Jambalaya med kryddig korv

Betyg (1-5):
3.61 (28 betyg)

Starkt kryddad korvrätt med bönor, paprika och blekselleri.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 3 dl råris eller annat ris
  • 2 msk olja
  • 4 tunt skivade chorizo
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 2 dl kokta blandade bönor
  • 1 tärnad grön paprika
  • 2 dl strimlad blekselleri
  • 1 citron, rivet skal
  • tabasco efter smak, ca 15 droppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna eller wok. Stek korv, tomatpuré, lök och vitlök på hög värme, cirka 5 minuter.
  2. Tillsätt riset, vatten och resten av ingredienserna, blanda ordentligt.

Tips

Perfekt rätt att göra på gårdagens ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2011-12-15

Helt ok, ganska god faktiskt men jag skulle lämna bort citronen. Kommer att laga den här igen.

Liknande recept

Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad

(5)

Teriyakilax med gurksallad och ris

(9)

Mozzarellabowl

(11)

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(9)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(4)

Indiskt kryddris

(12)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl råris eller annat ris
  • 2 msk olja
  • 4 tunt skivade chorizo
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 2 dl kokta blandade bönor
  • 1 tärnad grön paprika
  • 2 dl strimlad blekselleri
  • 1 citron, rivet skal
  • tabasco efter smak, ca 15 droppar

Jambalaya med kryddig korv

Betyg (1-5):
3.61 (28 betyg)

Starkt kryddad korvrätt med bönor, paprika och blekselleri.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna eller wok. Stek korv, tomatpuré, lök och vitlök på hög värme, cirka 5 minuter.
  2. Tillsätt riset, vatten och resten av ingredienserna, blanda ordentligt.

Tips

Perfekt rätt att göra på gårdagens ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2011-12-15

Helt ok, ganska god faktiskt men jag skulle lämna bort citronen. Kommer att laga den här igen.

Liknande recept

Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad

(5)

Teriyakilax med gurksallad och ris

(9)

Mozzarellabowl

(11)

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(9)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(4)

Indiskt kryddris

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies