För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kålsoppa med korvslantar

Betyg (1-5):
4.56 (9 betyg)

Krämig soppa med spetskål, lök och grädde, toppas med stekt korv och örter. Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 spetskål, finstrimlat
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 5 dl kycklingbuljong (eller 1 buljongtärning + 5 dl vatten)
  • 2 dl grädde
  • 3 chorizo
  • salt
  • Till servering:
  • bröd
  • örter, valfria

Gör så här

  1. Stek kål och lök i smör i en kastrull under omrörning tills de blivit mjuka.
  2. Tillsätt buljong och grädde. Låt småputtra i 10 min och smaka av med salt.
  3. Skär korvarna i slantar och stek lite knapriga i en torr stek- panna. Toppa soppan med korvarna och ev färska örter vid servering.

Tips

Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Spaghetti med tomat och fetaost

(10)

Lax- och spenatpaj

(93)

Caesarsallad med räkor

(27)

Belugalasagne

(35)

Buddha bowl

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 spetskål, finstrimlat
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 5 dl kycklingbuljong (eller 1 buljongtärning + 5 dl vatten)
  • 2 dl grädde
  • 3 chorizo
  • salt
  • Till servering:
  • bröd
  • örter, valfria

Kålsoppa med korvslantar

Betyg (1-5):
4.56 (9 betyg)

Krämig soppa med spetskål, lök och grädde, toppas med stekt korv och örter. Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kål och lök i smör i en kastrull under omrörning tills de blivit mjuka.
  2. Tillsätt buljong och grädde. Låt småputtra i 10 min och smaka av med salt.
  3. Skär korvarna i slantar och stek lite knapriga i en torr stek- panna. Toppa soppan med korvarna och ev färska örter vid servering.

Tips

Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Spaghetti med tomat och fetaost

(10)

Lax- och spenatpaj

(93)

Caesarsallad med räkor

(27)

Belugalasagne

(35)

Buddha bowl

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)