Julglaserade revbensspjäll

Betyg (1-5):
2.92 (12 betyg)

Tillagningstid: 50 min + 1 tim koktid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 klyftad gul lök
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • Glaze:
  • 3 dl julmust
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk malda nejlikor
  • 0.5 tsk malen ingefära

Gör så här

  1. Lägg revbensspjällen i en kastrull med lök, lagerblad, salt och pepparkorn. Täck med vatten och låt koka under lock ca 1 tim. Se till att köttet alltid är täckt med vatten under kokningen. Ta upp och lägg köttet i en ugnsform.
  2. Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka utan lock ca 15 min. Mixa slät med en stavmixer och koka 5 min till. Pensla köttet med hälften av glazen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Servera med resten av glazen som en sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Linsbiffar med myntavinägrett

(4)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 klyftad gul lök
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • Glaze:
  • 3 dl julmust
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk malda nejlikor
  • 0.5 tsk malen ingefära

Julglaserade revbensspjäll

Betyg (1-5):
2.92 (12 betyg)

Tillagningstid: 50 min + 1 tim koktid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg revbensspjällen i en kastrull med lök, lagerblad, salt och pepparkorn. Täck med vatten och låt koka under lock ca 1 tim. Se till att köttet alltid är täckt med vatten under kokningen. Ta upp och lägg köttet i en ugnsform.
  2. Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka utan lock ca 15 min. Mixa slät med en stavmixer och koka 5 min till. Pensla köttet med hälften av glazen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Servera med resten av glazen som en sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Linsbiffar med myntavinägrett

(4)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies