Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl blandade frön och nötter, tex kokosflingor, pumpafrön, solrosfrön, pekannötter, valnötter
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 3 msk råsocker
  • 0.5 krm flingsalt
  • Ingefärsyoghurt:
  • 3 dl yoghurt (grekisk eller turkisk) 10 %
  • 1 tsk skalad, riven färsk ingefära
  • 1 lime, rivet skal
  • 3 msk flytande honung
  • ;:
  • 4 dl delade jordgubbar
  • kallpressad rapsolja

Gör så här

  1. Lägg frön och nötter i en het stekpanna tillsammans med kallpressad rapsolja och rosta på medeltemperatur.
  2. Strö på socker och låt det smälta in. Strö på flingsalt, blanda och häll på bakplåtspapp och låt svalna.
  3. Blanda alla ingredienser till ingefärsyoghurten till en slät kräm.
  4. Lägg jordgubbarna i fyra portionsglas. Droppa på lite kallpressad rapsolja. Lägg på en klick yoghurt och toppa med rostade frön och nötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Bärbägare

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.5 dl blandade frön och nötter, tex kokosflingor, pumpafrön, solrosfrön, pekannötter, valnötter
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 3 msk råsocker
  • 0.5 krm flingsalt
  • Ingefärsyoghurt:
  • 3 dl yoghurt (grekisk eller turkisk) 10 %
  • 1 tsk skalad, riven färsk ingefära
  • 1 lime, rivet skal
  • 3 msk flytande honung
  • ;:
  • 4 dl delade jordgubbar
  • kallpressad rapsolja

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg frön och nötter i en het stekpanna tillsammans med kallpressad rapsolja och rosta på medeltemperatur.
  2. Strö på socker och låt det smälta in. Strö på flingsalt, blanda och häll på bakplåtspapp och låt svalna.
  3. Blanda alla ingredienser till ingefärsyoghurten till en slät kräm.
  4. Lägg jordgubbarna i fyra portionsglas. Droppa på lite kallpressad rapsolja. Lägg på en klick yoghurt och toppa med rostade frön och nötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Bärbägare

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)