
Julig grönsallad med citrus och nötter
Betyg (1-5):
En härlig julsallad med krispiga blad och syrlig smak av apelsiner.
Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g frisésallad, plockade blad
- 0.5 liten rosésallad, plockade blad
- 1 röd grapefrukt, filead
- 1 apelsin, filead
- 2 satsumas, i klyftor
- 1 dl hasselnötter
- Dressing
- 1 dl olivolja
- 0.5 dl färsk pressad apelsinsaft
- 2 msk senap, gärna Slotts senap original
- 1 tsk honung
- flingsalt och svartpeppar
Gör så här
- Rosta hasselnötterna i en het stekpanna till fin färg. Grovhacka dem. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
- Lägg upp salladsbladen på ett fat tillsammans med grapefrukt, apelsin och satsumas. Toppa med hasselnötter och ringla över dressing.
Liknande recept
Julig grönsallad med citrus och nötter
Betyg (1-5):
En härlig julsallad med krispiga blad och syrlig smak av apelsiner.
Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rosta hasselnötterna i en het stekpanna till fin färg. Grovhacka dem. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
- Lägg upp salladsbladen på ett fat tillsammans med grapefrukt, apelsin och satsumas. Toppa med hasselnötter och ringla över dressing.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!