
Julknäcke med vallmofrön
Betyg (1-5):
Ugnstemperatur:200º
75 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 25 g jäst
- 3.5 dl vatten (37°)
- 1 dl havrekli
- 2 msk mortlade fänkålsfrön
- 7 dl vetemjöl (420 g)
- 2 msk blå vallmofrön
- 2 tsk salt
Gör så här
- Smula sönder jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet och tillsätt havrekli, hälften av fänkålsfröna och salt. Tillsätt mjölet och arbeta till en fast deg, ca 10 min för hand eller 5 min i maskin. Täck bunken och låt jäsa 15 min.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Kavla varje del lövtunt på mjölat bakbord och strö över vallmofrön och de sparade fänkålsfröna. Kavla igen så att fröna sätter sig i degen, gärna med kruskavel. Skär varje kaka i ca 25 avlånga bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna på galler.
Liknande recept
Julknäcke med vallmofrön
Betyg (1-5):
Ugnstemperatur:200º
75 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smula sönder jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet och tillsätt havrekli, hälften av fänkålsfröna och salt. Tillsätt mjölet och arbeta till en fast deg, ca 10 min för hand eller 5 min i maskin. Täck bunken och låt jäsa 15 min.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Kavla varje del lövtunt på mjölat bakbord och strö över vallmofrön och de sparade fänkålsfröna. Kavla igen så att fröna sätter sig i degen, gärna med kruskavel. Skär varje kaka i ca 25 avlånga bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna på galler.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!