Kalvstek

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (29 betyg)

Ugnstemperatur:175º
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg kalvkött med ben (fransyska, lår, bog)
  • eller ca 1 kg benfri kalvstek
  • svartpeppar eller vitpeppar, nymalen
  • 1.5 tsk salt
  • Sås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl sky + vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Lägg köttet i en ugnssäker form eller liten långpanna. Krydda med salt och peppar. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i den tjockaste och köttigaste delen. Placera ugnsgallret på nedersta falsen. Sätt in steken. När köttermometern visar 70ºC är steken rosa i mitten, vid 75ºC helt genomstekt. Stektid 1 1/4 - 1 1/2 timme.
  2. Tag ut steken. Tag vara på skyn, späd den med vatten. Vispa ut vetemjölet med lite av den utspädda skyn till en slät redning. Koka resten av skyn med smulad buljongtärning, rör ner redningen och koka 3-5 min. Smaksätt med grädde och ev salt och peppar. Skär steken i tunna skivor.
  3. Kalvköttet kan också grytstekas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars Adamsson

2014-09-28

Mycket gott, men glöm inta gele eller lingonsylt.

Ditt namn

2012-10-20

Skriv din kommentar här

Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lammspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(39)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.5 kg kalvkött med ben (fransyska, lår, bog)
  • eller ca 1 kg benfri kalvstek
  • svartpeppar eller vitpeppar, nymalen
  • 1.5 tsk salt
  • Sås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl sky + vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl grädde

Kalvstek

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (29 betyg)

Ugnstemperatur:175º
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Lägg köttet i en ugnssäker form eller liten långpanna. Krydda med salt och peppar. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i den tjockaste och köttigaste delen. Placera ugnsgallret på nedersta falsen. Sätt in steken. När köttermometern visar 70ºC är steken rosa i mitten, vid 75ºC helt genomstekt. Stektid 1 1/4 - 1 1/2 timme.
  2. Tag ut steken. Tag vara på skyn, späd den med vatten. Vispa ut vetemjölet med lite av den utspädda skyn till en slät redning. Koka resten av skyn med smulad buljongtärning, rör ner redningen och koka 3-5 min. Smaksätt med grädde och ev salt och peppar. Skär steken i tunna skivor.
  3. Kalvköttet kan också grytstekas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars Adamsson

2014-09-28

Mycket gott, men glöm inta gele eller lingonsylt.

Ditt namn

2012-10-20

Skriv din kommentar här

Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lammspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(39)