Kallmarinerad fläskfilé

Betyg (1-5):
3.16 (214 betyg)

Fläskfilé i smakrik marinad med goda kryddor, honung och vinäger passar utmärkt på buffébordet. Perfekt att förbereda dagen innan den ska ätas.

Tillagningstid: 35 minuter + minst 4 timmars marinering
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 kg fläskfilé
  • 1.5 msk smör till stekning
  • 1 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Marinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl finhackad färsk timjan
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Putsa bort skinn och senor från fläskfilén, salta och peppra och bryn den runt om i smör.
  2. Stek köttet i ugnen till en innertemperatur på 65 grader, använd en stektermometer, cirka 15 minuter. Ta ut köttet och låt vila ca 10 minuter i folie. Blanda under tiden ingredienserna till marinaden.
  3. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor och lägg dem i en trång form eller i en plastpåse. Skeda över marinaden och se till att fläskfilén täcks ordentligt. Låt marinera minst 4 timmar, gärna över natten.
  4. Garnera med färsk timjan.

Serveringsförslag

  1. Lägg potatisar rullade i olja och salt på plåten tillsammans med köttet.

Tips

Denna marinad är lika god på fläskfilé och oxfilé.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-08-13

Till Jennifer: Receptet är beräknat till 8 bufféportioner.

Jennifer

2018-08-05

Hur många räcker detta recept för?

Coop webbredaktör

2018-05-21

Till Kristin: Det går bra men örterna kan mörkna något så det gäller att fylla på med nya. Lycka till! :)

Kristin

2018-05-13

Låter smarrigt! Går det att göra klart köttet på fredagen och äta först på söndagen?

Cilla

2015-12-06

Ska den serveras varm eller kall till potatisgratäng ej buffe?

Rebecca

2015-09-25

Jättegott och superenkelt. Känns nästan fusk att bjuda på detta men det känns verkligen lyxigt. Har ätits sommartid med potatissallad och vintertid med potatisgratäng.

Marie-Christine Börjeson

2015-08-18

Svar till Martin: Har gjort rätten på `Mörad fläskytterfilé´ med utmärkt resultat.

Martin

2015-08-09

Någon som testat att göra detta fast med benfri kotlettrad?

Anna

2015-08-02

Någon som vet om den funkar att frysa?

Petra

2015-07-01

Jag brukar göra med kycklingfiléer, jättegott det också!

Kajsa

2015-05-25

Väldigt gott och enkelt att tillaga. Passar perfekt till en bjudning som man vill kunna förbereda.

Helena

2015-03-29

Vad har man för sås till?

Ingrid

2015-01-28

Otroligt gott och enkelt. Serverar med basilika och krassekräm. Kalasgott!!

John

2014-11-20

Mycket gott! En av mina favoriter! Serverade tillsammans med potatisgratäng. Mums! :)

Lovisa

2014-08-02

Bra recept som blir gott! Som någon annan kommenterat tidigare kan man byta ut lite av balsamvinägern mot soja om man inte är förtjust in vinägersmak. Undrar en sak bara; Ska köttets innertemperatur inte vara mellan 75-85 grader? Personligen tyckte jag att det blev för rått inuti vid 65 grader.

Eva

2014-07-28

Supergott och lätt att göra! Stor fördel att det kan förberedas en eller ett par dagar i förväg :-)

Anita

2014-05-27

Verkar väl bra? ❤

Marie

2014-03-04

Fantastisk god. Kan varmt rekommenderas. Lätt att laga.

Ewa

2014-03-03

Ett mycket bra recept. Supergott och var del i min buffé. Mina gäster ville ha receptet.

kristina

2014-01-10

Jätte gott. Jag har gjort denna rätt med kycklingfile och fläskytterfile, det blir super gott och alla gäster vill ha recept!

Brita/webbredaktionen

2013-10-25

@Birgitta Ericsson Vi har tyvärr ett tillfälligt fel på recepten. Det ska vara 1,5 msk smör, 0,5 dl olivolja, 0,5 dl balsamvinäger, 0,5 dl flytande honung och 0,5 dl timjan.

Birgitta Ericsson

2013-10-24

Tyvärr kan inte jag se vilka mängder som skall användas till maträtten. Ni som tycker det blev bra, vilka mängder har Ni i receptet?

Eva

2013-09-24

Jag har samma recept, men med soja istället för balsamvinäger. Annars är allt lika. Jag har lagat den till buffé många gånger och det blir alltid jättegott.

Ann

2013-07-18

Jätte god och bra som buffé mat dessutom enkel att göra.

Lotti

2013-01-06

Ett riktigt höjdarrecept! Älskar den här marinaden och det funkar fint trots att marinaden inte räcker till att täcka köttet. Gillar man ingredienserna så kommer man att gilla rätten. Fläskfile kan inte smaka bättre, enligt mig.

Marilén

2012-12-06

Har bjudit på detta vid flera tillfällen och det är alltid lika uppskattat!

Annika

2012-11-10

Det blev alldeles för mycket vinägersmak.. jag kanske gjorde fel... Usch det här ska jag inte göra igen.

Annika

2012-11-09

Nu har jag gjort det här och ska låta det va i kylen över natten. men den här raden: Skeda över marinaden och se till att fläskfilén täcks ordentligt. -- det finns ju inte nog med marinad för att det ska täcka fläskfilen?? men jag skakade om plastpåsen lite så hoppas det duger....

Inger Larsson

2012-08-17

Fantastiskt! Har bjudit på detta vid tre tillfällen i sommar. En gång med kycklingfilé och det var minst lika gott!

Helen

2012-07-25

Provade med fläskytterfilé istället. Blev väldigt omtyckt och uppskattat av gästerna.

yvonne

2012-07-01

Fantastiskt gottprova medbasilika krämen till det är verkligen pricken över iet

M

2012-06-08

Tack för ett bra recept!

Marika

2012-06-06

Många av mina gäster sa att det var det godaste kött de ätit. Jag marinerade det över natten.

Pernilla

2012-05-31

Jättegott och enkelt. Bra att man kan göra klart dagen innan.

Ronald Granestål

2012-05-22

Ser väldigt god ut,hoppas den smakar lika bra.

Liknande recept

Traditionell chili

(49)

Biffsallad med melon och fetaost

(21)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Kefta med tomatdipp

(1)

Julens godaste köttbullar

(25)

Glaserade kamben med regnbågsslaw

(5)

Mexikanska köttbullar

(16)

Caesarsallad - grundrecept

(33)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg fläskfilé
  • 1.5 msk smör till stekning
  • 1 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Marinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl finhackad färsk timjan
  • 0.5 tsk salt

Kallmarinerad fläskfilé

Betyg (1-5):
3.16 (214 betyg)

Fläskfilé i smakrik marinad med goda kryddor, honung och vinäger passar utmärkt på buffébordet. Perfekt att förbereda dagen innan den ska ätas.

Tillagningstid: 35 minuter + minst 4 timmars marinering
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa bort skinn och senor från fläskfilén, salta och peppra och bryn den runt om i smör.
  2. Stek köttet i ugnen till en innertemperatur på 65 grader, använd en stektermometer, cirka 15 minuter. Ta ut köttet och låt vila ca 10 minuter i folie. Blanda under tiden ingredienserna till marinaden.
  3. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor och lägg dem i en trång form eller i en plastpåse. Skeda över marinaden och se till att fläskfilén täcks ordentligt. Låt marinera minst 4 timmar, gärna över natten.
  4. Garnera med färsk timjan.

Serveringsförslag

  1. Lägg potatisar rullade i olja och salt på plåten tillsammans med köttet.

Tips

Denna marinad är lika god på fläskfilé och oxfilé.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-08-13

Till Jennifer: Receptet är beräknat till 8 bufféportioner.

Jennifer

2018-08-05

Hur många räcker detta recept för?

Coop webbredaktör

2018-05-21

Till Kristin: Det går bra men örterna kan mörkna något så det gäller att fylla på med nya. Lycka till! :)

Kristin

2018-05-13

Låter smarrigt! Går det att göra klart köttet på fredagen och äta först på söndagen?

Cilla

2015-12-06

Ska den serveras varm eller kall till potatisgratäng ej buffe?

Rebecca

2015-09-25

Jättegott och superenkelt. Känns nästan fusk att bjuda på detta men det känns verkligen lyxigt. Har ätits sommartid med potatissallad och vintertid med potatisgratäng.

Marie-Christine Börjeson

2015-08-18

Svar till Martin: Har gjort rätten på `Mörad fläskytterfilé´ med utmärkt resultat.

Martin

2015-08-09

Någon som testat att göra detta fast med benfri kotlettrad?

