Kallrökt lax med krämig potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Krämig potatissallad med crème fraiche, gräslök och rödlök som serveras till den kallrökta laxen som är toppad med groddar och ärtskott, rosépeppar och citron. så god sommarlunch.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g potatis
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 rödlök, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • Kallrökt lax
  • 400 g kallrökt lax, i skivor
  • 25 g ärtskott
  • 20 g alfalfagroddar
  • 15 g rucola
  • 0.5 msk rosépeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal och lite saft
  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Skala och skär potatisen i bitar. Rör ihop crème fraiche, gräslök och rödlök och smaka av med salt och peppar. Vänd ner potatisen när den kallnat.
  2. Lägg upp laxskivorna på ett serveringsfat. Blanda ihop ärtskott, groddar och rucola och strö över laxen. Smula över rosépeppar och riv över citronskal (endast det gula).
  3. Pressa över lite citronsaft och ringla över lite olivolja. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera laxen med potatissalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Minipiroger med lax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Midsommarpaj

Betyg
Betyg
(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g potatis
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 rödlök, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • Kallrökt lax
  • 400 g kallrökt lax, i skivor
  • 25 g ärtskott
  • 20 g alfalfagroddar
  • 15 g rucola
  • 0.5 msk rosépeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal och lite saft
  • olivolja
  • svartpeppar

Kallrökt lax med krämig potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Krämig potatissallad med crème fraiche, gräslök och rödlök som serveras till den kallrökta laxen som är toppad med groddar och ärtskott, rosépeppar och citron. så god sommarlunch.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Skala och skär potatisen i bitar. Rör ihop crème fraiche, gräslök och rödlök och smaka av med salt och peppar. Vänd ner potatisen när den kallnat.
  2. Lägg upp laxskivorna på ett serveringsfat. Blanda ihop ärtskott, groddar och rucola och strö över laxen. Smula över rosépeppar och riv över citronskal (endast det gula).
  3. Pressa över lite citronsaft och ringla över lite olivolja. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera laxen med potatissalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Minipiroger med lax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Midsommarpaj

Betyg
Betyg
(9)