Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

Betyg (1-5):
3.13 (23 betyg)

Perfekt att att steka och marinera i förväg när du ska ha många gäster.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • Marinad:
  • 2 dl oliver
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl hackad färsk oregano
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • Kronärstkocksröra:
  • 390 g kronärtskockshjärtan, på burk
  • 200 g naturell färskost
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rubba köttet med svartpeppar. Stick i en stektermometer och stek köttet mitt i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 30 min.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en plastpåse och häll i marinaden. Pressa ur luften och knyt ihop påsen. Låt marinera i kylskåpet ca 30 min, gärna längre.
  3. Hacka väl avrunna kronärtskockshjärtan grovt och blanda med färskost, citronskal (endast det gula) och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär köttet tunt innan servering och servera med kronärtskocksröran.

Tips

Servera med tzatziki istället för kronärstkocksröra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2018-06-02

Karin Lindgren du skriver ingefära o vitlök! Är det ett annat recept?

Coop webbredaktör

2018-03-14

Till Kristina: Ja, oliverna ska vara hela. Lycka till!

Kristina

2018-03-10

Ska Oliverna till marinaden vara hela?

Jens

2018-03-09

175 grader såg jag nu :)

Jens

2018-03-08

Hur många grader?

danielle

2015-12-30

Bra till buffé

Maria Pettersson

2015-10-26

Vad serverar man till?P

anneli

2015-09-25

kan man förbereda dagen innan???

Eva Nyström

2014-03-02

Jättegott,men jag hade köttet i ugnen ca 45 minuter blev perfekt!

Karin Lindgren

2014-03-02

Jag tycker att det behövs salt, det fattades trots ingefära och vitlök. Vi saltade i efterhand, men det är bättre om saltet kommer i vid tillagningen.

Britta/webbredaktionen

2014-02-28

@Eva Nyström Nej, det ska inte vara något salt på köttet.

Eva Nyström

2014-02-27

Ska det inte vara salt på köttet?

Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Vegopiroger - Coop

(8)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • Marinad:
  • 2 dl oliver
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl hackad färsk oregano
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • Kronärstkocksröra:
  • 390 g kronärtskockshjärtan, på burk
  • 200 g naturell färskost
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • svartpeppar

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

Betyg (1-5):
3.13 (23 betyg)

Perfekt att att steka och marinera i förväg när du ska ha många gäster.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rubba köttet med svartpeppar. Stick i en stektermometer och stek köttet mitt i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 30 min.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en plastpåse och häll i marinaden. Pressa ur luften och knyt ihop påsen. Låt marinera i kylskåpet ca 30 min, gärna längre.
  3. Hacka väl avrunna kronärtskockshjärtan grovt och blanda med färskost, citronskal (endast det gula) och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär köttet tunt innan servering och servera med kronärtskocksröran.

Tips

Servera med tzatziki istället för kronärstkocksröra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2018-06-02

Karin Lindgren du skriver ingefära o vitlök! Är det ett annat recept?

Coop webbredaktör

2018-03-14

Till Kristina: Ja, oliverna ska vara hela. Lycka till!

Kristina

2018-03-10

Ska Oliverna till marinaden vara hela?

Jens

2018-03-09

175 grader såg jag nu :)

Jens

2018-03-08

Hur många grader?

danielle

2015-12-30

Bra till buffé

Maria Pettersson

2015-10-26

Vad serverar man till?P

anneli

2015-09-25

kan man förbereda dagen innan???

Eva Nyström

2014-03-02

Jättegott,men jag hade köttet i ugnen ca 45 minuter blev perfekt!

Karin Lindgren

2014-03-02

Jag tycker att det behövs salt, det fattades trots ingefära och vitlök. Vi saltade i efterhand, men det är bättre om saltet kommer i vid tillagningen.

Britta/webbredaktionen

2014-02-28

@Eva Nyström Nej, det ska inte vara något salt på köttet.

Eva Nyström

2014-02-27

Ska det inte vara salt på köttet?

Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Vegopiroger - Coop

(8)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies