Kall bulgursallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.86 (7 betyg)

Matig sallad med bulgur, melon, gröna ärter, knaprigt ugnsrostad parmaskinka och skållad sötmandel, servera med en frisk myntayoghurt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl bulgur
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • 80 g parmaskinka
  • 50 g skållade sötmandel
  • 150 g gröna ärter
  • 0.5 liter vatten
  • 550 g galiamelon
  • 100 g parmesanost
  • 0.5 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl finhackad mynta
  • 1 krm vitpeppar
  • 320 g grova portionsbröd (ett bröd per person)
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Tillaga bulguren enligt anvisningen på paketet tillsammans med vitlöken. Blanda med olja, citron, salt och peppar.
  2. Lägg parmaskinan på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut mandlarna bredvid. Sätt in i ugnen cirka 5 minuter. Mandlarna ska bli rostade och parmaskinkan knaprig. Passa noga!
  3. Koka upp vatten tillsammans med salt. Häll i ärtorna och dra kastrullen från värmen. Låt stå cirka 2 minuter. Häll av vattnet och spola kallt.
  4. Gröp ur melonköttet och skär det i kuber eller tag ut kulor med ett kuljärn. Hyvla parmesanosten.
  5. Blanda ingredienserna till såsen.
  6. Blanda ihop ingredienserna till salladen och servera med myntasåsen, grönsallad och grovt bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Wokad biff med mango

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Wokad mangobiff i pitabröd

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Persikosallad med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kasslerburgare med ananas och ost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kassler med äpple och dragon

Betyg
Betyg
(16)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 dl bulgur
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • 80 g parmaskinka
  • 50 g skållade sötmandel
  • 150 g gröna ärter
  • 0.5 liter vatten
  • 550 g galiamelon
  • 100 g parmesanost
  • 0.5 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl finhackad mynta
  • 1 krm vitpeppar
  • 320 g grova portionsbröd (ett bröd per person)
  • 1 krm salt

Kall bulgursallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.86 (7 betyg)

Matig sallad med bulgur, melon, gröna ärter, knaprigt ugnsrostad parmaskinka och skållad sötmandel, servera med en frisk myntayoghurt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga bulguren enligt anvisningen på paketet tillsammans med vitlöken. Blanda med olja, citron, salt och peppar.
  2. Lägg parmaskinan på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut mandlarna bredvid. Sätt in i ugnen cirka 5 minuter. Mandlarna ska bli rostade och parmaskinkan knaprig. Passa noga!
  3. Koka upp vatten tillsammans med salt. Häll i ärtorna och dra kastrullen från värmen. Låt stå cirka 2 minuter. Häll av vattnet och spola kallt.
  4. Gröp ur melonköttet och skär det i kuber eller tag ut kulor med ett kuljärn. Hyvla parmesanosten.
  5. Blanda ingredienserna till såsen.
  6. Blanda ihop ingredienserna till salladen och servera med myntasåsen, grönsallad och grovt bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Wokad biff med mango

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Wokad mangobiff i pitabröd

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Persikosallad med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kasslerburgare med ananas och ost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kassler med äpple och dragon

Betyg
Betyg
(16)