Kalvstek

Betyg (1-5):
3.14 (28 betyg)

Ugnstemperatur:175º
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1.5 kg kalvkött med ben (fransyska, lår, bog)
  • eller ca 1 kg benfri kalvstek
  • svartpeppar eller vitpeppar, nymalen
  • Sås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl sky + vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Lägg köttet i en ugnssäker form eller liten långpanna. Krydda med salt och peppar. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i den tjockaste och köttigaste delen. Placera ugnsgallret på nedersta falsen. Sätt in steken. När köttermometern visar 70ºC är steken rosa i mitten, vid 75ºC helt genomstekt. Stektid 1 1/4 - 1 1/2 timme.
  2. Tag ut steken. Tag vara på skyn, späd den med vatten. Vispa ut vetemjölet med lite av den utspädda skyn till en slät redning. Koka resten av skyn med smulad buljongtärning, rör ner redningen och koka 3-5 min. Smaksätt med grädde och ev salt och peppar. Skär steken i tunna skivor.
  3. Kalvköttet kan också grytstekas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars Adamsson

2014-09-28

Mycket gott, men glöm inta gele eller lingonsylt.

Ditt namn

2012-10-20

Skriv din kommentar här

Liknande recept

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Älgköttbullar

(12)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Brunchplåt

(33)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.5 kg kalvkött med ben (fransyska, lår, bog)
  • eller ca 1 kg benfri kalvstek
  • svartpeppar eller vitpeppar, nymalen
  • Sås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl sky + vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl grädde

Kalvstek

Betyg (1-5):
3.14 (28 betyg)

Ugnstemperatur:175º
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Lägg köttet i en ugnssäker form eller liten långpanna. Krydda med salt och peppar. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i den tjockaste och köttigaste delen. Placera ugnsgallret på nedersta falsen. Sätt in steken. När köttermometern visar 70ºC är steken rosa i mitten, vid 75ºC helt genomstekt. Stektid 1 1/4 - 1 1/2 timme.
  2. Tag ut steken. Tag vara på skyn, späd den med vatten. Vispa ut vetemjölet med lite av den utspädda skyn till en slät redning. Koka resten av skyn med smulad buljongtärning, rör ner redningen och koka 3-5 min. Smaksätt med grädde och ev salt och peppar. Skär steken i tunna skivor.
  3. Kalvköttet kan också grytstekas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars Adamsson

2014-09-28

Mycket gott, men glöm inta gele eller lingonsylt.

Ditt namn

2012-10-20

Skriv din kommentar här

Liknande recept

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Älgköttbullar

(12)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Brunchplåt

(33)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies