
Kalkon med apelsin och vitlök
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g kalkonbröst
- 1 krm peppar, efter smak
- 1 dl olja till formen
- 2 strimlade vitlöksklyftor
- 0.5 apelsin, rivet skal
- 1 smulad lagerblad
- 3 dl hönsbuljong gjord på tärning
- 1 krm salt, efter smak
Gör så här
- Hetta upp olja, vitlök, apelsinskal och lagerblad i en liten långpanna. Bind upp köttet och gnid in det med salt och peppar. Lägg i formen och stick in en köttermometer. Stek köttet halvfärdigt i ugn, ca 20 minuter. Häll på buljongen och stek färdigt till 72°C innertemperatur.
- Låt köttet vila något innan det skärs upp. Sila skyn i en liten kastrull och red eventuellt av den med lite arrowrot.
Servering
Servera skysåsen, hasselbackspotatis, kokta äppelhalvor med gelé, katrinplommon och kanske haricots verts.
Liknande recept
Kalkon med apelsin och vitlök
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp olja, vitlök, apelsinskal och lagerblad i en liten långpanna. Bind upp köttet och gnid in det med salt och peppar. Lägg i formen och stick in en köttermometer. Stek köttet halvfärdigt i ugn, ca 20 minuter. Häll på buljongen och stek färdigt till 72°C innertemperatur.
- Låt köttet vila något innan det skärs upp. Sila skyn i en liten kastrull och red eventuellt av den med lite arrowrot.
Servering
Servera skysåsen, hasselbackspotatis, kokta äppelhalvor med gelé, katrinplommon och kanske haricots verts.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!