Kallmarinerad fläskfilé med mango chutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (17 betyg)

Marinera köttet kvällen före och servera på buffén.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 fläskfiléer
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör, till stekning
  • Mango chutney-marinad
  • 2 dl mango chutney
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 1 röd chili, finskuren
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 kruka persilja eller koriander, hackad
  • 2 msk vatten
  • 1 msk neutral olja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet och krydda med salt och peppar runt om. Stek köttet till fin stekyta runt om i smör och låt sedan tillagas till en innertemperatur på 67° mitt i ugnen.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden. När köttet svalnat, skär upp i centimetertjocka skivor och skeda över marinaden. Låt marinera ca 1 timme före servering. Garnera gärna med färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad fläskytterfilé med lime- och honungsglaze

Betyg
Betyg
(187)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 fläskfiléer
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör, till stekning
  • Mango chutney-marinad
  • 2 dl mango chutney
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 1 röd chili, finskuren
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 kruka persilja eller koriander, hackad
  • 2 msk vatten
  • 1 msk neutral olja

Kallmarinerad fläskfilé med mango chutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (17 betyg)

Marinera köttet kvällen före och servera på buffén.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet och krydda med salt och peppar runt om. Stek köttet till fin stekyta runt om i smör och låt sedan tillagas till en innertemperatur på 67° mitt i ugnen.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden. När köttet svalnat, skär upp i centimetertjocka skivor och skeda över marinaden. Låt marinera ca 1 timme före servering. Garnera gärna med färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad fläskytterfilé med lime- och honungsglaze

Betyg
Betyg
(187)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)