Jordärtskocksbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:150º
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten, rumsvarmt
  • 3 msk olivolja
  • 3.5 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl special
  • 2 dl skalad och finriven jordärtskocka
  • 2 msk olivolja, till formen
  • Topping:
  • 5 kvistar timjan
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Tillsätt jordärtskockan och arbeta degen i bunken med slev eller händerna. Degen ska bli slät och glansig på ytan men ändå vara rätt lös.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (30x20 cm) och ringla på olja. Häll i degen och tryck ut den ordentligt i hela formen med oljiga händer. Låt jäsa ca 1 tim.
  3. Ringla över olja och strö på flingsalt. Toppa med timjankvistar och grädda mitt iugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rosa

2020-04-07

De va inte alls gott med jordärtskocka tyvärr. Utan den märkliga smak blir de säkert perfekt

Liknande recept

Spara recept

Varm musselmacka

Betyg
Betyg
(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten, rumsvarmt
  • 3 msk olivolja
  • 3.5 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl special
  • 2 dl skalad och finriven jordärtskocka
  • 2 msk olivolja, till formen
  • Topping:
  • 5 kvistar timjan
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk flingsalt

Jordärtskocksbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:150º
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Tillsätt jordärtskockan och arbeta degen i bunken med slev eller händerna. Degen ska bli slät och glansig på ytan men ändå vara rätt lös.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (30x20 cm) och ringla på olja. Häll i degen och tryck ut den ordentligt i hela formen med oljiga händer. Låt jäsa ca 1 tim.
  3. Ringla över olja och strö på flingsalt. Toppa med timjankvistar och grädda mitt iugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rosa

2020-04-07

De va inte alls gott med jordärtskocka tyvärr. Utan den märkliga smak blir de säkert perfekt

Liknande recept

Spara recept

Varm musselmacka

Betyg
Betyg
(5)