Kaffeost

Betyg (1-5):
4.14 (28 betyg)

Kaffeost kan serveras både i och vid sidan av kaffet.

Tillagningstid: 1 timme + tid för vasslan att rinna av
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (2)
  • 2 liten gammaldags mjölk, 4%
  • 2 tsk ostlöpe (finns på apoteket)

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Dra kastrullen åt sidan och blanda i ostlöpen. Låt stå i rumstemperatur tills vätskan stelnat, cirka 30 minuter.
  2. Lägg ostmassan i en finmaskig sil eller durkslag. Pressa ur så mycket vätska som möjligt och lägg sedan en tyngd på osten några timmar så att all vassla pressas ut.
  3. 3. Lägg ostmassan i en smord ugnsfast form och grädda tills ostmassan fått färg, cirka 20 minuter. Servera småbitar av osten i en kopp svart kaffe.

Tips

Osten går bra att använda i kaffet även utan gräddning

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2016-01-09

Stek en skiva kaffeost med en bit lövbiff. Wow!

Mike

2015-11-04

Det går att ysta mjölk med till exempel citron, vinäger, fil, yoghurt eller lime

Lars Owe Nilsson i Timrå

2015-08-03

Under mina många år som besökare och företagsresande säljchef, så fick jag njuta av denna OST sort = KAFFEJOUSTO - Underbart att ta ihop med starkt kaffe ! KÖP , Drick och NJUT ! Passar även att ha som dessert tillsammans med färska eller syltade HJORTRON , prova så skall Ni få känna på GODA SMAKER ! LYCKA TILL !

Anders B

2014-12-27

Man kan inte ersätta löpe med vinäger. Vinäger gör ju att det skär sig. Löpen gör att vasslen separerar från proteinet.

Karin, Coop Provkök

2014-05-27

@Liza - Jag kan inte skriva under på att det går men om jag var du skulle jag testa! Lycka till!

Liza

2014-05-26

Hej, tackar så mkt för recepten, har aldrig smakat det, undrar om man kan byta löpe mot vinäger.../Mvh

Yvonne

2013-11-13

Betyder mormor och sommar i Tornedalen. Hur gott som helst. Självklart en mycket stark femma.

Danne

2012-12-22

Uppvuxen med kaffeost. Kommer alltid vara en stark femma för mig

Liknande recept

Dinkelmuffins med pumpafrön, aprikoser och hallonsylt

(23)

Yoghurtbunke

(16)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Barnens hemgjorda energi-bar

(2)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Saffransscones med kesella

(1)

Jordgubbssmoothie

(96)
2 st
  • Ingredienser (2)
  • 2 liten gammaldags mjölk, 4%
  • 2 tsk ostlöpe (finns på apoteket)

Kaffeost

Betyg (1-5):
4.14 (28 betyg)

Kaffeost kan serveras både i och vid sidan av kaffet.

Tillagningstid: 1 timme + tid för vasslan att rinna av
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Dra kastrullen åt sidan och blanda i ostlöpen. Låt stå i rumstemperatur tills vätskan stelnat, cirka 30 minuter.
  2. Lägg ostmassan i en finmaskig sil eller durkslag. Pressa ur så mycket vätska som möjligt och lägg sedan en tyngd på osten några timmar så att all vassla pressas ut.
  3. 3. Lägg ostmassan i en smord ugnsfast form och grädda tills ostmassan fått färg, cirka 20 minuter. Servera småbitar av osten i en kopp svart kaffe.

Tips

Osten går bra att använda i kaffet även utan gräddning

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2016-01-09

Stek en skiva kaffeost med en bit lövbiff. Wow!

Mike

2015-11-04

Det går att ysta mjölk med till exempel citron, vinäger, fil, yoghurt eller lime

Lars Owe Nilsson i Timrå

2015-08-03

Under mina många år som besökare och företagsresande säljchef, så fick jag njuta av denna OST sort = KAFFEJOUSTO - Underbart att ta ihop med starkt kaffe ! KÖP , Drick och NJUT ! Passar även att ha som dessert tillsammans med färska eller syltade HJORTRON , prova så skall Ni få känna på GODA SMAKER ! LYCKA TILL !

Anders B

2014-12-27

Man kan inte ersätta löpe med vinäger. Vinäger gör ju att det skär sig. Löpen gör att vasslen separerar från proteinet.

Karin, Coop Provkök

2014-05-27

@Liza - Jag kan inte skriva under på att det går men om jag var du skulle jag testa! Lycka till!

Liza

2014-05-26

Hej, tackar så mkt för recepten, har aldrig smakat det, undrar om man kan byta löpe mot vinäger.../Mvh

Yvonne

2013-11-13

Betyder mormor och sommar i Tornedalen. Hur gott som helst. Självklart en mycket stark femma.

Danne

2012-12-22

Uppvuxen med kaffeost. Kommer alltid vara en stark femma för mig

Liknande recept

Dinkelmuffins med pumpafrön, aprikoser och hallonsylt

(23)

Yoghurtbunke

(16)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Barnens hemgjorda energi-bar

(2)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Saffransscones med kesella

(1)

Jordgubbssmoothie

(96)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies