Julglaserade revbensspjäll

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tillagningstid: 50 min + 1 tim koktid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 klyftad gul lök
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • Glaze:
  • 3 dl julmust
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk malda nejlikor
  • 0.5 tsk malen ingefära

Gör så här

  1. Lägg revbensspjällen i en kastrull med lök, lagerblad, salt och pepparkorn. Täck med vatten och låt koka under lock ca 1 tim. Se till att köttet alltid är täckt med vatten under kokningen. Ta upp och lägg köttet i en ugnsform.
  2. Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka utan lock ca 15 min. Mixa slät med en stavmixer och koka 5 min till. Pensla köttet med hälften av glazen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Servera med resten av glazen som en sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tove

2020-12-05

Supergod glaze! Släng i en nypa salt i flera omgångar för att uppnå sälta och ta bort beskhet från soya. Tillsätt även en nypa chiliflakes.

Mattias

2019-12-22

Glazen smakade inget vidare tyvärr...

Liknande recept

Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg
Betyg
(8)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 klyftad gul lök
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • Glaze:
  • 3 dl julmust
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk malda nejlikor
  • 0.5 tsk malen ingefära

Julglaserade revbensspjäll

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tillagningstid: 50 min + 1 tim koktid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg revbensspjällen i en kastrull med lök, lagerblad, salt och pepparkorn. Täck med vatten och låt koka under lock ca 1 tim. Se till att köttet alltid är täckt med vatten under kokningen. Ta upp och lägg köttet i en ugnsform.
  2. Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka utan lock ca 15 min. Mixa slät med en stavmixer och koka 5 min till. Pensla köttet med hälften av glazen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Servera med resten av glazen som en sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tove

2020-12-05

Supergod glaze! Släng i en nypa salt i flera omgångar för att uppnå sälta och ta bort beskhet från soya. Tillsätt även en nypa chiliflakes.

Mattias

2019-12-22

Glazen smakade inget vidare tyvärr...

Liknande recept

Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg
Betyg
(8)