Jordgubbssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (4 betyg)

Salt möter syrligt, fruktigt och sött!

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter färska jordgubbar
  • 100 g mozzarella
  • 0.5 dl plockad basilika
  • Vinägrett:
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger, gärna med fruktsmak
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna, dela dem i halvor. Riv mozzarellan i grova bitar. Lägg upp jordgubbar och mozzarella på ett stort fat eller på fyra små tallrikar.
  2. Blanda olivolja, balsamvinäger och salt. Ringla vinägretten över jordgubbar och mozzarella. Garnera jordgubbssalladen med basilikablad.

Servering

Servera som förrätt eller tillbehör till grillad kyckling, grillat kött eller parmaskinka.

Tips

Pröva att byta ut vinägern mot en balsamicocreme. Den är fin att ringla över och har en mer kocentrerad smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Halloumi- och avokadosallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(134)
Spara recept

Tomatfyllda potatisar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pastasallad med salami och mozzarella

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Tex mex pizza

Betyg
Betyg
(64)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 liter färska jordgubbar
  • 100 g mozzarella
  • 0.5 dl plockad basilika
  • Vinägrett:
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger, gärna med fruktsmak
  • 0.5 tsk salt

Jordgubbssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (4 betyg)

Salt möter syrligt, fruktigt och sött!

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna, dela dem i halvor. Riv mozzarellan i grova bitar. Lägg upp jordgubbar och mozzarella på ett stort fat eller på fyra små tallrikar.
  2. Blanda olivolja, balsamvinäger och salt. Ringla vinägretten över jordgubbar och mozzarella. Garnera jordgubbssalladen med basilikablad.

Servering

Servera som förrätt eller tillbehör till grillad kyckling, grillat kött eller parmaskinka.

Tips

Pröva att byta ut vinägern mot en balsamicocreme. Den är fin att ringla över och har en mer kocentrerad smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Halloumi- och avokadosallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(134)
Spara recept

Tomatfyllda potatisar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pastasallad med salami och mozzarella

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Tex mex pizza

Betyg
Betyg
(64)