Kalkonbröst i smakrik kallmarinad

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Örtmarinaden är ljuvlig, men tänk vad härligt att det finns två andra lika goda marinader att variera med!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 900 g kalkonbröstfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk olivolja
  • Örtmarinad
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 2 msk flytande honung
  • 20 g färsk salvia
  • 0.5 kruka färsk persilja
  • 0.5 kruka färsk oregano
  • Soja- och ingefärsmarinad
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl grovriven färsk ingefära
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk ljus sirap
  • Rödvinsmarinad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk köttfond
  • 1 lagerblad
  • 1 msk strösocker
  • 10 krossade svartpepparkorn
  • 2 rosmarinkvistar, repade blad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kalkonbrösten runt om. Lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°. Låt svalna.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg den i en plastpåse med den ugnsstekta kalkonen. Låt marinera i kylen under natten.
  3. Skär upp kalkonen i skivor och skeda över marinaden från påsen. Servera med t ex ugnsrostad potatis/grönsaker och grönsallad.

Rödvinsmarinad

  1. Låt allt koka ihop ca 10 min innan marinaden läggs i påsen med den tillagade kalkonen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Kycklinglårfilé med harissa

(52)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Bruschetta med kyckling

(8)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Kycklingvingar med sötstark dippsås

(5)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 900 g kalkonbröstfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk olivolja
  • Örtmarinad
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 2 msk flytande honung
  • 20 g färsk salvia
  • 0.5 kruka färsk persilja
  • 0.5 kruka färsk oregano
  • Soja- och ingefärsmarinad
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl grovriven färsk ingefära
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk ljus sirap
  • Rödvinsmarinad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk köttfond
  • 1 lagerblad
  • 1 msk strösocker
  • 10 krossade svartpepparkorn
  • 2 rosmarinkvistar, repade blad

Kalkonbröst i smakrik kallmarinad

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Örtmarinaden är ljuvlig, men tänk vad härligt att det finns två andra lika goda marinader att variera med!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kalkonbrösten runt om. Lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°. Låt svalna.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg den i en plastpåse med den ugnsstekta kalkonen. Låt marinera i kylen under natten.
  3. Skär upp kalkonen i skivor och skeda över marinaden från påsen. Servera med t ex ugnsrostad potatis/grönsaker och grönsallad.

Rödvinsmarinad

  1. Låt allt koka ihop ca 10 min innan marinaden läggs i påsen med den tillagade kalkonen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Kycklinglårfilé med harissa

(52)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Bruschetta med kyckling

(8)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Kycklingvingar med sötstark dippsås

(5)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies