Kallmarinerad fläskfilé med mango chutney

Betyg (1-5):
4.23 (13 betyg)

Marinera köttet kvällen före och servera på buffén.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 fläskfiléer
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör, till stekning
  • Mango chutney-marinad
  • 2 dl mango chutney
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 1 röd chili, finskuren
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 kruka persilja eller koriander, hackad
  • 2 msk vatten
  • 1 msk neutral olja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet och krydda med salt och peppar runt om. Stek köttet till fin stekyta runt om i smör och låt sedan tillagas till en innertemperatur på 67° mitt i ugnen.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden. När köttet svalnat, skär upp i centimetertjocka skivor och skeda över marinaden. Låt marinera ca 1 timme före servering. Garnera gärna med färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Linser med citron och persilja

(40)

Melonsallad med halloumi

(14)

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

(0)

Kryddiga honungsribs

(17)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Grapefruktgravad lax

(2)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 fläskfiléer
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör, till stekning
  • Mango chutney-marinad
  • 2 dl mango chutney
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 1 röd chili, finskuren
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 kruka persilja eller koriander, hackad
  • 2 msk vatten
  • 1 msk neutral olja

Kallmarinerad fläskfilé med mango chutney

Betyg (1-5):
4.23 (13 betyg)

Marinera köttet kvällen före och servera på buffén.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet och krydda med salt och peppar runt om. Stek köttet till fin stekyta runt om i smör och låt sedan tillagas till en innertemperatur på 67° mitt i ugnen.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden. När köttet svalnat, skär upp i centimetertjocka skivor och skeda över marinaden. Låt marinera ca 1 timme före servering. Garnera gärna med färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Linser med citron och persilja

(40)

Melonsallad med halloumi

(14)

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

(0)

Kryddiga honungsribs

(17)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Grapefruktgravad lax

(2)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies