
Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke
Betyg (1-5):
En söt kombott som bara hastigt ska gratineras i ugnen.
Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g jordgubbar
- 200 g skalad rabarber i skivor
- 1 dl råsocker
- 1 citron, rivet skal
- Mandeltäcke:
- 50 g rostade mandelspån
- 100 g rumsvarmt smör
- 0.5 dl vetemjöl
- 3 msk socker
- 1 tsk malen kardemumma
Gör så här
- Koka jordgubbar, rabarber och socker till en kompott, rör ner citronskal. Lägg upp i portionsskålar. Rör ihop ingredienserna till mandeltäcket med en gaffel. Spara lite av mandelspånet till garnering.
- Bred mandeltäcket över kompotten. Gratinera i övre delen av ugnen i någon minut, tills täcket har fått fin färg.
- Strö över lite mandelspån som garnering.
Liknande recept
Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke
Betyg (1-5):
En söt kombott som bara hastigt ska gratineras i ugnen.
Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka jordgubbar, rabarber och socker till en kompott, rör ner citronskal. Lägg upp i portionsskålar. Rör ihop ingredienserna till mandeltäcket med en gaffel. Spara lite av mandelspånet till garnering.
- Bred mandeltäcket över kompotten. Gratinera i övre delen av ugnen i någon minut, tills täcket har fått fin färg.
- Strö över lite mandelspån som garnering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!