Julknäcke med vallmofrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Ugnstemperatur:200º
75 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 3.5 dl vatten (37°)
  • 1 dl havrekli
  • 2 msk mortlade fänkålsfrön
  • 7 dl vetemjöl (420 g)
  • 2 msk blå vallmofrön
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet och tillsätt havrekli, hälften av fänkålsfröna och salt. Tillsätt mjölet och arbeta till en fast deg, ca 10 min för hand eller 5 min i maskin. Täck bunken och låt jäsa 15 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Kavla varje del lövtunt på mjölat bakbord och strö över vallmofrön och de sparade fänkålsfröna. Kavla igen så att fröna sätter sig i degen, gärna med kruskavel. Skär varje kaka i ca 25 avlånga bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pitabröd grundrecept

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kuvertbröd med dinkel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Focaccia med rödbetor och feta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pitabröd med olja

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Focaccia

Betyg
Betyg
(56)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 25 g jäst
  • 3.5 dl vatten (37°)
  • 1 dl havrekli
  • 2 msk mortlade fänkålsfrön
  • 7 dl vetemjöl (420 g)
  • 2 msk blå vallmofrön
  • 2 tsk salt

Julknäcke med vallmofrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Ugnstemperatur:200º
75 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet och tillsätt havrekli, hälften av fänkålsfröna och salt. Tillsätt mjölet och arbeta till en fast deg, ca 10 min för hand eller 5 min i maskin. Täck bunken och låt jäsa 15 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Kavla varje del lövtunt på mjölat bakbord och strö över vallmofrön och de sparade fänkålsfröna. Kavla igen så att fröna sätter sig i degen, gärna med kruskavel. Skär varje kaka i ca 25 avlånga bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pitabröd grundrecept

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kuvertbröd med dinkel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Focaccia med rödbetor och feta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pitabröd med olja

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Focaccia

Betyg
Betyg
(56)