Kalljästa briocher

Betyg (1-5):
3.56 (16 betyg)

Bastanta små bröd som lyxiga frukostbullar eller till en elegant fika.

Tillagningstid: 30 minuter + 13 timmar att jäsa
Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 4 ägg
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl socker
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 250 g smör i bitar
  • smör till formarna
  • 1 ägg till pensling
  • 0.5 tsk salt
  • flingsalt och
  • ljusa eller svarta sesamfrön
  • ..:
  • rivet citronskal och
  • florsocker

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser utom smöret i köksassistentens degblandarbunke. Kör i gång blandaren och lägg i lite smör åt gången. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer.
  2. Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen. Jäs degen i 12 timmar.
  3. Lägg degen på mjölat bakbord. Skär bort cirka 1/6 av degen och rulla resten av degen till en rulle. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till bollar.
  4. Lägg bollarna i smorda formar. Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Rulla den sparade degbiten till en längd. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till småbollar. Tryck ner dem i fördjupningarna.
  5. Pensla briocherna med uppvispat ägg och strö över flingsalt och sesamfrön. Jäs utan bakduk cirka 1 timme. Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter. Om du vill ha rivet citronskal och florsocker på: Låt briocherna svalna, strö sedan över skal och pudra briocherna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-04-04

Det står att man ska lägga alla ingredienser i köksassistenten och sen köra igång. Men måste man inte röra ut jästen i nåt först? I så fall i vad och i hur mycket?

Annika/webbredaktionen

2012-01-26

Ugnstemperatur är 225 grader, du hittar infon ovanför ingredienserna.

Per M

2012-01-25

Saknar uppgift om ugnstemperatur. Ser jag dåligt, eller borde jag veta det själv?

Liknande recept

Bärmuffins i filodeg

(1)

Briocher

(3)

Spettekaksvåfflor

(0)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Enkel banankaka

(91)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 ägg
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl socker
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 250 g smör i bitar
  • smör till formarna
  • 1 ägg till pensling
  • 0.5 tsk salt
  • flingsalt och
  • ljusa eller svarta sesamfrön
  • ..:
  • rivet citronskal och
  • florsocker

Kalljästa briocher

Betyg (1-5):
3.56 (16 betyg)

Bastanta små bröd som lyxiga frukostbullar eller till en elegant fika.

Tillagningstid: 30 minuter + 13 timmar att jäsa
Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser utom smöret i köksassistentens degblandarbunke. Kör i gång blandaren och lägg i lite smör åt gången. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer.
  2. Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen. Jäs degen i 12 timmar.
  3. Lägg degen på mjölat bakbord. Skär bort cirka 1/6 av degen och rulla resten av degen till en rulle. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till bollar.
  4. Lägg bollarna i smorda formar. Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Rulla den sparade degbiten till en längd. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till småbollar. Tryck ner dem i fördjupningarna.
  5. Pensla briocherna med uppvispat ägg och strö över flingsalt och sesamfrön. Jäs utan bakduk cirka 1 timme. Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter. Om du vill ha rivet citronskal och florsocker på: Låt briocherna svalna, strö sedan över skal och pudra briocherna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-04-04

Det står att man ska lägga alla ingredienser i köksassistenten och sen köra igång. Men måste man inte röra ut jästen i nåt först? I så fall i vad och i hur mycket?

Annika/webbredaktionen

2012-01-26

Ugnstemperatur är 225 grader, du hittar infon ovanför ingredienserna.

Per M

2012-01-25

Saknar uppgift om ugnstemperatur. Ser jag dåligt, eller borde jag veta det själv?

Liknande recept

Bärmuffins i filodeg

(1)

Briocher

(3)

Spettekaksvåfflor

(0)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Enkel banankaka

(91)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies