Kålpudding - klassiskt recept

Betyg (1-5):
3.5 (22 betyg)

Kålpudding med den klassiska smaken, men lite enklare att tillaga.

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 500 g hackad vitkål
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl sirap
  • 1.5 dl kokt ris
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp en stor wok eller stekpanna med olja. Stek kål och lök så de mjuknar utan att få färg, ca 3 min. Rör då och då.
  3. Tillsätt soja, sirap, ris och salt. Stek ytterligare 3 min och häll sedan över i en ugnsform.
  4. Bryn färsen. Salta och peppra. Häll tillbaka kålblandningen i wokpannan och blanda med färsen.
  5. Ta av från värmen. Vispa ihop vatten och ägg och vänd ner i kålblandningen. Häll tillbaka allt i ugnsformen. Täck formen ordentligt med folie och ställ in i ugnen ca 40 min. Ta bort folien de sista 10 min för att få fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefine

2019-02-03

Har lagat rätten flera gånger och tycker att den är enkel och god. Alltid med 1,5 dl okokt ris som blir färdigt i ugnen. Funkar för mig!

Coop

2018-12-21

Hej Ulrika! Det blev tyvärr fel i receptet, riset ska vara kokt. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Hälsar Elsa, webbredaktör

Ulrika

2018-12-20

Ska riset verkligen vara OKOKT??

Ola

2017-01-20

Ävja!

Ottossons

2014-10-12

Jättegod rätt som vi lagat flera gånger, men blir godare med mindre sötma. Vi tar ca 1/2 dl sirap i stället.

Clas

2014-08-26

Receptet behöver justeras lite. Halvera mängden sirap/honung, och öka ris och kål med 30-50%. Kanske också sänk färsen till 400g.

Astrid

2014-04-22

Använd Vår kokboks recept i stället. Det är superbra. Asta

Birgitta

2014-04-22

Jag tycker att det låter smaskigt!

Åke

2014-04-22

Verkar inge vidare

Liknande recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(11)

Blomkålssoppa med bacontopping

(9)

Mustig höstgryta av naturbeteskött

(11)

Brunchplåt

(33)

Köttfärssås med hetta och sötma

(17)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 500 g hackad vitkål
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl sirap
  • 1.5 dl kokt ris
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg

Kålpudding - klassiskt recept

Betyg (1-5):
3.5 (22 betyg)

Kålpudding med den klassiska smaken, men lite enklare att tillaga.

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp en stor wok eller stekpanna med olja. Stek kål och lök så de mjuknar utan att få färg, ca 3 min. Rör då och då.
  3. Tillsätt soja, sirap, ris och salt. Stek ytterligare 3 min och häll sedan över i en ugnsform.
  4. Bryn färsen. Salta och peppra. Häll tillbaka kålblandningen i wokpannan och blanda med färsen.
  5. Ta av från värmen. Vispa ihop vatten och ägg och vänd ner i kålblandningen. Häll tillbaka allt i ugnsformen. Täck formen ordentligt med folie och ställ in i ugnen ca 40 min. Ta bort folien de sista 10 min för att få fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefine

2019-02-03

Har lagat rätten flera gånger och tycker att den är enkel och god. Alltid med 1,5 dl okokt ris som blir färdigt i ugnen. Funkar för mig!

Coop

2018-12-21

Hej Ulrika! Det blev tyvärr fel i receptet, riset ska vara kokt. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Hälsar Elsa, webbredaktör

Ulrika

2018-12-20

Ska riset verkligen vara OKOKT??

Ola

2017-01-20

Ävja!

Ottossons

2014-10-12

Jättegod rätt som vi lagat flera gånger, men blir godare med mindre sötma. Vi tar ca 1/2 dl sirap i stället.

Clas

2014-08-26

Receptet behöver justeras lite. Halvera mängden sirap/honung, och öka ris och kål med 30-50%. Kanske också sänk färsen till 400g.

Astrid

2014-04-22

Använd Vår kokboks recept i stället. Det är superbra. Asta

Birgitta

2014-04-22

Jag tycker att det låter smaskigt!

Åke

2014-04-22

Verkar inge vidare

Liknande recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(11)

Blomkålssoppa med bacontopping

(9)

Mustig höstgryta av naturbeteskött

(11)

Brunchplåt

(33)

Köttfärssås med hetta och sötma

(17)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies