Julens stjärna

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Dessa kakor gjorda av smördeg kan du köra när du blixtsnabbt vill bjuda på nybakade frasiga bakverk till adventsfikat. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:225º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 265 g utkavlad smördeg
  • 1 litet ägg
  • 2.25 dl fast marmelad, t ex hallon- och granatäpple eller lemon curd
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225˚. Rulla ut smördegen och lägg den tillsammans med papperet på en ugnsplåt. Skär degen i sex rutor.
  2. Skär en skåra från varje hörn in mot mitten, men inte hela vägen in. Vik in hörnen, som på en vindsnurra, och tryck till så att det blir en liten fördjupning i mitten.
  3. Pensla med uppvispat ägg. Lägg en klick marmelad eller curd i fördjupningen på varje stjärna.
  4. Grädda mitt i ugnen 10–12 min, eller tills smördegen fått fin färg. Låt svalna och sikta över florsockret vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

(3)

Dubbel chokladkola med flingsalt

(22)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

(9)

Rabarberpaj

(42)

Nötbräck med torkad frukt

(17)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(13)

Äppelsockerkaka

(34)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 265 g utkavlad smördeg
  • 1 litet ägg
  • 2.25 dl fast marmelad, t ex hallon- och granatäpple eller lemon curd
  • 2 msk florsocker

Julens stjärna

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Dessa kakor gjorda av smördeg kan du köra när du blixtsnabbt vill bjuda på nybakade frasiga bakverk till adventsfikat. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:225º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225˚. Rulla ut smördegen och lägg den tillsammans med papperet på en ugnsplåt. Skär degen i sex rutor.
  2. Skär en skåra från varje hörn in mot mitten, men inte hela vägen in. Vik in hörnen, som på en vindsnurra, och tryck till så att det blir en liten fördjupning i mitten.
  3. Pensla med uppvispat ägg. Lägg en klick marmelad eller curd i fördjupningen på varje stjärna.
  4. Grädda mitt i ugnen 10–12 min, eller tills smördegen fått fin färg. Låt svalna och sikta över florsockret vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

(3)

Dubbel chokladkola med flingsalt

(22)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

(9)

Rabarberpaj

(42)

Nötbräck med torkad frukt

(17)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(13)

Äppelsockerkaka

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies