Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg (1-5):
3.56 (9 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mineralvatten eller vanligt vatten
  • 400 g kalvfärs
  • 0.5 finhackad liten gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk nymald vitpeppar
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk finhackad mynta
  • 3 msk smör eller margarin till stekning
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i vattnet 5-10 minuter. Blanda färsen med ströbrödet och resten av ingredienserna. Stek gärna ett prov och smaka av. Forma små köttbullar. Ta knappt 1 matsked färs till varje. Doppa skeden i vatten varje gång så släpper färsen lätt.
  2. Bryn köttbullarna i omgångar i fett i en stekpanna och efterstek 3-5 minuter.

Tips

Gör du flera satser går det lättast att eftersteka i en långpanna i mitten av ugnen i 200 grader cirka 10 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

(35)

Pumpapaj

(13)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Kryddiga honungsribs

(17)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mineralvatten eller vanligt vatten
  • 400 g kalvfärs
  • 0.5 finhackad liten gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk nymald vitpeppar
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk finhackad mynta
  • 3 msk smör eller margarin till stekning
  • 0.5 tsk salt

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg (1-5):
3.56 (9 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i vattnet 5-10 minuter. Blanda färsen med ströbrödet och resten av ingredienserna. Stek gärna ett prov och smaka av. Forma små köttbullar. Ta knappt 1 matsked färs till varje. Doppa skeden i vatten varje gång så släpper färsen lätt.
  2. Bryn köttbullarna i omgångar i fett i en stekpanna och efterstek 3-5 minuter.

Tips

Gör du flera satser går det lättast att eftersteka i en långpanna i mitten av ugnen i 200 grader cirka 10 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

(35)

Pumpapaj

(13)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Kryddiga honungsribs

(17)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies