
Jordärtskocksbröd
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 tim + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:150º
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 25 g jäst
- 6 dl vatten, rumsvarmt
- 3 msk olivolja
- 3.5 dl durumvetemjöl
- 8 dl vetemjöl special
- 2 dl skalad och finriven jordärtskocka
- 2 msk olivolja, till formen
- Topping:
- 5 kvistar timjan
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 msk flingsalt
Gör så här
- Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Tillsätt jordärtskockan och arbeta degen i bunken med slev eller händerna. Degen ska bli slät och glansig på ytan men ändå vara rätt lös.
- Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (30x20 cm) och ringla på olja. Häll i degen och tryck ut den ordentligt i hela formen med oljiga händer. Låt jäsa ca 1 tim.
- Ringla över olja och strö på flingsalt. Toppa med timjankvistar och grädda mitt iugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min.
Liknande recept
Jordärtskocksbröd
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 tim + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:150º
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Tillsätt jordärtskockan och arbeta degen i bunken med slev eller händerna. Degen ska bli slät och glansig på ytan men ändå vara rätt lös.
- Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (30x20 cm) och ringla på olja. Häll i degen och tryck ut den ordentligt i hela formen med oljiga händer. Låt jäsa ca 1 tim.
- Ringla över olja och strö på flingsalt. Toppa med timjankvistar och grädda mitt iugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-04-07
De va inte alls gott med jordärtskocka tyvärr. Utan den märkliga smak blir de säkert perfekt
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Rosa
2020-04-07
De va inte alls gott med jordärtskocka tyvärr. Utan den märkliga smak blir de säkert perfekt