Kåldolmar med savoykål

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Den här urgoda husmansrätten är inte så svår att laga som man kan tro.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 8 blad savoykål eller vitkål
  • 300 g blandfärs
  • 2.5 dl kokt mathavre eller matvete
  • 1 finhackad gul lök
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap
  • 1.5 + 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • maizena redning
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • rårörda lingon
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Låt kålbladen koka 5 min i saltat vatten. Låt dem rinna av på en ren handduk och skär bort den grova mittnerven.
  2. Blanda färs, mathavre, lök, mjölk, salt, peppar i en bunke. Fördela färsblandningen mitt på kålbladen. Vik in kanterna och rulla ihop.
  3. Stek dolmarna först med skarven nedåt i het stekpanna med smör. Stek runt om till fin färg. Ringla över sirap och häll på 1 ½ dl vatten. Sänk värmen och låt steka klart under lock, ca 15 min. Vänd kåldolmarna en gång under stektiden.
  4. Lyft ur kåldolmarna. Häll 3 dl vatten i skyn. Tillsätt buljongtärning och låt sjuda ca 5 min. Red av med såsredning.
  5. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Biff rydberg med en twist

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Moussakagratäng

(36)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Medelhavsgratäng

(21)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 8 blad savoykål eller vitkål
  • 300 g blandfärs
  • 2.5 dl kokt mathavre eller matvete
  • 1 finhackad gul lök
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap
  • 1.5 + 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • maizena redning
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • rårörda lingon
  • kokt potatis

Kåldolmar med savoykål

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Den här urgoda husmansrätten är inte så svår att laga som man kan tro.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt kålbladen koka 5 min i saltat vatten. Låt dem rinna av på en ren handduk och skär bort den grova mittnerven.
  2. Blanda färs, mathavre, lök, mjölk, salt, peppar i en bunke. Fördela färsblandningen mitt på kålbladen. Vik in kanterna och rulla ihop.
  3. Stek dolmarna först med skarven nedåt i het stekpanna med smör. Stek runt om till fin färg. Ringla över sirap och häll på 1 ½ dl vatten. Sänk värmen och låt steka klart under lock, ca 15 min. Vänd kåldolmarna en gång under stektiden.
  4. Lyft ur kåldolmarna. Häll 3 dl vatten i skyn. Tillsätt buljongtärning och låt sjuda ca 5 min. Red av med såsredning.
  5. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Biff rydberg med en twist

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Moussakagratäng

(36)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Medelhavsgratäng

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies