Juligt mathavre med brysselkål

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 4 dl mathavre
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 300 g färska brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 rödlök, klyftad
  • 1 röd chili, tunt strimlad
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs mathavre med olja och saffran i en kastrull tills allt är jämnt gult. Häll i vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda under lock ca 10 min.
  2. Ansa och dela brysselkålen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brysselkålen, rödlök och chili. Stek tills lök och brysselkål mjuknat något och fått lite färg. Vänd ihop med mathavret och pressa över apelsinsaft. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Tips

Går bra att använda andra typer av gryn t ex bulgur eller kamutvete.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quesadilla med quinoa och chili

(8)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Tabbouleh på quinoa

(13)

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

(20)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 dl mathavre
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 300 g färska brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 rödlök, klyftad
  • 1 röd chili, tunt strimlad
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Juligt mathavre med brysselkål

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs mathavre med olja och saffran i en kastrull tills allt är jämnt gult. Häll i vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda under lock ca 10 min.
  2. Ansa och dela brysselkålen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brysselkålen, rödlök och chili. Stek tills lök och brysselkål mjuknat något och fått lite färg. Vänd ihop med mathavret och pressa över apelsinsaft. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Tips

Går bra att använda andra typer av gryn t ex bulgur eller kamutvete.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quesadilla med quinoa och chili

(8)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Tabbouleh på quinoa

(13)

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

(20)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies