Jordärtskocksbröd

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:150º
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten, rumsvarmt
  • 3 msk olivolja
  • 3.5 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl special
  • 2 dl skalad och finriven jordärtskocka
  • 2 msk olivolja, till formen
  • Topping:
  • 5 kvistar timjan
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Tillsätt jordärtskockan och arbeta degen i bunken med slev eller händerna. Degen ska bli slät och glansig på ytan men ändå vara rätt lös.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (30x20 cm) och ringla på olja. Häll i degen och tryck ut den ordentligt i hela formen med oljiga händer. Låt jäsa ca 1 tim.
  3. Ringla över olja och strö på flingsalt. Toppa med timjankvistar och grädda mitt iugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbetsfrittata

(0)

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten, rumsvarmt
  • 3 msk olivolja
  • 3.5 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl special
  • 2 dl skalad och finriven jordärtskocka
  • 2 msk olivolja, till formen
  • Topping:
  • 5 kvistar timjan
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk flingsalt

Jordärtskocksbröd

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:150º
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Tillsätt jordärtskockan och arbeta degen i bunken med slev eller händerna. Degen ska bli slät och glansig på ytan men ändå vara rätt lös.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (30x20 cm) och ringla på olja. Häll i degen och tryck ut den ordentligt i hela formen med oljiga händer. Låt jäsa ca 1 tim.
  3. Ringla över olja och strö på flingsalt. Toppa med timjankvistar och grädda mitt iugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbetsfrittata

(0)

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies