För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kålpudding - klassiskt recept

Betyg (1-5):
3.48 (27 betyg)

Kålpudding med den klassiska smaken, men lite enklare att tillaga.

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g hackad vitkål
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl sirap
  • 1.5 dl kokt ris
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp en stor wok eller stekpanna med olja. Stek kål och lök så de mjuknar utan att få färg, ca 3 min. Rör då och då.
  3. Tillsätt soja, sirap, ris och salt. Stek ytterligare 3 min och häll sedan över i en ugnsform.
  4. Bryn färsen. Salta och peppra. Häll tillbaka kålblandningen i wokpannan och blanda med färsen.
  5. Ta av från värmen. Vispa ihop vatten och ägg och vänd ner i kålblandningen. Häll tillbaka allt i ugnsformen. Täck formen ordentligt med folie och ställ in i ugnen ca 40 min. Ta bort folien de sista 10 min för att få fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefine

2019-02-03

Har lagat rätten flera gånger och tycker att den är enkel och god. Alltid med 1,5 dl okokt ris som blir färdigt i ugnen. Funkar för mig!

Coop

2018-12-21

Hej Ulrika! Det blev tyvärr fel i receptet, riset ska vara kokt. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Hälsar Elsa, webbredaktör

Ulrika

2018-12-20

Ska riset verkligen vara OKOKT??

Ola

2017-01-20

Ävja!

Ottossons

2014-10-12

Jättegod rätt som vi lagat flera gånger, men blir godare med mindre sötma. Vi tar ca 1/2 dl sirap i stället.

Clas

2014-08-26

Receptet behöver justeras lite. Halvera mängden sirap/honung, och öka ris och kål med 30-50%. Kanske också sänk färsen till 400g.

Astrid

2014-04-22

Använd Vår kokboks recept i stället. Det är superbra. Asta

Birgitta

2014-04-22

Jag tycker att det låter smaskigt!

Åke

2014-04-22

Verkar inge vidare

Liknande recept

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Skomakarlåda

(13)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Medelhavsgratäng

(21)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g hackad vitkål
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl sirap
  • 1.5 dl kokt ris
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt

Kålpudding - klassiskt recept

Betyg (1-5):
3.48 (27 betyg)

Kålpudding med den klassiska smaken, men lite enklare att tillaga.

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp en stor wok eller stekpanna med olja. Stek kål och lök så de mjuknar utan att få färg, ca 3 min. Rör då och då.
  3. Tillsätt soja, sirap, ris och salt. Stek ytterligare 3 min och häll sedan över i en ugnsform.
  4. Bryn färsen. Salta och peppra. Häll tillbaka kålblandningen i wokpannan och blanda med färsen.
  5. Ta av från värmen. Vispa ihop vatten och ägg och vänd ner i kålblandningen. Häll tillbaka allt i ugnsformen. Täck formen ordentligt med folie och ställ in i ugnen ca 40 min. Ta bort folien de sista 10 min för att få fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefine

2019-02-03

Har lagat rätten flera gånger och tycker att den är enkel och god. Alltid med 1,5 dl okokt ris som blir färdigt i ugnen. Funkar för mig!

Coop

2018-12-21

Hej Ulrika! Det blev tyvärr fel i receptet, riset ska vara kokt. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Hälsar Elsa, webbredaktör

Ulrika

2018-12-20

Ska riset verkligen vara OKOKT??

Ola

2017-01-20

Ävja!

Ottossons

2014-10-12

Jättegod rätt som vi lagat flera gånger, men blir godare med mindre sötma. Vi tar ca 1/2 dl sirap i stället.

Clas

2014-08-26

Receptet behöver justeras lite. Halvera mängden sirap/honung, och öka ris och kål med 30-50%. Kanske också sänk färsen till 400g.

Astrid

2014-04-22

Använd Vår kokboks recept i stället. Det är superbra. Asta

Birgitta

2014-04-22

Jag tycker att det låter smaskigt!

Åke

2014-04-22

Verkar inge vidare

Liknande recept

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Skomakarlåda

(13)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Medelhavsgratäng

(21)