
Kalkonbröst i smakrik kallmarinad
Betyg (1-5):
Örtmarinaden är ljuvlig, men tänk vad härligt att det finns två andra lika goda marinader att variera med!
Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 900 g kalkonbröstfilé
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 msk olivolja
- 1 tsk salt
- Örtmarinad
- 1 dl olivolja
- 1 dl pressad citronsaft
- 2 msk flytande honung
- 20 g färsk salvia
- 0.5 kruka färsk persilja
- 0.5 kruka färsk oregano
- Soja- och ingefärsmarinad
- 1 dl japansk soja
- 0.5 dl grovriven färsk ingefära
- 1 tsk ättiksprit (12 %)
- 2 msk ljus sirap
- Rödvinsmarinad
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 dl rödvin
- 2 dl vatten
- 2 msk köttfond
- 1 lagerblad
- 1 msk strösocker
- 10 krossade svartpepparkorn
- 2 rosmarinkvistar, repade blad
Gör så här
- Sätt ugnen på 125°. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kalkonbrösten runt om. Lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°. Låt svalna.
- Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg den i en plastpåse med den ugnsstekta kalkonen. Låt marinera i kylen under natten.
- Skär upp kalkonen i skivor och skeda över marinaden från påsen. Servera med t ex ugnsrostad potatis/grönsaker och grönsallad.
Rödvinsmarinad
- Låt allt koka ihop ca 10 min innan marinaden läggs i påsen med den tillagade kalkonen.
Liknande recept
Kalkonbröst i smakrik kallmarinad
Betyg (1-5):
Örtmarinaden är ljuvlig, men tänk vad härligt att det finns två andra lika goda marinader att variera med!
Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 125°. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kalkonbrösten runt om. Lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°. Låt svalna.
- Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg den i en plastpåse med den ugnsstekta kalkonen. Låt marinera i kylen under natten.
- Skär upp kalkonen i skivor och skeda över marinaden från påsen. Servera med t ex ugnsrostad potatis/grönsaker och grönsallad.
Rödvinsmarinad
- Låt allt koka ihop ca 10 min innan marinaden läggs i påsen med den tillagade kalkonen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!