Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.36 (11 betyg)

En söt kombott som bara hastigt ska gratineras i ugnen.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g jordgubbar
  • 200 g skalad rabarber i skivor
  • 1 dl råsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • Mandeltäcke:
  • 50 g rostade mandelspån
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 1 tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Koka jordgubbar, rabarber och socker till en kompott, rör ner citronskal. Lägg upp i portionsskålar. Rör ihop ingredienserna till mandeltäcket med en gaffel. Spara lite av mandelspånet till garnering.
  2. Bred mandeltäcket över kompotten. Gratinera i övre delen av ugnen i någon minut, tills täcket har fått fin färg.
  3. Strö över lite mandelspån som garnering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Spettad fruktsallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Ananas med citron och vanilj

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g jordgubbar
  • 200 g skalad rabarber i skivor
  • 1 dl råsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • Mandeltäcke:
  • 50 g rostade mandelspån
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 1 tsk malen kardemumma

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.36 (11 betyg)

En söt kombott som bara hastigt ska gratineras i ugnen.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka jordgubbar, rabarber och socker till en kompott, rör ner citronskal. Lägg upp i portionsskålar. Rör ihop ingredienserna till mandeltäcket med en gaffel. Spara lite av mandelspånet till garnering.
  2. Bred mandeltäcket över kompotten. Gratinera i övre delen av ugnen i någon minut, tills täcket har fått fin färg.
  3. Strö över lite mandelspån som garnering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Spettad fruktsallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Ananas med citron och vanilj

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)