Julkaka med apelsin och mandel

Julkaka med apelsin och mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Med inspiration från italiensk panettone smakar denna saftiga kaka både apelsin och mandel. Recept av Johanna Westman.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk smör, till formen
  • 3 msk mandelspån, till formen
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 2.5 msk rom eller apelsinsaft
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 100 g gula russin
  • 100 g kanderad apelsin
  • 2 msk mandelspån
  • florsocker, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Täck botten och kanter med mandelspån.
  2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt finrivet apelsinskal och ev rom (eller pressad apelsinsaft).
  3. Blanda ihop mjöl, mandelmjöl, bakpulver och salt. Rör ner i smeten tillsammans med russin och kanderad apelsin.
  4. Bred ut smeten i formen och strö över mandelspån. Grädda kakan mitt i ugnen 30–35 min, prova med en sticka mitt i kakan. Den ska inte vara kladdig.
  5. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Biscotti med mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Apelsin- och mandelkaka med topping

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Julkaka med apelsin och mandel
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 msk smör, till formen
  • 3 msk mandelspån, till formen
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 2.5 msk rom eller apelsinsaft
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 100 g gula russin
  • 100 g kanderad apelsin
  • 2 msk mandelspån
  • florsocker, till servering

Julkaka med apelsin och mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Med inspiration från italiensk panettone smakar denna saftiga kaka både apelsin och mandel. Recept av Johanna Westman.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Täck botten och kanter med mandelspån.
  2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt finrivet apelsinskal och ev rom (eller pressad apelsinsaft).
  3. Blanda ihop mjöl, mandelmjöl, bakpulver och salt. Rör ner i smeten tillsammans med russin och kanderad apelsin.
  4. Bred ut smeten i formen och strö över mandelspån. Grädda kakan mitt i ugnen 30–35 min, prova med en sticka mitt i kakan. Den ska inte vara kladdig.
  5. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Biscotti med mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Apelsin- och mandelkaka med topping

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)