Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 riven gul lök
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt dra 5 min. Lägg ner resten av ingredienserna och blanda väl. Rulla till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek bollarna runt om i olja tills de är genomstekta, ca 6 min. Lagas med fördel dagen innan servering.

Tips

Gör en snabb julsallad! Blanda strimlad rödkål, olivolja, pressad apelsinsaft, salt och peppar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 riven gul lök
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja till stekning

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt dra 5 min. Lägg ner resten av ingredienserna och blanda väl. Rulla till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek bollarna runt om i olja tills de är genomstekta, ca 6 min. Lagas med fördel dagen innan servering.

Tips

Gör en snabb julsallad! Blanda strimlad rödkål, olivolja, pressad apelsinsaft, salt och peppar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies