Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1.5 dl blandade frön och nötter, tex kokosflingor, pumpafrön, solrosfrön, pekannötter, valnötter
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 3 msk råsocker
  • 0.5 krm flingsalt
  • Ingefärsyoghurt:
  • 3 dl yoghurt (grekisk eller turkisk) 10 %
  • 1 tsk skalad, riven färsk ingefära
  • 1 lime, rivet skal
  • 3 msk flytande honung
  • ;:
  • 4 dl delade jordgubbar
  • kallpressad rapsolja

Gör så här

  1. Lägg frön och nötter i en het stekpanna tillsammans med kallpressad rapsolja och rosta på medeltemperatur.
  2. Strö på socker och låt det smälta in. Strö på flingsalt, blanda och häll på bakplåtspapp och låt svalna.
  3. Blanda alla ingredienser till ingefärsyoghurten till en slät kräm.
  4. Lägg jordgubbarna i fyra portionsglas. Droppa på lite kallpressad rapsolja. Lägg på en klick yoghurt och toppa med rostade frön och nötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffranskladdkaka

(27)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Hallonsmoothie

(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.5 dl blandade frön och nötter, tex kokosflingor, pumpafrön, solrosfrön, pekannötter, valnötter
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 3 msk råsocker
  • 0.5 krm flingsalt
  • Ingefärsyoghurt:
  • 3 dl yoghurt (grekisk eller turkisk) 10 %
  • 1 tsk skalad, riven färsk ingefära
  • 1 lime, rivet skal
  • 3 msk flytande honung
  • ;:
  • 4 dl delade jordgubbar
  • kallpressad rapsolja

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg frön och nötter i en het stekpanna tillsammans med kallpressad rapsolja och rosta på medeltemperatur.
  2. Strö på socker och låt det smälta in. Strö på flingsalt, blanda och häll på bakplåtspapp och låt svalna.
  3. Blanda alla ingredienser till ingefärsyoghurten till en slät kräm.
  4. Lägg jordgubbarna i fyra portionsglas. Droppa på lite kallpressad rapsolja. Lägg på en klick yoghurt och toppa med rostade frön och nötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffranskladdkaka

(27)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Hallonsmoothie

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies