För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Jordgubbsbakelse med mascarpone och apelsin

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Milt, gräddigt bakverk med söt frukt.

Tillagningstid: 1 timme
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g jordgubbar i fjärdedelar
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl grädde
  • 1 msk florsocker
  • 12 havre- eller knäckflarn

Gör så här

  1. Lägg jordgubbarna i en skål. Strö över flor- och vaniljsocker. Täck med plastfolie och låt sockret smälta i rumsvärme. Blanda mascarpone med apelsinsaft, grädde och florsocker.
  2. Fördela först hälften av jordgubbarna på assietter och lägg på ett flarn på varje. Fördela sedan mascarponekrämen över, toppa med resten av jordgubbarna och apelsinskalet och avsluta med flarn.

Servering

Garnera gärna med mynta eller citronmeliss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikael

2013-06-21

Ska det inte vara vispad grädde där?

Liknande recept

Plommonpaj med cream cheese

(7)

Blåbärscheesecake med citron

(48)

Pepparkakscheesecake

(54)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Ingefärscheesecake

(4)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

(8)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g jordgubbar i fjärdedelar
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl grädde
  • 1 msk florsocker
  • 12 havre- eller knäckflarn

Jordgubbsbakelse med mascarpone och apelsin

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Milt, gräddigt bakverk med söt frukt.

Tillagningstid: 1 timme
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg jordgubbarna i en skål. Strö över flor- och vaniljsocker. Täck med plastfolie och låt sockret smälta i rumsvärme. Blanda mascarpone med apelsinsaft, grädde och florsocker.
  2. Fördela först hälften av jordgubbarna på assietter och lägg på ett flarn på varje. Fördela sedan mascarponekrämen över, toppa med resten av jordgubbarna och apelsinskalet och avsluta med flarn.

Servering

Garnera gärna med mynta eller citronmeliss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikael

2013-06-21

Ska det inte vara vispad grädde där?

Liknande recept

Plommonpaj med cream cheese

(7)

Blåbärscheesecake med citron

(48)

Pepparkakscheesecake

(54)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Ingefärscheesecake

(4)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

(8)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)