Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (9 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mineralvatten eller vanligt vatten
  • 400 g kalvfärs
  • 0.5 finhackad liten gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk nymald vitpeppar
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk finhackad mynta
  • 3 msk smör eller margarin till stekning
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i vattnet 5-10 minuter. Blanda färsen med ströbrödet och resten av ingredienserna. Stek gärna ett prov och smaka av. Forma små köttbullar. Ta knappt 1 matsked färs till varje. Doppa skeden i vatten varje gång så släpper färsen lätt.
  2. Bryn köttbullarna i omgångar i fett i en stekpanna och efterstek 3-5 minuter.

Tips

Gör du flera satser går det lättast att eftersteka i en långpanna i mitten av ugnen i 200 grader cirka 10 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Betyg
Betyg
(35)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mineralvatten eller vanligt vatten
  • 400 g kalvfärs
  • 0.5 finhackad liten gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk nymald vitpeppar
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk finhackad mynta
  • 3 msk smör eller margarin till stekning
  • 0.5 tsk salt

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (9 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i vattnet 5-10 minuter. Blanda färsen med ströbrödet och resten av ingredienserna. Stek gärna ett prov och smaka av. Forma små köttbullar. Ta knappt 1 matsked färs till varje. Doppa skeden i vatten varje gång så släpper färsen lätt.
  2. Bryn köttbullarna i omgångar i fett i en stekpanna och efterstek 3-5 minuter.

Tips

Gör du flera satser går det lättast att eftersteka i en långpanna i mitten av ugnen i 200 grader cirka 10 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Betyg
Betyg
(35)