För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Jordgubbssallad med rosépeppar och grillad lax

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Grillad lax som serveras med en somrig jordgubbssallad och en getostkräm.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 citroner, halverade
  • 100 g getost
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Jordgubbssallad
  • 0.5 liter jordgubbar
  • 30 g machésallad
  • 30 g rucola
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk rosépeppar, mortlad
  • salt

Gör så här

  1. Salta laxen och grilla eller ugnsstek till en innertemperatur på 48–52°. Grilla eller stek citronerna med snittytan ned. Mosa ihop getost och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.

Jordgubbssallad

  1. Skär jordgubbarna i bitar och blanda med machésallad och rucola. Rör ihop limesaft, olja, honung och rosépeppar till en dressing, smaka av med salt. Ringla dressingen över salladen. Servera salladen med laxen och getostkrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(14)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Laxpaj med potatis

(17)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(25)

Lax med salsa verde

(0)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

(4)

Laxsida med couscoussallad

(15)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 citroner, halverade
  • 100 g getost
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Jordgubbssallad
  • 0.5 liter jordgubbar
  • 30 g machésallad
  • 30 g rucola
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk rosépeppar, mortlad
  • salt

Jordgubbssallad med rosépeppar och grillad lax

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Grillad lax som serveras med en somrig jordgubbssallad och en getostkräm.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta laxen och grilla eller ugnsstek till en innertemperatur på 48–52°. Grilla eller stek citronerna med snittytan ned. Mosa ihop getost och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.

Jordgubbssallad

  1. Skär jordgubbarna i bitar och blanda med machésallad och rucola. Rör ihop limesaft, olja, honung och rosépeppar till en dressing, smaka av med salt. Ringla dressingen över salladen. Servera salladen med laxen och getostkrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(14)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Laxpaj med potatis

(17)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(25)

Lax med salsa verde

(0)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

(4)

Laxsida med couscoussallad

(15)