Juliga bönbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.09 (118 betyg)

Förutom att de är urgoda är det smart med bönor i bullarna, för de innehåller mättande protein.

Tillagningstid: 25 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl kokta svarta bönor
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost, lyxa till det med västerbottenost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 msk olja till stekning
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Mosa bönorna i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna utom oljan. Forma 20–30 bollar. Hetta upp en stekpanna och stek bollarna runt om i olja på medelvärme, ca 8 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2016-12-06

godaste bullarna! super!

Urban

2015-12-24

Lite Orgeano ger en extra touch, men jag lägger till ett extra ägg för att göra dom lättare att forma samt att jg tycker dom blir lite fylligare i smaken.

jucci

2015-12-21

de faller bara ihop med ägg utan blir det lättare och då tillsätter jag ca 1 msk vatten. Använder paprikapulver, vitlökspulver och oregano.

Liknande recept

Spara recept

Potatis- och bönsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Nyfikenbollar

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Vegetarisk tacos med cashewfärs

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Falafel från Falafelbaren

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Friterad falafel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nacho bonanza

Betyg
Betyg
(21)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl kokta svarta bönor
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost, lyxa till det med västerbottenost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 msk olja till stekning
  • 0.5 tsk salt

Juliga bönbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.09 (118 betyg)

Förutom att de är urgoda är det smart med bönor i bullarna, för de innehåller mättande protein.

Tillagningstid: 25 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa bönorna i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna utom oljan. Forma 20–30 bollar. Hetta upp en stekpanna och stek bollarna runt om i olja på medelvärme, ca 8 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2016-12-06

godaste bullarna! super!

Urban

2015-12-24

Lite Orgeano ger en extra touch, men jag lägger till ett extra ägg för att göra dom lättare att forma samt att jg tycker dom blir lite fylligare i smaken.

jucci

2015-12-21

de faller bara ihop med ägg utan blir det lättare och då tillsätter jag ca 1 msk vatten. Använder paprikapulver, vitlökspulver och oregano.

Liknande recept

Spara recept

Potatis- och bönsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Nyfikenbollar

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Vegetarisk tacos med cashewfärs

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Falafel från Falafelbaren

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Friterad falafel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nacho bonanza

Betyg
Betyg
(21)