Julbordets gröna sallad

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Apelsin, fikon, saffran och honung och rostade pumpakärnor, det blir så gott i julsalladen.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 300 g spetskål eller vitkål
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl russin
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 apelsiner
  • 0.5 liten rosésallad
  • 1 gemsallad
  • 30 g machésallad
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl pumpakärnor, torrostade

Gör så här

  1. Strimla kålen tunt, gärna med mandolin. Blanda olja, vinäger, salt och saffran. Vänd runt kål, russin, chili och lite finrivet apelsinskal (endast det orangea) i vinägretten och låt stå minst 10 min.
  2. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor. Riv rosé- och gemsalladen i mindre bitar. Fördela allt på ett serveringsfat och pressa över lite saft från resterna av apelsinerna. Ringla på honungen och strö över pumpakärnorna.

Tips

Vill du göra salladen lite mer matig passar det att fylla ut med lite quinoa, gärna flerfärgad eller svart.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elena

2019-12-08

Honungen är inte vegansk, går att byta til agave- eller lönnsirap

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Krossade cashewnötter med paprika

(8)

Fish tacos deluxe

(32)

Pizza med julskinka och grönkål

(4)

Avocado- & mangosallad

(10)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Kronärtskocksröra

(3)

Kiwisalsa

(19)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g spetskål eller vitkål
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl russin
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 apelsiner
  • 0.5 liten rosésallad
  • 1 gemsallad
  • 30 g machésallad
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl pumpakärnor, torrostade

Julbordets gröna sallad

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Apelsin, fikon, saffran och honung och rostade pumpakärnor, det blir så gott i julsalladen.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla kålen tunt, gärna med mandolin. Blanda olja, vinäger, salt och saffran. Vänd runt kål, russin, chili och lite finrivet apelsinskal (endast det orangea) i vinägretten och låt stå minst 10 min.
  2. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor. Riv rosé- och gemsalladen i mindre bitar. Fördela allt på ett serveringsfat och pressa över lite saft från resterna av apelsinerna. Ringla på honungen och strö över pumpakärnorna.

Tips

Vill du göra salladen lite mer matig passar det att fylla ut med lite quinoa, gärna flerfärgad eller svart.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elena

2019-12-08

Honungen är inte vegansk, går att byta til agave- eller lönnsirap

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Krossade cashewnötter med paprika

(8)

Fish tacos deluxe

(32)

Pizza med julskinka och grönkål

(4)

Avocado- & mangosallad

(10)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Kronärtskocksröra

(3)

Kiwisalsa

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies