Juliga bönbullar

Betyg (1-5):
3.09 (117 betyg)

Förutom att de är urgoda är det smart med bönor i bullarna, för de innehåller mättande protein.

Tillagningstid: 25 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 3 dl kokta svarta bönor
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost, lyxa till det med västerbottenost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 msk olja till stekning
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Mosa bönorna i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna utom oljan. Forma 20–30 bollar. Hetta upp en stekpanna och stek bollarna runt om i olja på medelvärme, ca 8 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2016-12-06

godaste bullarna! super!

Urban

2015-12-24

Lite Orgeano ger en extra touch, men jag lägger till ett extra ägg för att göra dom lättare att forma samt att jg tycker dom blir lite fylligare i smaken.

jucci

2015-12-21

de faller bara ihop med ägg utan blir det lättare och då tillsätter jag ca 1 msk vatten. Använder paprikapulver, vitlökspulver och oregano.

Liknande recept

Kycklingspett med hummus

(6)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Nacho bonanza

(21)

Gröna vegobullar - Lotta Lundgren

(5)

Juliga kycklingköttbullar

(1)

Tacofest på cashewnötter

(5)

Nyfikenbollar

(11)

Potatis- och bönsallad

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl kokta svarta bönor
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost, lyxa till det med västerbottenost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 msk olja till stekning
  • 0.5 tsk salt

Juliga bönbullar

Betyg (1-5):
3.09 (117 betyg)

Förutom att de är urgoda är det smart med bönor i bullarna, för de innehåller mättande protein.

Tillagningstid: 25 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa bönorna i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna utom oljan. Forma 20–30 bollar. Hetta upp en stekpanna och stek bollarna runt om i olja på medelvärme, ca 8 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2016-12-06

godaste bullarna! super!

Urban

2015-12-24

Lite Orgeano ger en extra touch, men jag lägger till ett extra ägg för att göra dom lättare att forma samt att jg tycker dom blir lite fylligare i smaken.

jucci

2015-12-21

de faller bara ihop med ägg utan blir det lättare och då tillsätter jag ca 1 msk vatten. Använder paprikapulver, vitlökspulver och oregano.

Liknande recept

Kycklingspett med hummus

(6)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Nacho bonanza

(21)

Gröna vegobullar - Lotta Lundgren

(5)

Juliga kycklingköttbullar

(1)

Tacofest på cashewnötter

(5)

Nyfikenbollar

(11)

Potatis- och bönsallad

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies