Kalljästa briocher

Betyg (1-5):
3.56 (16 betyg)

Bastanta små bröd som lyxiga frukostbullar eller till en elegant fika.

Tillagningstid: 30 minuter + 13 timmar att jäsa
Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 4 ägg
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl socker
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 250 g smör i bitar
  • smör till formarna
  • 1 ägg till pensling
  • 0.5 tsk salt
  • flingsalt och
  • ljusa eller svarta sesamfrön
  • ..:
  • rivet citronskal och
  • florsocker

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser utom smöret i köksassistentens degblandarbunke. Kör i gång blandaren och lägg i lite smör åt gången. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer.
  2. Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen. Jäs degen i 12 timmar.
  3. Lägg degen på mjölat bakbord. Skär bort cirka 1/6 av degen och rulla resten av degen till en rulle. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till bollar.
  4. Lägg bollarna i smorda formar. Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Rulla den sparade degbiten till en längd. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till småbollar. Tryck ner dem i fördjupningarna.
  5. Pensla briocherna med uppvispat ägg och strö över flingsalt och sesamfrön. Jäs utan bakduk cirka 1 timme. Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter. Om du vill ha rivet citronskal och florsocker på: Låt briocherna svalna, strö sedan över skal och pudra briocherna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-04-04

Det står att man ska lägga alla ingredienser i köksassistenten och sen köra igång. Men måste man inte röra ut jästen i nåt först? I så fall i vad och i hur mycket?

Annika/webbredaktionen

2012-01-26

Ugnstemperatur är 225 grader, du hittar infon ovanför ingredienserna.

Per M

2012-01-25

Saknar uppgift om ugnstemperatur. Ser jag dåligt, eller borde jag veta det själv?

Liknande recept

Enkel banankaka

(91)

Bärmuffins i filodeg

(1)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

Briocher

(3)

Spettekaksvåfflor

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 ägg
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl socker
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 250 g smör i bitar
  • smör till formarna
  • 1 ägg till pensling
  • 0.5 tsk salt
  • flingsalt och
  • ljusa eller svarta sesamfrön
  • ..:
  • rivet citronskal och
  • florsocker

Kalljästa briocher

Betyg (1-5):
3.56 (16 betyg)

Bastanta små bröd som lyxiga frukostbullar eller till en elegant fika.

Tillagningstid: 30 minuter + 13 timmar att jäsa
Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser utom smöret i köksassistentens degblandarbunke. Kör i gång blandaren och lägg i lite smör åt gången. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer.
  2. Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen. Jäs degen i 12 timmar.
  3. Lägg degen på mjölat bakbord. Skär bort cirka 1/6 av degen och rulla resten av degen till en rulle. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till bollar.
  4. Lägg bollarna i smorda formar. Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Rulla den sparade degbiten till en längd. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till småbollar. Tryck ner dem i fördjupningarna.
  5. Pensla briocherna med uppvispat ägg och strö över flingsalt och sesamfrön. Jäs utan bakduk cirka 1 timme. Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter. Om du vill ha rivet citronskal och florsocker på: Låt briocherna svalna, strö sedan över skal och pudra briocherna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-04-04

Det står att man ska lägga alla ingredienser i köksassistenten och sen köra igång. Men måste man inte röra ut jästen i nåt först? I så fall i vad och i hur mycket?

Annika/webbredaktionen

2012-01-26

Ugnstemperatur är 225 grader, du hittar infon ovanför ingredienserna.

Per M

2012-01-25

Saknar uppgift om ugnstemperatur. Ser jag dåligt, eller borde jag veta det själv?

Liknande recept

Enkel banankaka

(91)

Bärmuffins i filodeg

(1)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

Briocher

(3)

Spettekaksvåfflor

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies