Jordgubbssallad

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Salt möter syrligt, fruktigt och sött!

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 1 liter färska jordgubbar
  • 100 g mozzarella
  • 0.5 dl plockad basilika
  • Vinägrett:
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger, gärna med fruktsmak

Gör så här

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna, dela dem i halvor. Riv mozzarellan i grova bitar. Lägg upp jordgubbar och mozzarella på ett stort fat eller på fyra små tallrikar.
  2. Blanda olivolja, balsamvinäger och salt. Ringla vinägretten över jordgubbar och mozzarella. Garnera jordgubbssalladen med basilikablad.

Servering

Servera som förrätt eller tillbehör till grillad kyckling, grillat kött eller parmaskinka.

Tips

Pröva att byta ut vinägern mot en balsamicocreme. Den är fin att ringla över och har en mer kocentrerad smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brunchplåt

(33)

Bruschetta med kyckling

(8)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Bowl med sashimilax

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 liter färska jordgubbar
  • 100 g mozzarella
  • 0.5 dl plockad basilika
  • Vinägrett:
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger, gärna med fruktsmak

Jordgubbssallad

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Salt möter syrligt, fruktigt och sött!

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna, dela dem i halvor. Riv mozzarellan i grova bitar. Lägg upp jordgubbar och mozzarella på ett stort fat eller på fyra små tallrikar.
  2. Blanda olivolja, balsamvinäger och salt. Ringla vinägretten över jordgubbar och mozzarella. Garnera jordgubbssalladen med basilikablad.

Servering

Servera som förrätt eller tillbehör till grillad kyckling, grillat kött eller parmaskinka.

Tips

Pröva att byta ut vinägern mot en balsamicocreme. Den är fin att ringla över och har en mer kocentrerad smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brunchplåt

(33)

Bruschetta med kyckling

(8)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Bowl med sashimilax

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies