Kålsoppa med korvslantar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.62 (13 betyg)

Krämig soppa med spetskål, lök och grädde, toppas med stekt korv och örter. Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 spetskål, finstrimlat
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 5 dl kycklingbuljong (eller 1 buljongtärning + 5 dl vatten)
  • 2 dl grädde
  • 3 chorizo
  • salt
  • Till servering:
  • bröd
  • örter, valfria

Gör så här

  1. Stek kål och lök i smör i en kastrull under omrörning tills de blivit mjuka.
  2. Tillsätt buljong och grädde. Låt småputtra i 10 min och smaka av med salt.
  3. Skär korvarna i slantar och stek lite knapriga i en torr stek- panna. Toppa soppan med korvarna och ev färska örter vid servering.

Tips

Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 spetskål, finstrimlat
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 5 dl kycklingbuljong (eller 1 buljongtärning + 5 dl vatten)
  • 2 dl grädde
  • 3 chorizo
  • salt
  • Till servering:
  • bröd
  • örter, valfria

Kålsoppa med korvslantar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.62 (13 betyg)

Krämig soppa med spetskål, lök och grädde, toppas med stekt korv och örter. Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kål och lök i smör i en kastrull under omrörning tills de blivit mjuka.
  2. Tillsätt buljong och grädde. Låt småputtra i 10 min och smaka av med salt.
  3. Skär korvarna i slantar och stek lite knapriga i en torr stek- panna. Toppa soppan med korvarna och ev färska örter vid servering.

Tips

Ge soppan extra guldkant med några droppar tryffelolja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)