För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kålplättar med fetaost och mynta

Betyg (1-5):
4.25 (12 betyg)

Kålplättarna är som raggmunk men med kål istället för potatis. Matigt, gott och kul då de toppas med fetaost, mynta och granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 200 g vitkål, tunt strimlad
  • 0.5 gul lök, tunt strimlad
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 100 g fetaost eller chèvre
  • 0.5 kruka mynta, strimlade blad
  • 2 dl granatäppelkärnor
  • 2 dl yoghurt 10% eller crème fraiche

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk med mjöl, ägg och salt. Tillsätt tunt strimlad vitkål och lök.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten. Platta till så de blir små jämntjocka plättar. Stek till fin färg på båda sidor.
  3. Servera med smulad fetaost eller chèvre, mynta, granatäppelkärnor och ev yoghurt eller crème fraiche.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders K

2020-01-18

Mycket goda plättar. Följde rådet i kommentar att ersätta vetemjöl med fiberhusk, suveränt med grekisk yoghurt o fetaost till plättarna

Gun-Britt

2020-01-12

Goda men väldigt små portioner. Gjorde enligt receptet och det var lagom för två personer.

Ann-Helen

2019-01-07

Väldigt lätt och gott, vi hade vanlig sallad till och lingon istället för feta, mynta och yoghurt.

Lars E

2018-10-20

Bytte ut vetemjölet mot en msk fiberhusk och vips hade vi en LCHF-rätt. Det såg visserligen ut som om man stekte en klick havregrynsgröt men smaken blev toppen. Åh som jag längtat efter raggmunk sen jag började med LCHF för 4 månader sen och nu har jag hittat en perfekt ersättare. Tack för receptet, det kommer jag använda många ggr.

Monica

2018-03-19

Mums kommer jag definitivt göra fler gånger

Inga-Lill

2018-03-10

Jättegott, fräscht och lättlagat - kommer att bli en ny favorit!

Liknande recept

Grillad grilloumimacka

(4)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(20)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Kall gazpacho

(46)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(84)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Sparrissallad med caviar och hollandaise

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 200 g vitkål, tunt strimlad
  • 0.5 gul lök, tunt strimlad
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 100 g fetaost eller chèvre
  • 0.5 kruka mynta, strimlade blad
  • 2 dl granatäppelkärnor
  • 2 dl yoghurt 10% eller crème fraiche

Kålplättar med fetaost och mynta

Betyg (1-5):
4.25 (12 betyg)

Kålplättarna är som raggmunk men med kål istället för potatis. Matigt, gott och kul då de toppas med fetaost, mynta och granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk med mjöl, ägg och salt. Tillsätt tunt strimlad vitkål och lök.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten. Platta till så de blir små jämntjocka plättar. Stek till fin färg på båda sidor.
  3. Servera med smulad fetaost eller chèvre, mynta, granatäppelkärnor och ev yoghurt eller crème fraiche.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders K

2020-01-18

Mycket goda plättar. Följde rådet i kommentar att ersätta vetemjöl med fiberhusk, suveränt med grekisk yoghurt o fetaost till plättarna

Gun-Britt

2020-01-12

Goda men väldigt små portioner. Gjorde enligt receptet och det var lagom för två personer.

Ann-Helen

2019-01-07

Väldigt lätt och gott, vi hade vanlig sallad till och lingon istället för feta, mynta och yoghurt.

Lars E

2018-10-20

Bytte ut vetemjölet mot en msk fiberhusk och vips hade vi en LCHF-rätt. Det såg visserligen ut som om man stekte en klick havregrynsgröt men smaken blev toppen. Åh som jag längtat efter raggmunk sen jag började med LCHF för 4 månader sen och nu har jag hittat en perfekt ersättare. Tack för receptet, det kommer jag använda många ggr.

Monica

2018-03-19

Mums kommer jag definitivt göra fler gånger

Inga-Lill

2018-03-10

Jättegott, fräscht och lättlagat - kommer att bli en ny favorit!

Liknande recept

Grillad grilloumimacka

(4)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(20)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Kall gazpacho

(46)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(84)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Sparrissallad med caviar och hollandaise

(4)