Kalkon med apelsin och vitlök

Betyg (1-5):
1.5 (8 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 600 g kalkonbröst
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 dl olja till formen
  • 2 strimlade vitlöksklyftor
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 1 smulad lagerblad
  • 3 dl hönsbuljong gjord på tärning
  • 1 krm salt, efter smak

Gör så här

  1. Hetta upp olja, vitlök, apelsinskal och lagerblad i en liten långpanna. Bind upp köttet och gnid in det med salt och peppar. Lägg i formen och stick in en köttermometer. Stek köttet halvfärdigt i ugn, ca 20 minuter. Häll på buljongen och stek färdigt till 72°C innertemperatur.
  2. Låt köttet vila något innan det skärs upp. Sila skyn i en liten kastrull och red eventuellt av den med lite arrowrot.

Servering

Servera skysåsen, hasselbackspotatis, kokta äppelhalvor med gelé, katrinplommon och kanske haricots verts.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Kyckling marengo

(29)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Thainudlar med kycklingfärssås

(38)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Tacokyckling med picklad rödlök

(5)

Kycklinggryta med ris

(70)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g kalkonbröst
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 dl olja till formen
  • 2 strimlade vitlöksklyftor
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 1 smulad lagerblad
  • 3 dl hönsbuljong gjord på tärning
  • 1 krm salt, efter smak

Kalkon med apelsin och vitlök

Betyg (1-5):
1.5 (8 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja, vitlök, apelsinskal och lagerblad i en liten långpanna. Bind upp köttet och gnid in det med salt och peppar. Lägg i formen och stick in en köttermometer. Stek köttet halvfärdigt i ugn, ca 20 minuter. Häll på buljongen och stek färdigt till 72°C innertemperatur.
  2. Låt köttet vila något innan det skärs upp. Sila skyn i en liten kastrull och red eventuellt av den med lite arrowrot.

Servering

Servera skysåsen, hasselbackspotatis, kokta äppelhalvor med gelé, katrinplommon och kanske haricots verts.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Kyckling marengo

(29)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Thainudlar med kycklingfärssås

(38)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Tacokyckling med picklad rödlök

(5)

Kycklinggryta med ris

(70)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies