För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kålrotslåda

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g kålrot
  • 1 dl vispgrädde
  • 40 g smör
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl grovmixat gårdagens ljusa bröd
  • 2 skivor hyvlat smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka kålroten mjuk i lättsaltat vatten, cirka 25 minuter. Häll av och mixa kålroten slät med stavmixer och rör ner grädde, smör och smaka av med salt.
  2. När moset svalnat något, blanda i äggulorna och häll över i en ugnsfast form, 15x20 cm. Täck moset med mixat bröd och lägg på smörskivorna. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monica

2013-01-04

Har precis lagat till kålrotslådan (4/1 -13).Avsmakningen av moset var jättegott och det vita brödet på "toppen" gav fin färg. Återstår bara att se vad jag och mina gäster sätter för betyg lite senare i dag!

Neeeeej!

2012-12-17

Det skall absolut INTE vara något vitt bröd i kålrotslådan. På sin höjd lite skorpsmulor på ytan!

Liknande recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 800 g kålrot
  • 1 dl vispgrädde
  • 40 g smör
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl grovmixat gårdagens ljusa bröd
  • 2 skivor hyvlat smör
  • 1 tsk salt

Kålrotslåda

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka kålroten mjuk i lättsaltat vatten, cirka 25 minuter. Häll av och mixa kålroten slät med stavmixer och rör ner grädde, smör och smaka av med salt.
  2. När moset svalnat något, blanda i äggulorna och häll över i en ugnsfast form, 15x20 cm. Täck moset med mixat bröd och lägg på smörskivorna. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monica

2013-01-04

Har precis lagat till kålrotslådan (4/1 -13).Avsmakningen av moset var jättegott och det vita brödet på "toppen" gav fin färg. Återstår bara att se vad jag och mina gäster sätter för betyg lite senare i dag!

Neeeeej!

2012-12-17

Det skall absolut INTE vara något vitt bröd i kålrotslådan. På sin höjd lite skorpsmulor på ytan!

Liknande recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(2)