
Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra
Perfekt att att steka och marinera i förväg när du ska ha många gäster.
- 600 g fläskytterfilé
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
- Marinad:
- 2 dl oliver
- 1 dl vitt vin
- 1 dl olivolja
- 1 dl hackad färsk oregano
- 2 skivade vitlöksklyftor
- Kronärstkocksröra:
- 390 g kronärtskockshjärtan, på burk
- 200 g naturell färskost
- 0.5 citron, finrivet skal
- 1 dl hackad färsk basilika
- svartpeppar
- salt
Gör så här
- Rubba köttet med svartpeppar. Stick i en stektermometer och stek köttet mitt i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 30 min.
- Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en plastpåse och häll i marinaden. Pressa ur luften och knyt ihop påsen. Låt marinera i kylskåpet ca 30 min, gärna längre.
- Hacka väl avrunna kronärtskockshjärtan grovt och blanda med färskost, citronskal (endast det gula) och basilika. Smaka av med salt och peppar.
- Skär köttet tunt innan servering och servera med kronärtskocksröran.
Tips

Servera med tzatziki istället för kronärstkocksröra.
Liknande recept
Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra
Perfekt att att steka och marinera i förväg när du ska ha många gäster.
Gör så här
- Rubba köttet med svartpeppar. Stick i en stektermometer och stek köttet mitt i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 30 min.
- Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en plastpåse och häll i marinaden. Pressa ur luften och knyt ihop påsen. Låt marinera i kylskåpet ca 30 min, gärna längre.
- Hacka väl avrunna kronärtskockshjärtan grovt och blanda med färskost, citronskal (endast det gula) och basilika. Smaka av med salt och peppar.
- Skär köttet tunt innan servering och servera med kronärtskocksröran.
Tips

Servera med tzatziki istället för kronärstkocksröra.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-06-02
Karin Lindgren du skriver ingefära o vitlök! Är det ett annat recept?
2018-03-14
Till Kristina: Ja, oliverna ska vara hela. Lycka till!
2018-03-10
Ska Oliverna till marinaden vara hela?
2018-03-09
175 grader såg jag nu :)
2018-03-08
Hur många grader?
2015-12-30
Bra till buffé
2015-10-26
Vad serverar man till?P
2015-09-25
kan man förbereda dagen innan???
2014-03-02
Jättegott,men jag hade köttet i ugnen ca 45 minuter blev perfekt!
2014-03-02
Jag tycker att det behövs salt, det fattades trots ingefära och vitlök. Vi saltade i efterhand, men det är bättre om saltet kommer i vid tillagningen.
2014-02-28
@Eva Nyström Nej, det ska inte vara något salt på köttet.
2014-02-27
Ska det inte vara salt på köttet?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Agneta
2018-06-02
Karin Lindgren du skriver ingefära o vitlök! Är det ett annat recept?
Coop
2018-03-14
Till Kristina: Ja, oliverna ska vara hela. Lycka till!
Kristina
2018-03-10
Ska Oliverna till marinaden vara hela?
Jens
2018-03-09
175 grader såg jag nu :)
Jens
2018-03-08
Hur många grader?
danielle
2015-12-30
Bra till buffé
Maria Pettersson
2015-10-26
Vad serverar man till?P
anneli
2015-09-25
kan man förbereda dagen innan???
Eva Nyström
2014-03-02
Jättegott,men jag hade köttet i ugnen ca 45 minuter blev perfekt!
Karin Lindgren
2014-03-02
Jag tycker att det behövs salt, det fattades trots ingefära och vitlök. Vi saltade i efterhand, men det är bättre om saltet kommer i vid tillagningen.
Coop
2014-02-28
@Eva Nyström Nej, det ska inte vara något salt på köttet.
Eva Nyström
2014-02-27
Ska det inte vara salt på köttet?