Julig grönsallad med citrus och nötter

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

En härlig julsallad med krispiga blad och syrlig smak av apelsiner.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 200 g frisésallad, plockade blad
  • 0.5 liten rosésallad, plockade blad
  • 1 röd grapefrukt, filead
  • 1 apelsin, filead
  • 2 satsumas, i klyftor
  • 1 dl hasselnötter
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl färsk pressad apelsinsaft
  • 2 msk senap, gärna Slotts senap original
  • 1 tsk honung
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en het stekpanna till fin färg. Grovhacka dem. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Lägg upp salladsbladen på ett fat tillsammans med grapefrukt, apelsin och satsumas. Toppa med hasselnötter och ringla över dressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Coleslaw med rödkål

(3)

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Grönkålssallad med julsmak

(231)

Smoothie bowl

(3)

Fänkåls- och äppelsallad med hasselnötter och parmesan

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 200 g frisésallad, plockade blad
  • 0.5 liten rosésallad, plockade blad
  • 1 röd grapefrukt, filead
  • 1 apelsin, filead
  • 2 satsumas, i klyftor
  • 1 dl hasselnötter
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl färsk pressad apelsinsaft
  • 2 msk senap, gärna Slotts senap original
  • 1 tsk honung
  • flingsalt och svartpeppar

Julig grönsallad med citrus och nötter

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

En härlig julsallad med krispiga blad och syrlig smak av apelsiner.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en het stekpanna till fin färg. Grovhacka dem. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Lägg upp salladsbladen på ett fat tillsammans med grapefrukt, apelsin och satsumas. Toppa med hasselnötter och ringla över dressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Coleslaw med rödkål

(3)

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Grönkålssallad med julsmak

(231)

Smoothie bowl

(3)

Fänkåls- och äppelsallad med hasselnötter och parmesan

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies