Kakor till ice cream sandwich

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 110 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 dl nötter, eller hackad choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och vaniljpulver och vispa några minuter till.
  3. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Vispa tills det blir en deg. Plasta in och låt degen kallna i kylen 30 min.
  4. Dela upp degen i tolv bitar och rulla till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något. Grädda i mitten av ugnen 15 min. Låt kallna.
  5. Lägg en glasskula mellan två kakor, tryck till och rulla kanterna i strössel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-15

Hej Amelie! Tack för att du uppmärksammade felet, nötter blev till nötkött, men nu är det ändrat! Lycka till med bakningen!

Amelie

2019-10-13

Nötkött?

Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Banankaka med kesellatopping

(25)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(54)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(4)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Nutellakladdkaka med marängtopp

(9)

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

(6)

Rulltårta med peach melba

(10)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 110 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 dl nötter, eller hackad choklad

Kakor till ice cream sandwich

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och vaniljpulver och vispa några minuter till.
  3. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Vispa tills det blir en deg. Plasta in och låt degen kallna i kylen 30 min.
  4. Dela upp degen i tolv bitar och rulla till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något. Grädda i mitten av ugnen 15 min. Låt kallna.
  5. Lägg en glasskula mellan två kakor, tryck till och rulla kanterna i strössel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-15

Hej Amelie! Tack för att du uppmärksammade felet, nötter blev till nötkött, men nu är det ändrat! Lycka till med bakningen!

Amelie

2019-10-13

Nötkött?

Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Banankaka med kesellatopping

(25)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(54)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(4)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Nutellakladdkaka med marängtopp

(9)

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

(6)

Rulltårta med peach melba

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies