Italienska äggcocotter

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 100 g lufttorkad skinka, t ex parma
  • 8 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl finriven parmesan
  • 4 timjankvistar till garnerng

Gör så här

  1. Lägg bakplåtspapper i 4 cocotteformar så det täcker kanterna. Klä sedan kanterna med skinka och knäck i 2 ägg i vardera form utan att gulan går sönder. Dra ett varv med pepparkvarnen och grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt vila 5 min innan de lyfts ur formarna. Riv över parmesan och garnera med timjan. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äggröra med rökt lax

(15)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 100 g lufttorkad skinka, t ex parma
  • 8 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl finriven parmesan
  • 4 timjankvistar till garnerng

Italienska äggcocotter

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg bakplåtspapper i 4 cocotteformar så det täcker kanterna. Klä sedan kanterna med skinka och knäck i 2 ägg i vardera form utan att gulan går sönder. Dra ett varv med pepparkvarnen och grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt vila 5 min innan de lyfts ur formarna. Riv över parmesan och garnera med timjan. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äggröra med rökt lax

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies