Julig grönsallad med citrus och nötter

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

En härlig julsallad med krispiga blad och syrlig smak av apelsiner.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 200 g frisésallad, plockade blad
  • 0.5 liten rosésallad, plockade blad
  • 1 röd grapefrukt, filead
  • 1 apelsin, filead
  • 2 satsumas, i klyftor
  • 1 dl hasselnötter
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl färsk pressad apelsinsaft
  • 2 msk senap, gärna Slotts senap original
  • 1 tsk honung
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en het stekpanna till fin färg. Grovhacka dem. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Lägg upp salladsbladen på ett fat tillsammans med grapefrukt, apelsin och satsumas. Toppa med hasselnötter och ringla över dressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grönkålssallad med julsmak

(231)

Fänkåls- och äppelsallad med hasselnötter och parmesan

(0)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Filodegsknyten med stilton och fikon samt rödlöks- och spenatsallad

(30)

Limegravad lax med gurksallad

(10)

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Marinerade kronärtskockshjärtan

(21)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 200 g frisésallad, plockade blad
  • 0.5 liten rosésallad, plockade blad
  • 1 röd grapefrukt, filead
  • 1 apelsin, filead
  • 2 satsumas, i klyftor
  • 1 dl hasselnötter
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl färsk pressad apelsinsaft
  • 2 msk senap, gärna Slotts senap original
  • 1 tsk honung
  • flingsalt och svartpeppar

Julig grönsallad med citrus och nötter

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

En härlig julsallad med krispiga blad och syrlig smak av apelsiner.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en het stekpanna till fin färg. Grovhacka dem. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Lägg upp salladsbladen på ett fat tillsammans med grapefrukt, apelsin och satsumas. Toppa med hasselnötter och ringla över dressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grönkålssallad med julsmak

(231)

Fänkåls- och äppelsallad med hasselnötter och parmesan

(0)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Filodegsknyten med stilton och fikon samt rödlöks- och spenatsallad

(30)

Limegravad lax med gurksallad

(10)

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Marinerade kronärtskockshjärtan

(21)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies