvstek
  • 1.5 msk smör
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 2 gul lök, i klyftor
  • 2 dl varmt vatten
  • 6 dl sky och vatten
  • 0.5 köttbuljongtärning
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Bind upp köttet med ett steksnöre. Värm matfettet i en stekgryta. Bryn köttet runt om. En långsam bryning ger vackrare stekskorpa än en hastig. Salta och peppra och lägg lökklyftor runt steken. Späd med hälften av det varma vattnet.
  2. Efterstek under lock ovanpå spisen. Späd under stekningen med resten av vattnet. Ös steken några gånger med skyn. Ungefärlig tid för efterstekning är ca 1,5 timme. Stick mot slutet in en köttermometer. När den visar 75ºC är köttet genomstekt. Eller prova med en sticka eller provnål, vilken ska kunna stickas in utan större motstånd.
  3. Tag upp steken och låt den vila medan såsen görs. Sila och mät upp skyn, tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Vispa ut mjölet i lite av vätskan till en slät redning. Koka upp, rör ner redningen och koka 3-5 minuter. Tillsätt grädden och smaka av. Skär steken i tunna jämna skivor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Helstekt Oxfilé

(8)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg benfri kalvstek
  • 1.5 msk smör
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 2 gul lök, i klyftor
  • 2 dl varmt vatten
  • 6 dl sky och vatten
  • 0.5 köttbuljongtärning
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde

Kalvstek i gryta

Betyg (1-5):
2.69 (74 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bind upp köttet med ett steksnöre. Värm matfettet i en stekgryta. Bryn köttet runt om. En långsam bryning ger vackrare stekskorpa än en hastig. Salta och peppra och lägg lökklyftor runt steken. Späd med hälften av det varma vattnet.
  2. Efterstek under lock ovanpå spisen. Späd under stekningen med resten av vattnet. Ös steken några gånger med skyn. Ungefärlig tid för efterstekning är ca 1,5 timme. Stick mot slutet in en köttermometer. När den visar 75ºC är köttet genomstekt. Eller prova med en sticka eller provnål, vilken ska kunna stickas in utan större motstånd.
  3. Tag upp steken och låt den vila medan såsen görs. Sila och mät upp skyn, tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Vispa ut mjölet i lite av vätskan till en slät redning. Koka upp, rör ner redningen och koka 3-5 minuter. Tillsätt grädden och smaka av. Skär steken i tunna jämna skivor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Helstekt Oxfilé

(8)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies