Julglaserade revbensspjäll

Betyg (1-5):
2.73 (11 betyg)

Tillagningstid: 50 min + 1 tim koktid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 klyftad gul lök
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • Glaze:
  • 3 dl julmust
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk malda nejlikor
  • 0.5 tsk malen ingefära

Gör så här

  1. Lägg revbensspjällen i en kastrull med lök, lagerblad, salt och pepparkorn. Täck med vatten och låt koka under lock ca 1 tim. Se till att köttet alltid är täckt med vatten under kokningen. Ta upp och lägg köttet i en ugnsform.
  2. Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka utan lock ca 15 min. Mixa slät med en stavmixer och koka 5 min till. Pensla köttet med hälften av glazen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Servera med resten av glazen som en sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk lasagne - Coop

(63)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 klyftad gul lök
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • Glaze:
  • 3 dl julmust
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk malda nejlikor
  • 0.5 tsk malen ingefära

Julglaserade revbensspjäll

Betyg (1-5):
2.73 (11 betyg)

Tillagningstid: 50 min + 1 tim koktid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg revbensspjällen i en kastrull med lök, lagerblad, salt och pepparkorn. Täck med vatten och låt koka under lock ca 1 tim. Se till att köttet alltid är täckt med vatten under kokningen. Ta upp och lägg köttet i en ugnsform.
  2. Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka utan lock ca 15 min. Mixa slät med en stavmixer och koka 5 min till. Pensla köttet med hälften av glazen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Servera med resten av glazen som en sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk lasagne - Coop

(63)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies