För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kalvfärsbullar

Betyg (1-5):
3.44 (18 betyg)

Byt ut de vanliga nötfärsbullarna mot kalvfärs och servera med Glöggtranbär.

Tillagningstid: 30 minuter
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl grädde
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 msk smör, eventuellt
  • 500 g kalvfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda grädde och havregryn och låt svälla 5 minuter. Fräs eventuellt löken i smör.
  2. Blanda alla ingredienser och forma till små färsbullar. Stek dem i omgångar, cirka 4 minuter, på medelstark värme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene Juntti

2015-07-24

Jsg tror att det saknas något i receptet, kalvfärs! Hur stor mängd ska det vara?

Liknande recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Rostbiff med currypotatissallad

(9)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Julglaserade revbensspjäll

(14)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Linsbiffar med myntavinägrett

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 dl grädde
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 msk smör, eventuellt
  • 500 g kalvfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt

Kalvfärsbullar

Betyg (1-5):
3.44 (18 betyg)

Byt ut de vanliga nötfärsbullarna mot kalvfärs och servera med Glöggtranbär.

Tillagningstid: 30 minuter
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda grädde och havregryn och låt svälla 5 minuter. Fräs eventuellt löken i smör.
  2. Blanda alla ingredienser och forma till små färsbullar. Stek dem i omgångar, cirka 4 minuter, på medelstark värme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene Juntti

2015-07-24

Jsg tror att det saknas något i receptet, kalvfärs! Hur stor mängd ska det vara?

Liknande recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Rostbiff med currypotatissallad

(9)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Julglaserade revbensspjäll

(14)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Linsbiffar med myntavinägrett

(6)