Kall pepparstekt skinkstek med tomatsallad

Betyg (1-5):
2.82 (56 betyg)

Populär klassiker där enkelheten slår det mer tillkrånglade. Perfekt att skiva upp och ha till en buffé eller som picknickmat i skogen.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 600 g skinkstek
  • 2 msk smör
  • 3 msk krossad hel rosépeppar
  • 3 msk krossad hel vitpeppar
  • 3 msk krossad hel svartpeppar
  • Tomatsallad:
  • 480 g tomater, gärna blandade färger
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 dl basilika, plockade blad
  • 5 finhackade vårlökar
  • 1 msk olivolja
  • 3 tsk balsamvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Stek skinksteken i smöret. Salta. Blanda pepparsorterna på en tallrik och rulla skinksteken i blandningen.
  2. Lägg steken i en ugnsfast form och stek i ugnen i ca 45 minuter. För bästa resultat stick in en köttermometer.
  3. När köttet är 70 grader är det genomstekt. Låt köttet kallna, skär i tunna skivor.

Tomatsallad

  1. Lägg tomater och basilika i en skål. Blanda en dressing på scharlottenlök, vårlök, olja, balsamvinäger, salt och peppar. Slå dressingen över tomaterna och blanda runt. Lägg upp på ett serveringsfat.

Servering

Garnera eventuellt med några extra blad basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt

2012-02-09

Gjorde en skinkstek i ugnen till 80 grader,gränsfall att den var färdig.85 grader hade nog varit bra.Kan nog skilja på grisar,en del verkar segare

Ninna/webbredaktionen

2012-01-24

För att vara på den säkra sidan att köttet är klart ändrar vi temperaturen till 70-85 grader. Tack för din kommentar.

Börje Holm

2012-01-20

I gamla recept skall skinksteken tas ut vid 85 grader, i nya recpet räcker det med 65-70 grader. <hur kan det vara så?

Liknande recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g skinkstek
  • 2 msk smör
  • 3 msk krossad hel rosépeppar
  • 3 msk krossad hel vitpeppar
  • 3 msk krossad hel svartpeppar
  • Tomatsallad:
  • 480 g tomater, gärna blandade färger
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 dl basilika, plockade blad
  • 5 finhackade vårlökar
  • 1 msk olivolja
  • 3 tsk balsamvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar

Kall pepparstekt skinkstek med tomatsallad

Betyg (1-5):
2.82 (56 betyg)

Populär klassiker där enkelheten slår det mer tillkrånglade. Perfekt att skiva upp och ha till en buffé eller som picknickmat i skogen.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek skinksteken i smöret. Salta. Blanda pepparsorterna på en tallrik och rulla skinksteken i blandningen.
  2. Lägg steken i en ugnsfast form och stek i ugnen i ca 45 minuter. För bästa resultat stick in en köttermometer.
  3. När köttet är 70 grader är det genomstekt. Låt köttet kallna, skär i tunna skivor.

Tomatsallad

  1. Lägg tomater och basilika i en skål. Blanda en dressing på scharlottenlök, vårlök, olja, balsamvinäger, salt och peppar. Slå dressingen över tomaterna och blanda runt. Lägg upp på ett serveringsfat.

Servering

Garnera eventuellt med några extra blad basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt

2012-02-09

Gjorde en skinkstek i ugnen till 80 grader,gränsfall att den var färdig.85 grader hade nog varit bra.Kan nog skilja på grisar,en del verkar segare

Ninna/webbredaktionen

2012-01-24

För att vara på den säkra sidan att köttet är klart ändrar vi temperaturen till 70-85 grader. Tack för din kommentar.

Börje Holm

2012-01-20

I gamla recept skall skinksteken tas ut vid 85 grader, i nya recpet räcker det med 65-70 grader. <hur kan det vara så?

Liknande recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies