
Julkycklingbollar med ingefära och apelsin
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g kycklingfärs
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 1 ägg
- 1 riven gul lök
- 2 msk riven färsk ingefära
- 1 apelsin, finrivet skal
- 2 krm cayennepeppar
- 2 msk olivolja till stekning
- 1 tsk salt
Gör så här
- Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt dra 5 min. Lägg ner resten av ingredienserna och blanda väl. Rulla till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek bollarna runt om i olja tills de är genomstekta, ca 6 min. Lagas med fördel dagen innan servering.
Tips

Gör en snabb julsallad! Blanda strimlad rödkål, olivolja, pressad apelsinsaft, salt och peppar.
Liknande recept
Julkycklingbollar med ingefära och apelsin
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt dra 5 min. Lägg ner resten av ingredienserna och blanda väl. Rulla till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek bollarna runt om i olja tills de är genomstekta, ca 6 min. Lagas med fördel dagen innan servering.
Tips

Gör en snabb julsallad! Blanda strimlad rödkål, olivolja, pressad apelsinsaft, salt och peppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Tanja
2020-01-09
Saftigt och gott!