För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kalkonbröst i smakrik kallmarinad

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Örtmarinaden är ljuvlig, men tänk vad härligt att det finns två andra lika goda marinader att variera med!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kalkonbröstfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Örtmarinad
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 2 msk flytande honung
  • 20 g färsk salvia
  • 0.5 kruka färsk persilja
  • 0.5 kruka färsk oregano
  • Soja- och ingefärsmarinad
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl grovriven färsk ingefära
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk ljus sirap
  • Rödvinsmarinad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk köttfond
  • 1 lagerblad
  • 1 msk strösocker
  • 10 krossade svartpepparkorn
  • 2 rosmarinkvistar, repade blad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kalkonbrösten runt om. Lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°. Låt svalna.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg den i en plastpåse med den ugnsstekta kalkonen. Låt marinera i kylen under natten.
  3. Skär upp kalkonen i skivor och skeda över marinaden från påsen. Servera med t ex ugnsrostad potatis/grönsaker och grönsallad.

Rödvinsmarinad

  1. Låt allt koka ihop ca 10 min innan marinaden läggs i påsen med den tillagade kalkonen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

(0)

Kycklinglårfilé med harissa

(53)

Korianderkyckling på spett

(3)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

(11)

Kycklingvingar med sötstark dippsås

(6)

Bruschetta med kyckling

(8)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 900 g kalkonbröstfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Örtmarinad
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 2 msk flytande honung
  • 20 g färsk salvia
  • 0.5 kruka färsk persilja
  • 0.5 kruka färsk oregano
  • Soja- och ingefärsmarinad
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl grovriven färsk ingefära
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk ljus sirap
  • Rödvinsmarinad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk köttfond
  • 1 lagerblad
  • 1 msk strösocker
  • 10 krossade svartpepparkorn
  • 2 rosmarinkvistar, repade blad

Kalkonbröst i smakrik kallmarinad

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Örtmarinaden är ljuvlig, men tänk vad härligt att det finns två andra lika goda marinader att variera med!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kalkonbrösten runt om. Lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°. Låt svalna.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg den i en plastpåse med den ugnsstekta kalkonen. Låt marinera i kylen under natten.
  3. Skär upp kalkonen i skivor och skeda över marinaden från påsen. Servera med t ex ugnsrostad potatis/grönsaker och grönsallad.

Rödvinsmarinad

  1. Låt allt koka ihop ca 10 min innan marinaden läggs i påsen med den tillagade kalkonen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

(0)

Kycklinglårfilé med harissa

(53)

Korianderkyckling på spett

(3)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

(11)

Kycklingvingar med sötstark dippsås

(6)

Bruschetta med kyckling

(8)