För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

En kryddig yoghurtsoppa med smak av curry, chili, spiskummin och koriander.

Tillagningstid: 10 minuter + tid att kallna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 tsk kardemummafrön
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 3 msk olja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 urkärnad finhackad grön chili
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 dl grädde
  • 5 dl mild yoghurt
  • 3 dl vatten
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Mortla kardemumma och fänkål. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, ingefära och chili under omrörning någon minut. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare en minut. Tillsättgrädden och koka ihop någon minut. Häll yoghurt, vatten och koriander i matberedare eller mixer. Tillsätt kryddblandningen, mixa. Garnera eventuellt med koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig kumminsill

(4)

Cottage cheese-röra med dill, pepparrot och äpple

(0)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Krämig rucolasill

(7)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Löjromssill med citron

(7)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Krämig citrongrässill

(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 tsk kardemummafrön
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 3 msk olja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 urkärnad finhackad grön chili
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 dl grädde
  • 5 dl mild yoghurt
  • 3 dl vatten
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1.5 tsk salt

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

En kryddig yoghurtsoppa med smak av curry, chili, spiskummin och koriander.

Tillagningstid: 10 minuter + tid att kallna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla kardemumma och fänkål. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, ingefära och chili under omrörning någon minut. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare en minut. Tillsättgrädden och koka ihop någon minut. Häll yoghurt, vatten och koriander i matberedare eller mixer. Tillsätt kryddblandningen, mixa. Garnera eventuellt med koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig kumminsill

(4)

Cottage cheese-röra med dill, pepparrot och äpple

(0)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Krämig rucolasill

(7)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Löjromssill med citron

(7)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Krämig citrongrässill

(1)