Kåldolmar med savoykål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (5 betyg)

Den här urgoda husmansrätten är inte så svår att laga som man kan tro.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 blad savoykål eller vitkål
  • 300 g blandfärs
  • 2.5 dl kokt mathavre eller matvete
  • 1 finhackad gul lök
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap
  • 1.5 + 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • maizena redning
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • rårörda lingon
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Låt kålbladen koka 5 min i saltat vatten. Låt dem rinna av på en ren handduk och skär bort den grova mittnerven.
  2. Blanda färs, mathavre, lök, mjölk, salt, peppar i en bunke. Fördela färsblandningen mitt på kålbladen. Vik in kanterna och rulla ihop.
  3. Stek dolmarna först med skarven nedåt i het stekpanna med smör. Stek runt om till fin färg. Ringla över sirap och häll på 1 ½ dl vatten. Sänk värmen och låt steka klart under lock, ca 15 min. Vänd kåldolmarna en gång under stektiden.
  4. Lyft ur kåldolmarna. Häll 3 dl vatten i skyn. Tillsätt buljongtärning och låt sjuda ca 5 min. Red av med såsredning.
  5. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2020-10-08

Väldigt gott! Jag lade till grädde i såsen. Det blev smaskens.

Liknande recept

Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 8 blad savoykål eller vitkål
  • 300 g blandfärs
  • 2.5 dl kokt mathavre eller matvete
  • 1 finhackad gul lök
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap
  • 1.5 + 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • maizena redning
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • rårörda lingon
  • kokt potatis

Kåldolmar med savoykål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (5 betyg)

Den här urgoda husmansrätten är inte så svår att laga som man kan tro.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt kålbladen koka 5 min i saltat vatten. Låt dem rinna av på en ren handduk och skär bort den grova mittnerven.
  2. Blanda färs, mathavre, lök, mjölk, salt, peppar i en bunke. Fördela färsblandningen mitt på kålbladen. Vik in kanterna och rulla ihop.
  3. Stek dolmarna först med skarven nedåt i het stekpanna med smör. Stek runt om till fin färg. Ringla över sirap och häll på 1 ½ dl vatten. Sänk värmen och låt steka klart under lock, ca 15 min. Vänd kåldolmarna en gång under stektiden.
  4. Lyft ur kåldolmarna. Häll 3 dl vatten i skyn. Tillsätt buljongtärning och låt sjuda ca 5 min. Red av med såsredning.
  5. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2020-10-08

Väldigt gott! Jag lade till grädde i såsen. Det blev smaskens.

Liknande recept

Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)