Kålbonanza med te-kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.2 (5 betyg)

Kycklingfiléer tillagade tillsammans med teblad. som serveras med picklad silverlök och en kålrotspuré. Så gott! Recept av Filip Poon.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 te, i påse, med citronsmak
  • 320 g brysselkål, ansade och delade
  • 2 msk smör
  • 70 g färsk grönkål, plockade blad
  • 1 tsk flingsalt
  • Kålrotspuré
  • 600 g kålrot
  • 2 msk smör
  • salt
  • Picklad silverlök
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 silverlök, skivad
  • Kycklingsky
  • 3 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 4 msk kycklingfond eller 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk sherryvinäger eller rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Kålrotspuré: Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka mjuk i saltat vatten. Mixa slät, rör ner smör och smaka av med salt.

Picklad lök:

  1. Koka upp vatten, socker och ättika. Vänd ner löken och låt stå till servering.

Kycklingsky:

  1. Koka vin tills 1 dl återstår. Häll i vatten och kycklingfond. Låt sjuda ytterligare 10 min. Smaka av med salt och vinäger. Red ev av med Maizena och tillsätt lite soja för färgen.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en form och ringla över olja. Krydda med salt och peppar och strö över tebladen. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 30 min.
  3. Stek brysselkålen i smör ca 4 min. Tillsätt grönkål och salt och stek ytterligare någon minut. Servera med kycklingen, kålrotspurén och den picklade löken.

Tips

Vi strödde över körvel, men det är mest för utseendet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(13)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 te, i påse, med citronsmak
  • 320 g brysselkål, ansade och delade
  • 2 msk smör
  • 70 g färsk grönkål, plockade blad
  • 1 tsk flingsalt
  • Kålrotspuré
  • 600 g kålrot
  • 2 msk smör
  • salt
  • Picklad silverlök
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 silverlök, skivad
  • Kycklingsky
  • 3 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 4 msk kycklingfond eller 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk sherryvinäger eller rödvinsvinäger

Kålbonanza med te-kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.2 (5 betyg)

Kycklingfiléer tillagade tillsammans med teblad. som serveras med picklad silverlök och en kålrotspuré. Så gott! Recept av Filip Poon.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Kålrotspuré: Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka mjuk i saltat vatten. Mixa slät, rör ner smör och smaka av med salt.

Picklad lök:

  1. Koka upp vatten, socker och ättika. Vänd ner löken och låt stå till servering.

Kycklingsky:

  1. Koka vin tills 1 dl återstår. Häll i vatten och kycklingfond. Låt sjuda ytterligare 10 min. Smaka av med salt och vinäger. Red ev av med Maizena och tillsätt lite soja för färgen.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en form och ringla över olja. Krydda med salt och peppar och strö över tebladen. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 30 min.
  3. Stek brysselkålen i smör ca 4 min. Tillsätt grönkål och salt och stek ytterligare någon minut. Servera med kycklingen, kålrotspurén och den picklade löken.

Tips

Vi strödde över körvel, men det är mest för utseendet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(13)