För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kallrökt lax med krämig potatissallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Krämig potatissallad med crème fraiche, gräslök och rödlök som serveras till den kallrökta laxen som är toppad med groddar och ärtskott, rosépeppar och citron. så god sommarlunch.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g potatis
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 rödlök, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • Kallrökt lax
  • 400 g kallrökt lax, i skivor
  • 25 g ärtskott
  • 20 g alfalfagroddar
  • 15 g rucola
  • 0.5 msk rosépeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal och lite saft
  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Skala och skär potatisen i bitar. Rör ihop crème fraiche, gräslök och rödlök och smaka av med salt och peppar. Vänd ner potatisen när den kallnat.
  2. Lägg upp laxskivorna på ett serveringsfat. Blanda ihop ärtskott, groddar och rucola och strö över laxen. Smula över rosépeppar och riv över citronskal (endast det gula).
  3. Pressa över lite citronsaft och ringla över lite olivolja. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera laxen med potatissalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(41)

Midsommarpaj

(7)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Fisktaco med mangosalsa

(32)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(7)

Krämig wasabisill

(8)

Spicy tuna roll

(19)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g potatis
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 rödlök, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • Kallrökt lax
  • 400 g kallrökt lax, i skivor
  • 25 g ärtskott
  • 20 g alfalfagroddar
  • 15 g rucola
  • 0.5 msk rosépeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal och lite saft
  • olivolja
  • svartpeppar

Kallrökt lax med krämig potatissallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Krämig potatissallad med crème fraiche, gräslök och rödlök som serveras till den kallrökta laxen som är toppad med groddar och ärtskott, rosépeppar och citron. så god sommarlunch.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Skala och skär potatisen i bitar. Rör ihop crème fraiche, gräslök och rödlök och smaka av med salt och peppar. Vänd ner potatisen när den kallnat.
  2. Lägg upp laxskivorna på ett serveringsfat. Blanda ihop ärtskott, groddar och rucola och strö över laxen. Smula över rosépeppar och riv över citronskal (endast det gula).
  3. Pressa över lite citronsaft och ringla över lite olivolja. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera laxen med potatissalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(41)

Midsommarpaj

(7)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Fisktaco med mangosalsa

(32)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(7)

Krämig wasabisill

(8)

Spicy tuna roll

(19)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)