Julig grönsallad med citrus och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (1 betyg)

En härlig julsallad med krispiga blad och syrlig smak av apelsiner.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g frisésallad, plockade blad
  • 0.5 liten rosésallad, plockade blad
  • 1 röd grapefrukt, filead
  • 1 apelsin, filead
  • 2 satsumas, i klyftor
  • 1 dl hasselnötter
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl färsk pressad apelsinsaft
  • 2 msk senap, gärna Slotts senap original
  • 1 tsk honung
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en het stekpanna till fin färg. Grovhacka dem. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Lägg upp salladsbladen på ett fat tillsammans med grapefrukt, apelsin och satsumas. Toppa med hasselnötter och ringla över dressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Filodegsknyten med stilton och fikon samt rödlöks- och spenatsallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(15)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 200 g frisésallad, plockade blad
  • 0.5 liten rosésallad, plockade blad
  • 1 röd grapefrukt, filead
  • 1 apelsin, filead
  • 2 satsumas, i klyftor
  • 1 dl hasselnötter
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl färsk pressad apelsinsaft
  • 2 msk senap, gärna Slotts senap original
  • 1 tsk honung
  • flingsalt och svartpeppar

Julig grönsallad med citrus och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (1 betyg)

En härlig julsallad med krispiga blad och syrlig smak av apelsiner.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en het stekpanna till fin färg. Grovhacka dem. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Lägg upp salladsbladen på ett fat tillsammans med grapefrukt, apelsin och satsumas. Toppa med hasselnötter och ringla över dressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Filodegsknyten med stilton och fikon samt rödlöks- och spenatsallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(15)