Jordärtskocksbröd

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:150º
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten, rumsvarmt
  • 3 msk olivolja
  • 3.5 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl special
  • 2 dl skalad och finriven jordärtskocka
  • 2 msk olivolja, till formen
  • Topping:
  • 5 kvistar timjan
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Tillsätt jordärtskockan och arbeta degen i bunken med slev eller händerna. Degen ska bli slät och glansig på ytan men ändå vara rätt lös.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (30x20 cm) och ringla på olja. Häll i degen och tryck ut den ordentligt i hela formen med oljiga händer. Låt jäsa ca 1 tim.
  3. Ringla över olja och strö på flingsalt. Toppa med timjankvistar och grädda mitt iugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar - Coop

(1)

Rödbetsfrittata - Coop

(0)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror) - Coop

(6)

Smördegspaj med karamelliserad lök - Coop

(22)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra - Coop

(1)

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök - Coop

(1)

Kantarelltoast med parmesan - Coop

(4)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar - Coop

(9)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten, rumsvarmt
  • 3 msk olivolja
  • 3.5 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl special
  • 2 dl skalad och finriven jordärtskocka
  • 2 msk olivolja, till formen
  • Topping:
  • 5 kvistar timjan
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk flingsalt

Jordärtskocksbröd

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:150º
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Tillsätt jordärtskockan och arbeta degen i bunken med slev eller händerna. Degen ska bli slät och glansig på ytan men ändå vara rätt lös.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (30x20 cm) och ringla på olja. Häll i degen och tryck ut den ordentligt i hela formen med oljiga händer. Låt jäsa ca 1 tim.
  3. Ringla över olja och strö på flingsalt. Toppa med timjankvistar och grädda mitt iugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar - Coop

(1)

Rödbetsfrittata - Coop

(0)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror) - Coop

(6)

Smördegspaj med karamelliserad lök - Coop

(22)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra - Coop

(1)

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök - Coop

(1)

Kantarelltoast med parmesan - Coop

(4)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar - Coop

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies