
Julglaserade revbensspjäll
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 50 min + 1 tim koktid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (12)
- 1 kg tjocka revbensspjäll
- 1 klyftad gul lök
- 4 lagerblad
- 1 tsk kryddpepparkorn
- 2 tsk salt
- Glaze:
- 3 dl julmust
- 1 hackad gul lök
- 3 skivade vitlöksklyftor
- 1.5 dl ljus sirap
- 1 tsk kinesisk soja
- 0.5 tsk malda nejlikor
- 0.5 tsk malen ingefära
Gör så här
- Lägg revbensspjällen i en kastrull med lök, lagerblad, salt och pepparkorn. Täck med vatten och låt koka under lock ca 1 tim. Se till att köttet alltid är täckt med vatten under kokningen. Ta upp och lägg köttet i en ugnsform.
- Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka utan lock ca 15 min. Mixa slät med en stavmixer och koka 5 min till. Pensla köttet med hälften av glazen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Servera med resten av glazen som en sås.
Liknande recept
Julglaserade revbensspjäll
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 50 min + 1 tim koktid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg revbensspjällen i en kastrull med lök, lagerblad, salt och pepparkorn. Täck med vatten och låt koka under lock ca 1 tim. Se till att köttet alltid är täckt med vatten under kokningen. Ta upp och lägg köttet i en ugnsform.
- Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka utan lock ca 15 min. Mixa slät med en stavmixer och koka 5 min till. Pensla köttet med hälften av glazen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Servera med resten av glazen som en sås.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!