Juligt mathavre med brysselkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl mathavre
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 300 g färska brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 rödlök, klyftad
  • 1 röd chili, tunt strimlad
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs mathavre med olja och saffran i en kastrull tills allt är jämnt gult. Häll i vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda under lock ca 10 min.
  2. Ansa och dela brysselkålen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brysselkålen, rödlök och chili. Stek tills lök och brysselkål mjuknat något och fått lite färg. Vänd ihop med mathavret och pressa över apelsinsaft. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Tips

Går bra att använda andra typer av gryn t ex bulgur eller kamutvete.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Bulgur med gurka och mynta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 dl mathavre
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 300 g färska brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 rödlök, klyftad
  • 1 röd chili, tunt strimlad
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Juligt mathavre med brysselkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs mathavre med olja och saffran i en kastrull tills allt är jämnt gult. Häll i vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda under lock ca 10 min.
  2. Ansa och dela brysselkålen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brysselkålen, rödlök och chili. Stek tills lök och brysselkål mjuknat något och fått lite färg. Vänd ihop med mathavret och pressa över apelsinsaft. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Tips

Går bra att använda andra typer av gryn t ex bulgur eller kamutvete.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Bulgur med gurka och mynta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)