Kålrotslåda

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 800 g kålrot
  • 1 dl vispgrädde
  • 40 g smör
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl grovmixat gårdagens ljusa bröd
  • 2 skivor hyvlat smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka kålroten mjuk i lättsaltat vatten, cirka 25 minuter. Häll av och mixa kålroten slät med stavmixer och rör ner grädde, smör och smaka av med salt.
  2. När moset svalnat något, blanda i äggulorna och häll över i en ugnsfast form, 15x20 cm. Täck moset med mixat bröd och lägg på smörskivorna. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monica

2013-01-04

Har precis lagat till kålrotslådan (4/1 -13).Avsmakningen av moset var jättegott och det vita brödet på "toppen" gav fin färg. Återstår bara att se vad jag och mina gäster sätter för betyg lite senare i dag!

Neeeeej!

2012-12-17

Det skall absolut INTE vara något vitt bröd i kålrotslådan. På sin höjd lite skorpsmulor på ytan!

Liknande recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 800 g kålrot
  • 1 dl vispgrädde
  • 40 g smör
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl grovmixat gårdagens ljusa bröd
  • 2 skivor hyvlat smör
  • 1 tsk salt

Kålrotslåda

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka kålroten mjuk i lättsaltat vatten, cirka 25 minuter. Häll av och mixa kålroten slät med stavmixer och rör ner grädde, smör och smaka av med salt.
  2. När moset svalnat något, blanda i äggulorna och häll över i en ugnsfast form, 15x20 cm. Täck moset med mixat bröd och lägg på smörskivorna. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monica

2013-01-04

Har precis lagat till kålrotslådan (4/1 -13).Avsmakningen av moset var jättegott och det vita brödet på "toppen" gav fin färg. Återstår bara att se vad jag och mina gäster sätter för betyg lite senare i dag!

Neeeeej!

2012-12-17

Det skall absolut INTE vara något vitt bröd i kålrotslådan. På sin höjd lite skorpsmulor på ytan!

Liknande recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies