Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg (1-5):
2.36 (11 betyg)

En söt kombott som bara hastigt ska gratineras i ugnen.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 200 g jordgubbar
  • 200 g skalad rabarber i skivor
  • 1 dl råsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • Mandeltäcke:
  • 50 g rostade mandelspån
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 1 tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Koka jordgubbar, rabarber och socker till en kompott, rör ner citronskal. Lägg upp i portionsskålar. Rör ihop ingredienserna till mandeltäcket med en gaffel. Spara lite av mandelspånet till garnering.
  2. Bred mandeltäcket över kompotten. Gratinera i övre delen av ugnen i någon minut, tills täcket har fått fin färg.
  3. Strö över lite mandelspån som garnering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frasvåfflor

(123)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Mangobowl med kokos

(7)

Chiayoghurtbägare

(13)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Vattenmelonsoppa

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g jordgubbar
  • 200 g skalad rabarber i skivor
  • 1 dl råsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • Mandeltäcke:
  • 50 g rostade mandelspån
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 1 tsk malen kardemumma

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg (1-5):
2.36 (11 betyg)

En söt kombott som bara hastigt ska gratineras i ugnen.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka jordgubbar, rabarber och socker till en kompott, rör ner citronskal. Lägg upp i portionsskålar. Rör ihop ingredienserna till mandeltäcket med en gaffel. Spara lite av mandelspånet till garnering.
  2. Bred mandeltäcket över kompotten. Gratinera i övre delen av ugnen i någon minut, tills täcket har fått fin färg.
  3. Strö över lite mandelspån som garnering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frasvåfflor

(123)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Mangobowl med kokos

(7)

Chiayoghurtbägare

(13)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Vattenmelonsoppa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies