Jullax

Jullax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Frasigt panerad lax med julens kryddor. Perfekt till högtidens buffébord.

Tillagningstid: 1 dygn + 25 min
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg färsk laxsida
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • Panering:
  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 msk soja
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 2 ägg, endast gulor
  • 0.5 msk ströbröd

Gör så här

  1. Gnid in laxsidan med salt och socker, svep in den i plastfolie och lägg i kylskåpet över natten. Blanda alla ingredienser till paneringen utom ströbrödet. Bred blandningen på laxen, strö över brödet. Griljera i ugn i 20 - 25 minuter så att paneringen blir en smula frasig.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Titan

2011-12-19

Jättegott! Utmärkt alternativ till skinka. Lätt att göra

Liknande recept

Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Jullax
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 kg färsk laxsida
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • Panering:
  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 msk soja
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 2 ägg, endast gulor
  • 0.5 msk ströbröd

Jullax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Frasigt panerad lax med julens kryddor. Perfekt till högtidens buffébord.

Tillagningstid: 1 dygn + 25 min
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in laxsidan med salt och socker, svep in den i plastfolie och lägg i kylskåpet över natten. Blanda alla ingredienser till paneringen utom ströbrödet. Bred blandningen på laxen, strö över brödet. Griljera i ugn i 20 - 25 minuter så att paneringen blir en smula frasig.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Titan

2011-12-19

Jättegott! Utmärkt alternativ till skinka. Lätt att göra

Liknande recept

Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)