
Kalljästa hälsomuffins
Betyg (1-5):
Välj dina favoritfrukter och bär och bjud på en nyttig, hembakad fika
Tillagningstid: 8 timmar 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 15 g jäst
- 5 dl kallt vatten
- 2 dl torkad frukt, och/eller bär. T ex gojibär, tranbär och aprikoser
- 2 msk linfrön
- 1.5 dl hackade hasselnöt
- 1 dl vetegroddar
- 1 liter dinkelsikt
- 2 tsk salt
Gör så här
- Smula sönder jästen i en bunke, häll på kallt vatten, salt och rör om.
- Tillsätt den torkade frukten och/eller bären. Här har vi valt gojibär, tranbär och aprikoser. Grovhacka dem om det är stora bitar, som till exempel aprikoser eller äpplen. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg med en rejäl slev.
- Klipp ut bakplåtspapper i fyrkanter, 15 x 20 centimeter. Tryck ner ett papper i en av fördjupningarna i en muffinsplåt och klicka i lite deg. Fortsätt likadant med resten. Ställ in plåten i kylen och låt bröden jäsa över natten.
- Ta muffinsplåten ur kylen och låt den stå i rumsvärme cirka 1 timme.
Grädda i ugn
- Grädda sedan bröden 25-30 minuter, mitt i ugnen.
Liknande recept
Kalljästa hälsomuffins
Betyg (1-5):
Välj dina favoritfrukter och bär och bjud på en nyttig, hembakad fika
Tillagningstid: 8 timmar 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smula sönder jästen i en bunke, häll på kallt vatten, salt och rör om.
- Tillsätt den torkade frukten och/eller bären. Här har vi valt gojibär, tranbär och aprikoser. Grovhacka dem om det är stora bitar, som till exempel aprikoser eller äpplen. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg med en rejäl slev.
- Klipp ut bakplåtspapper i fyrkanter, 15 x 20 centimeter. Tryck ner ett papper i en av fördjupningarna i en muffinsplåt och klicka i lite deg. Fortsätt likadant med resten. Ställ in plåten i kylen och låt bröden jäsa över natten.
- Ta muffinsplåten ur kylen och låt den stå i rumsvärme cirka 1 timme.
Grädda i ugn
- Grädda sedan bröden 25-30 minuter, mitt i ugnen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-03-15
Finns det något liknande som kan göras utan vete/gluten?
2013-02-01
De går bra att frysa in, men de är naturligtvis lite torrare då.
2013-01-30
Kan de frysas in och ätas vid senare tillfällen än på själva bakdagen?
2012-10-13
Bästa frukostbrödet! Att pappersbitarna ska vara 15*20 cm måste vara en felskrivning, 10*10 cm är bättre.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna
2016-03-15
Finns det något liknande som kan göras utan vete/gluten?
Coop
2013-02-01
De går bra att frysa in, men de är naturligtvis lite torrare då.
Rebecka
2013-01-30
Kan de frysas in och ätas vid senare tillfällen än på själva bakdagen?
Karin
2012-10-13
Bästa frukostbrödet! Att pappersbitarna ska vara 15*20 cm måste vara en felskrivning, 10*10 cm är bättre.