Kalljäst focaccia med frön och nötter

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Godaste focaccian gör du själv.

Tillagningstid: 40 minuter + 10 timmar jästid
Ugnstemperatur:225º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 10 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 msk honung
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl dinkelsikt
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

Dag 1

  1. Lös upp jästen i vatten och rör ner salt och honung. Häll i resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Häll degen i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Låt jäsa i rumstemperatur 1 tim. Ställ sedan formen övertäckt i kylskåpet över natten eller 8–10 tim.

Dag 2

  1. Grädda brödet på nedersta falsen i ugnen ca 35 min. Täck ev formen när brödets yta har tillräckligt med färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(4)

Knaprigt knäcke

(13)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Frukostbröd

(13)

Brytbröd med frön

(20)

Fetaostbullar

(2)

Siktkaka

(17)

Frasvåfflor

(123)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 10 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 msk honung
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl dinkelsikt
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 tsk salt

Kalljäst focaccia med frön och nötter

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Godaste focaccian gör du själv.

Tillagningstid: 40 minuter + 10 timmar jästid
Ugnstemperatur:225º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Dag 1

  1. Lös upp jästen i vatten och rör ner salt och honung. Häll i resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Häll degen i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Låt jäsa i rumstemperatur 1 tim. Ställ sedan formen övertäckt i kylskåpet över natten eller 8–10 tim.

Dag 2

  1. Grädda brödet på nedersta falsen i ugnen ca 35 min. Täck ev formen när brödets yta har tillräckligt med färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(4)

Knaprigt knäcke

(13)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Frukostbröd

(13)

Brytbröd med frön

(20)

Fetaostbullar

(2)

Siktkaka

(17)

Frasvåfflor

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies