Julbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.12 (26 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl kokta svarta bönor
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 msk olja till stekning
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Mosa bönorna i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna utom oljan och forma 20 –30 runda bullar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek bullarna runt om i olja på medelvärme, ca 8 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-11

Hej Ellen! Det går bra att frysa dem! /Elsa, webbredaktör

Ellen

2015-11-23

Med tanke på att det alltid blir så mycket att göra dagarna innan jul så är det ju trevligt att kunna förbereda saker innan. Jag undrar därför om går dessa bollar att frysa.

Linn

2015-11-20

Jag tipsar om att använda hälften borlottibönor och hälften kidney eller svarta bönor! Borlottibönan blir mjuk och lite krämig och binder upp bra så det slipper bli så torrt. Vill man kan man med fördel ha i lite rödbetsspad och finhackade rödbetor också!

bosseguldheden

2014-02-11

Grymt gott! Slår ut alla djupfrysta halvfabrikat med hästlängder. Vill du ha mer sting så blanda i en tsk Sambal!!!

Oskar

2014-01-29

En annan variant som påminner om vanliga köttbullar till smaken: ta bort kryddpepparen, lägg till vitlök, timjan och oregano

Jonathan

2014-01-12

Detta blev gott! Barnen gillade det också :-) Vi använde kidneybönor istället för svarta bönor och lite mera riven ost. Glöm ej riva löken och gör gärna någon sås till (jag slängde ihop créme fraiche med hackat äpple) då det kan bli lite torrt annars.

Liknande recept

Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Broccolisallad med grillad halloumi

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ruccolapesto

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Rödbetsspaghetti med rucola och parmesan

Betyg
Betyg
(9)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl kokta svarta bönor
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 msk olja till stekning
  • 0.5 tsk salt

Julbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.12 (26 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa bönorna i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna utom oljan och forma 20 –30 runda bullar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek bullarna runt om i olja på medelvärme, ca 8 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-11

Hej Ellen! Det går bra att frysa dem! /Elsa, webbredaktör

Ellen

2015-11-23

Med tanke på att det alltid blir så mycket att göra dagarna innan jul så är det ju trevligt att kunna förbereda saker innan. Jag undrar därför om går dessa bollar att frysa.

Linn

2015-11-20

Jag tipsar om att använda hälften borlottibönor och hälften kidney eller svarta bönor! Borlottibönan blir mjuk och lite krämig och binder upp bra så det slipper bli så torrt. Vill man kan man med fördel ha i lite rödbetsspad och finhackade rödbetor också!

bosseguldheden

2014-02-11

Grymt gott! Slår ut alla djupfrysta halvfabrikat med hästlängder. Vill du ha mer sting så blanda i en tsk Sambal!!!

Oskar

2014-01-29

En annan variant som påminner om vanliga köttbullar till smaken: ta bort kryddpepparen, lägg till vitlök, timjan och oregano

Jonathan

2014-01-12

Detta blev gott! Barnen gillade det också :-) Vi använde kidneybönor istället för svarta bönor och lite mera riven ost. Glöm ej riva löken och gör gärna någon sås till (jag slängde ihop créme fraiche med hackat äpple) då det kan bli lite torrt annars.

Liknande recept

Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Broccolisallad med grillad halloumi

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ruccolapesto

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Rödbetsspaghetti med rucola och parmesan

Betyg
Betyg
(9)