Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 riven gul lök
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt dra 5 min. Lägg ner resten av ingredienserna och blanda väl. Rulla till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek bollarna runt om i olja tills de är genomstekta, ca 6 min. Lagas med fördel dagen innan servering.

Tips

Gör en snabb julsallad! Blanda strimlad rödkål, olivolja, pressad apelsinsaft, salt och peppar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tanja

2020-01-09

Saftigt och gott!

Liknande recept

Spara recept

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Röd currygryta med potatis

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Salvia- och citronfylld kycklingrullad

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 riven gul lök
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1 tsk salt

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt dra 5 min. Lägg ner resten av ingredienserna och blanda väl. Rulla till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek bollarna runt om i olja tills de är genomstekta, ca 6 min. Lagas med fördel dagen innan servering.

Tips

Gör en snabb julsallad! Blanda strimlad rödkål, olivolja, pressad apelsinsaft, salt och peppar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tanja

2020-01-09

Saftigt och gott!

Liknande recept

Spara recept

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Röd currygryta med potatis

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Salvia- och citronfylld kycklingrullad

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)