Kålsoppa med korvslantar

Betyg (1-5):
4.56 (9 betyg)

Krämig soppa med spetskål, lök och grädde, toppas med stekt korv och örter. Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 spetskål, finstrimlat
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 5 dl kycklingbuljong (eller 1 buljongtärning + 5 dl vatten)
  • 2 dl grädde
  • 3 chorizo
  • salt
  • Till servering:
  • bröd
  • örter, valfria

Gör så här

  1. Stek kål och lök i smör i en kastrull under omrörning tills de blivit mjuka.
  2. Tillsätt buljong och grädde. Låt småputtra i 10 min och smaka av med salt.
  3. Skär korvarna i slantar och stek lite knapriga i en torr stek- panna. Toppa soppan med korvarna och ev färska örter vid servering.

Tips

Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Buddha bowl

(9)

Belugalasagne

(29)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Caesarsallad seafood

(24)

Lax- och spenatpaj

(90)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 spetskål, finstrimlat
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 5 dl kycklingbuljong (eller 1 buljongtärning + 5 dl vatten)
  • 2 dl grädde
  • 3 chorizo
  • salt
  • Till servering:
  • bröd
  • örter, valfria

Kålsoppa med korvslantar

Betyg (1-5):
4.56 (9 betyg)

Krämig soppa med spetskål, lök och grädde, toppas med stekt korv och örter. Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kål och lök i smör i en kastrull under omrörning tills de blivit mjuka.
  2. Tillsätt buljong och grädde. Låt småputtra i 10 min och smaka av med salt.
  3. Skär korvarna i slantar och stek lite knapriga i en torr stek- panna. Toppa soppan med korvarna och ev färska örter vid servering.

Tips

Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Buddha bowl

(9)

Belugalasagne

(29)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Caesarsallad seafood

(24)

Lax- och spenatpaj

(90)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies