Julglaserade revbensspjäll

Betyg (1-5):
2.86 (14 betyg)

Tillagningstid: 50 min + 1 tim koktid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • Glaze:
  • 3 dl julmust
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk malda nejlikor
  • 0.5 tsk malen ingefära

Gör så här

  1. Lägg revbensspjällen i en kastrull med lök, lagerblad, salt och pepparkorn. Täck med vatten och låt koka under lock ca 1 tim. Se till att köttet alltid är täckt med vatten under kokningen. Ta upp och lägg köttet i en ugnsform.
  2. Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka utan lock ca 15 min. Mixa slät med en stavmixer och koka 5 min till. Pensla köttet med hälften av glazen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Servera med resten av glazen som en sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2019-12-22

Glazen smakade inget vidare tyvärr...

Liknande recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(2)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Kryddiga honungsribs

(19)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Pumpapaj

(14)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • Glaze:
  • 3 dl julmust
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk malda nejlikor
  • 0.5 tsk malen ingefära

Julglaserade revbensspjäll

Betyg (1-5):
2.86 (14 betyg)

Tillagningstid: 50 min + 1 tim koktid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg revbensspjällen i en kastrull med lök, lagerblad, salt och pepparkorn. Täck med vatten och låt koka under lock ca 1 tim. Se till att köttet alltid är täckt med vatten under kokningen. Ta upp och lägg köttet i en ugnsform.
  2. Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka utan lock ca 15 min. Mixa slät med en stavmixer och koka 5 min till. Pensla köttet med hälften av glazen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Servera med resten av glazen som en sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2019-12-22

Glazen smakade inget vidare tyvärr...

Liknande recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(2)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Kryddiga honungsribs

(19)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Pumpapaj

(14)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies