För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Julknäcke med vallmofrön

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ugnstemperatur:200º
75 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 3.5 dl vatten (37°)
  • 1 dl havrekli
  • 2 msk mortlade fänkålsfrön
  • 7 dl vetemjöl (420 g)
  • 2 msk blå vallmofrön
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet och tillsätt havrekli, hälften av fänkålsfröna och salt. Tillsätt mjölet och arbeta till en fast deg, ca 10 min för hand eller 5 min i maskin. Täck bunken och låt jäsa 15 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Kavla varje del lövtunt på mjölat bakbord och strö över vallmofrön och de sparade fänkålsfröna. Kavla igen så att fröna sätter sig i degen, gärna med kruskavel. Skär varje kaka i ca 25 avlånga bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsplättar

(4)

Pitabröd med olja

(3)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(6)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Focaccia med rödbetor och feta

(1)

Frasiga baguetter

(3)

Utflyktspizza med varm dryck

(0)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 25 g jäst
  • 3.5 dl vatten (37°)
  • 1 dl havrekli
  • 2 msk mortlade fänkålsfrön
  • 7 dl vetemjöl (420 g)
  • 2 msk blå vallmofrön
  • 2 tsk salt

Julknäcke med vallmofrön

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ugnstemperatur:200º
75 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet och tillsätt havrekli, hälften av fänkålsfröna och salt. Tillsätt mjölet och arbeta till en fast deg, ca 10 min för hand eller 5 min i maskin. Täck bunken och låt jäsa 15 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Kavla varje del lövtunt på mjölat bakbord och strö över vallmofrön och de sparade fänkålsfröna. Kavla igen så att fröna sätter sig i degen, gärna med kruskavel. Skär varje kaka i ca 25 avlånga bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsplättar

(4)

Pitabröd med olja

(3)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(6)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Focaccia med rödbetor och feta

(1)

Frasiga baguetter

(3)

Utflyktspizza med varm dryck

(0)