Jordgubbsbakelse med mascarpone och apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Milt, gräddigt bakverk med söt frukt.

Tillagningstid: 1 timme
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g jordgubbar i fjärdedelar
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl grädde
  • 1 msk florsocker
  • 12 havre- eller knäckflarn

Gör så här

  1. Lägg jordgubbarna i en skål. Strö över flor- och vaniljsocker. Täck med plastfolie och låt sockret smälta i rumsvärme. Blanda mascarpone med apelsinsaft, grädde och florsocker.
  2. Fördela först hälften av jordgubbarna på assietter och lägg på ett flarn på varje. Fördela sedan mascarponekrämen över, toppa med resten av jordgubbarna och apelsinskalet och avsluta med flarn.

Servering

Garnera gärna med mynta eller citronmeliss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikael

2013-06-21

Ska det inte vara vispad grädde där?

Liknande recept

Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vit chokladcheesecake med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(56)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g jordgubbar i fjärdedelar
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl grädde
  • 1 msk florsocker
  • 12 havre- eller knäckflarn

Jordgubbsbakelse med mascarpone och apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Milt, gräddigt bakverk med söt frukt.

Tillagningstid: 1 timme
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg jordgubbarna i en skål. Strö över flor- och vaniljsocker. Täck med plastfolie och låt sockret smälta i rumsvärme. Blanda mascarpone med apelsinsaft, grädde och florsocker.
  2. Fördela först hälften av jordgubbarna på assietter och lägg på ett flarn på varje. Fördela sedan mascarponekrämen över, toppa med resten av jordgubbarna och apelsinskalet och avsluta med flarn.

Servering

Garnera gärna med mynta eller citronmeliss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikael

2013-06-21

Ska det inte vara vispad grädde där?

Liknande recept

Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vit chokladcheesecake med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(56)