Anna

2015-08-02

Någon som vet om den funkar att frysa?

Petra

2015-07-01

Jag brukar göra med kycklingfiléer, jättegott det också!

Kajsa

2015-05-25

Väldigt gott och enkelt att tillaga. Passar perfekt till en bjudning som man vill kunna förbereda.

Helena

2015-03-29

Vad har man för sås till?

Ingrid

2015-01-28

Otroligt gott och enkelt. Serverar med basilika och krassekräm. Kalasgott!!

John

2014-11-20

Mycket gott! En av mina favoriter! Serverade tillsammans med potatisgratäng. Mums! :)

Lovisa

2014-08-02

Bra recept som blir gott! Som någon annan kommenterat tidigare kan man byta ut lite av balsamvinägern mot soja om man inte är förtjust in vinägersmak. Undrar en sak bara; Ska köttets innertemperatur inte vara mellan 75-85 grader? Personligen tyckte jag att det blev för rått inuti vid 65 grader.

Eva

2014-07-28

Supergott och lätt att göra! Stor fördel att det kan förberedas en eller ett par dagar i förväg :-)

Anita

2014-05-27

Verkar väl bra? ❤

Marie

2014-03-04

Fantastisk god. Kan varmt rekommenderas. Lätt att laga.

Ewa

2014-03-03

Ett mycket bra recept. Supergott och var del i min buffé. Mina gäster ville ha receptet.

kristina

2014-01-10

Jätte gott. Jag har gjort denna rätt med kycklingfile och fläskytterfile, det blir super gott och alla gäster vill ha recept!

Brita/webbredaktionen

2013-10-25

@Birgitta Ericsson Vi har tyvärr ett tillfälligt fel på recepten. Det ska vara 1,5 msk smör, 0,5 dl olivolja, 0,5 dl balsamvinäger, 0,5 dl flytande honung och 0,5 dl timjan.

Birgitta Ericsson

2013-10-24

Tyvärr kan inte jag se vilka mängder som skall användas till maträtten. Ni som tycker det blev bra, vilka mängder har Ni i receptet?

Eva

2013-09-24

Jag har samma recept, men med soja istället för balsamvinäger. Annars är allt lika. Jag har lagat den till buffé många gånger och det blir alltid jättegott.

Ann

2013-07-18

Jätte god och bra som buffé mat dessutom enkel att göra.

Lotti

2013-01-06

Ett riktigt höjdarrecept! Älskar den här marinaden och det funkar fint trots att marinaden inte räcker till att täcka köttet. Gillar man ingredienserna så kommer man att gilla rätten. Fläskfile kan inte smaka bättre, enligt mig.

Marilén

2012-12-06

Har bjudit på detta vid flera tillfällen och det är alltid lika uppskattat!

Annika

2012-11-10

Det blev alldeles för mycket vinägersmak.. jag kanske gjorde fel... Usch det här ska jag inte göra igen.

Annika

2012-11-09

Nu har jag gjort det här och ska låta det va i kylen över natten. men den här raden: Skeda över marinaden och se till att fläskfilén täcks ordentligt. -- det finns ju inte nog med marinad för att det ska täcka fläskfilen?? men jag skakade om plastpåsen lite så hoppas det duger....

Inger Larsson

2012-08-17

Fantastiskt! Har bjudit på detta vid tre tillfällen i sommar. En gång med kycklingfilé och det var minst lika gott!

Helen

2012-07-25

Provade med fläskytterfilé istället. Blev väldigt omtyckt och uppskattat av gästerna.

yvonne

2012-07-01

Fantastiskt gottprova medbasilika krämen till det är verkligen pricken över iet

M

2012-06-08

Tack för ett bra recept!

Marika

2012-06-06

Många av mina gäster sa att det var det godaste kött de ätit. Jag marinerade det över natten.

Pernilla

2012-05-31

Jättegott och enkelt. Bra att man kan göra klart dagen innan.

Ronald Granestål

2012-05-22

Ser väldigt god ut,hoppas den smakar lika bra.

Liknande recept

Traditionell chili

(49)

Biffsallad med melon och fetaost

(21)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Kefta med tomatdipp

(1)

Julens godaste köttbullar

(25)

Glaserade kamben med regnbågsslaw

(5)

Mexikanska köttbullar

(16)

Caesarsallad - grundrecept

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies